Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5820
View
72
Reply

Eh, kenapa Faizal Tahir tak ‘share’ gambar raya?

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-5-2021 09:00 PM | Show all posts |Read mode
Faizal Tahir lebih pentingkan isu Palestin


Sempena hari raya ini, tidak sah jika serata laman sosial tidak dihiasi dengan gambar wajah-wajah ceria menyambut bulan kemenangan umat Islam, termasuklah para selebriti, betul tak?

Bagaimanapun, sebaliknya pula berlaku bagi penyanyi terkenal Faizal Tahir apabila dia tidak berkongsi sebarang gambar merayakan hari lebaran di laman sosial miliknya.

Eh, kenapa Faizal Tahir tak ‘share’ gambar raya?

Hari ini, pelantun lagu Aku Tanpa Cintamu itu memuat naik ‘posting’ berupa kenyataan dan penjelasan mengenai tindakannya tersebut di Instagram.



  


“Ramai orang bertanya, mana gambar saya dan keluarga ketika menyambut Aidilfitri ini. Saya lebih bimbang tentang apa yang berlaku terhadap saudara di Palestin daripada mengambil gambar terbaik untuk dimuat naik di Instagram,” tulisnya.

Solidariti terhadap Palestin

Penyanyi berusia 43 tahun itu memberitahu bahawa ramai yang tertanya-tanya berkenaan gambarnya bersama keluarga saat menyambut hari raya.

Bagaimanapun, dia menjelaskan pada waktu ini dia memilih untuk tidak memuat naik sebarang gambar kerana masih diselubungi perasaan bimbang atas tragedi yang menimpa rakyat Palestin.

Dalam pada itu, Faizal tidak menentang orang lain yang ingin bergambar asalkan ia membuatkan mereka gembira. Namun baginya, masa ini bukan yang terbaik untuknya berkongsi gambar raya kepada orang ramai.

“Saya tak maksudkan salah untuk mengambil gambar. Lakukanlah, asalkan ia boleh membuatkan anda dan orang lain gembira. Cuma, buat masa ini ada perkara lain yang lebih saya risaukan,” ujarnya lagi.

Setuju dengan pendirian Faizal

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa kagum terhadapnya tambahan lagi sejak dunia dikejutkan dengan serangan Zionis terhadap Palestin, Faizal aktif memuat naik ‘posting’ perkembangan Palestin.



Saat yang sedih buat saudara di Palestin



Betul seperti yang dikatakan oleh Faizal Tahir. Tidak salah kita bergembira kerana memang ia merupakan hari ‘kemenangan’ istimewa umat Islam.

Namun begitu, jangan sesekali kita lupakan tragedi yang menimpa saudara kita Palestin.

Luangkanlah masa walaupun sedikit, menitipkan doa buat saudara-saudara kita di sana. Biarpun jasad kita tiada bersama memerangi Zionis Israel.. Doa adalah senjata paling kuat bagi umat Islam. Insha Allah.

Sumber: Instagram Faizal Tahir

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 14-5-2021 09:01 PM | Show all posts
eleh.... aku ni jgn cko gmbar raya... SOSIAL MEDIA ACCOUNT pun xda!


dgn x share gmbar raya korang igt boleh hentikan serangan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
terpaling prihatin
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ryzalibrhm tu yg laki si korea tu ke? Kalau betul, acahnyerrr ngko, nak muntah aku
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Pilihan dia....org2 kita pun xla beraya sakan sbb xbleh balik kampung/rentas negeri...stkt post gmbr dan ucp Selamat Hari Raya ja
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke ig. fb semua block acc yg up pasal palestine? a few kwn mzz dah kena.. diorg up posts pasal palestine, guna filter dp palestine etc semua kena ban..

kat sini ada yang kena cenggitu tak?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak share pic raya... Ok. Taknak share pic raya... Pun ok je. Tak ternanti2 nak tgk pun....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
dh tu nk kena mggelabah teksssss ke tak ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
ye lahh..  pic raya tkda org nk tgk, pic burung boleh lah share kn??
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Pandai ryzal ni mencapub sana sini sampaikan tetiber binik diiktiraf jd retis siap rancangan sama retis yg dah establish
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
i dun think ppl even ask pu n pic raya f.t ni. tapi more like f.t yg perli org duk up pic raya. i ada sikit geram pasal ni. bukannya kita tak concern psl palestin. tak share tak bermakna kita tak concern
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaknab n laki baru dia x post gambar raya pertama berdua...pun mengundang kebimbangan nusantara jugak... x nak bukak thread khas buat dia jugak ka...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon tak up gambor raya pasal juadah sepinggan sorang je pon. Tak baloi nak tunjuk order apa dgn caterer..buka posa terus tinggal separuh utk raya. Tapi berkipas gak la nak abiskan 3 lemang..melemang ni panas badan
Solidarity or ucapan raya pon tak up kat ig..tak sempat
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by matjerk at 15-5-2021 12:39 PM
nia_salina replied at 14-5-2021 10:10 PM
i dun think ppl even ask pu n pic raya f.t ni. tapi more like f.t yg perli org duk up pic raya. i ad ...


Tu lah..... hang nak solidariti dgn cara x post gambar raya ikut suka hang la... tp x payah la sindir or mengundang perasaan x elok pada org yg post..pls lah kan...

Ni ibarat org yg boikot product yahudi..pastu kutuk org yg x boikot....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 14-5-2021 10:21 PM
Tu lah..... hang nak solidariti dgn cara x post gambar raya ikut suka hang la... tp x payah la kut ...

Tak de pulak dia kutuk2 sape yang post gambar raya tu. Dia cakap pasal kenapa dia xnak post je
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:46 PM | Show all posts
hek ellehhhhhhhhhh

mcm dia sorgggg peduli pasal palestin
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 14-5-2021 10:19 PM
Kaknab n laki baru dia x post gambar raya pertama berdua...pun mengundang kebimbangan nusantara juga ...

Mungkin laki dia tgh concern pasal palestine
ermmm
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:05 PM | Show all posts
mzzenma replied at 14-5-2021 09:22 PM
Bukan ke ig. fb semua block acc yg up pasal palestine? a few kwn mzz dah kena.. diorg up posts pasal ...

Yup, my friend pun kene
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesah la plak kau xshare gmbr raya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Xnak bubuh xpe..  Diam2 je.. Wpun kome mendidih hati nak buh gak gambar raya kan..huhuhu

Per salahnya buh la sekeping dua gambar raya  kat ig/fb tu.. Selit2 la juga pasal palas.tine ..ok je kan



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list