Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
31332
View
268
Reply

[Tempatan] Edisi mengeruhkan keadaan : Sejujurnya anda percaya ke vaksin sekarang dapat lawan covid?

[Copy link]

Author: xpdckelate    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2021 08:00 AM | Show all posts |Read mode


Sila la undi...mau sembang sila chat kat bawah.
Jangan gaduh2...ni edisi keruhkan keadaan

laman web info kobid :
http://covid-19.moh.gov.my/vaksin-covid-19
Single Polls, Total 208 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah cucuk vaksin pun masih kena jaga SOP.
Dah banyak kali kerajaan terangkan.
Vaksin untuk minimumkan gejala dan kesan sampingan.
Masih tetap ada risiko untuk dijangkiti walaupun dah cucuk vaksin.
Dah cucuk vaksin bukan tiket untuk bersuka ria hidup bebas mcm dulu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Takda ubbat/vaksin yang boleh beri kesembuhan 100% melainkan dengan izin Allah. Mintak pertolongan dan perlindungan dari Allah untuk kita semua

188972864_4273990415984828_1681765881641883350_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Jom
Mudah je
0b1edc338820ed8bcb6ec25ec787ac40.png
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak percaya pada vaksin. Tapi sbb ade orang offer ambil vaksin, aku register dlm 24jam, terus dipanggil untuk vaksin. Sbb aku suka travel, nak tak nak, terpaksa jugak ambil untuk masuk ke negara luar.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:19 AM | Show all posts
kne letak rukun negara yg terbaru
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
adm7 replied at 19-6-2021 08:11 AM
Takda ubbat/vaksin yang boleh beri kesembuhan 100% melainkan dengan izin Allah. Mintak pertolongan d ...

Indeed.
Vaksin tu vaksin jugak.
Pergantungan ituh gigitlah sekuat2nya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2021 08:21 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 19-6-2021 08:19 AM
kne letak rukun negara yg terbaru

Kepercayaan kepada Vaksin ke Kepercayaan kepada KKM??

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejujurnya aku percaya penerima suntikan vaksin x akan mengalami kesan yg teruk bila dijangkiti virus berbanding yg x menerima vaksin....takat ni saja...jadi kemungkinan ke arah kematian tu kurang berbanding yg x menerima vaksin ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:27 AM | Show all posts
xpdckelate replied at 19-6-2021 08:21 AM
Kepercayaan kepada Vaksin ke Kepercayaan kepada KKM??

dua dua percaya
yg satu lagi MN aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2021 08:29 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 19-6-2021 08:27 AM
dua dua percaya
yg satu lagi MN aku

ko ada bela MN juga ke??
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Vaksin jela. Time kecik2 dah divaccine BCG/TB, yang covid vaxx ni iols terima sajork.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2021 08:32 AM | Show all posts
nakkomenjugak replied at 19-6-2021 08:31 AM
Vaksin jela. Time kecik2 dah divaccine BCG/TB, yang covid vaxx ni iols terima sajork.

yes u're gud samaritan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
darah tinggi ngn kenciny manis yg bekurun pun xda ubat penyembuh, yg ada ubat hnya mengawal. ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 19-6-2021 08:32 AM
yes u're gud samaritan

Iols pasrah redho tawakal sajorkkk. Kang tak divaxx, tak boleh cikcur overseas hiihihihhi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2021 08:35 AM | Show all posts
TuntungReturn replied at 19-6-2021 08:33 AM
darah tinggi ngn kenciny manis yg bekurun pun xda ubat penyembuh, yg ada ubat hnya mengawal. .. ...

betul..siap diwarisi lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2021 08:35 AM | Show all posts
nakkomenjugak replied at 19-6-2021 08:34 AM
Iols pasrah redho tawakal sajorkkk. Kang tak divaxx, tak boleh cikcur overseas hiihihihhi

puihhh golongan kayangan rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 19-6-2021 08:35 AM
puihhh golongan kayangan rupanya

takat indonesia je nokkk... kat sana verangan kayangan, balik sini downgrade marhaen balik hahah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
To some extent. Takde pilihan ni pulak kat atas.

Pada saya vaksin ni bergantung sepenuhnya juga pada data ketahanan badan masing2. Macam contoh Pfizer kan, if fully 2 doses lengkap dapat capai 88% lindungan against Delta (Indian) variant tapi ada a few people yang still kena jugak Delta walaupun dah 2 doses.
Sebab badan masing2 lain carakerja dia nak adaptkan vaksin tu kat dalam badan, some people laju, some slow working dia. 2 orang yang dah fully vaccinated by Pfizer on the same day, akan ada beza timing nak capai tahap imuniti yang optimum. Tu yang ada mati kena Delta walaupun dah vaccinated (tapi kat UK tu tak sebut yang mati tu dapat AZ atau Pfizer. More likely AZ kot).

So back to my opinion, I trust covid vaccines to certain extent je.

If semua manusia willing nak ambil vaksin then tahap trust whether vaccines work or not tu naik lah sikit. Macam keadaan sekarang ni... still 50-50 je saya rasa keberkesanan dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2021 08:52 AM | Show all posts
mclaren replied at 19-6-2021 08:49 AM
To some extent. Takde pilihan ni pulak kat atas.

Pada saya vaksin ni bergantung sepenuhnya juga p ...

to be fair kan..kita tgk nanti bila dah capai 80% vaksin,adakah semua dh imun atau kobid masih berleluasa dan makin bertambah varian serta lebih kuat lagi...harapnya menjelang akhir tahun kita dah bebas dan merdeka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list