Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
5204
View
85
Reply

Terdesak Rentas Negeri: Palsukan Dokumen Hospital, Tipu Ibu Kritikal

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-5-2021 12:37 PM | Show all posts |Read mode
Helah seorang wanita yang membuat permohonan rentas negeri dengan memberi alasan ibunya sedang kritikal di hospital gagal selepas dikesan menggunakan dokumen hospital palsu.


Ketua Polis Daerah Brickfields Asisten Komisioner Anuar Omar berkata, wanita berusia 30 tahun itu datang ke Balai Polis Pantai pada 3.40 petang semalam untuk membuat permohonan rentas negeri ke Terengganu dengan memberi alasan ibunya sedang sakit.


Bagaimanapun, menurutnya, semakan dokumen yang diserahkan wanita itu didapati palsu selepas anggota polis membuat pengesahan dengan pihak hospital.


Foto: Harian Metro




"Hasil siasatan polis mendapati suspek mengaku memalsukan dokumen Jabatan Kecemasan & Trauma sebuah hospital di Kuala Terengganu dengan mencipta sendiri dokumen itu di rumah kakaknya di Petaling Jaya pada 9 Mei lalu.


"Suspek memuat naik borang Permit Pergerakan Rentas Negeri daripada Internet dan menggunakan cop rasmi pegawai perubatan hospital tanpa pengetahuan dan keizinan," katanya.


Anuar berkata, suspek mengaku membuat dokumen palsu berkenaan selepas permohonan rentas negeri yang dibuat di Balai Polis Seapark, Petaling Jaya pada 9 April lalu ditolak.


"Susulan itu, polis merampas salinan permohonan Permit Pergerakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan salinan dokumen hospital terbabit.


"Kes akan disiasat mengikut Seksyen 22(d) Ordinan Darurat (Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit) Pindaan 2021 dan suspek ditahan untuk dituduh di mahkamah hari ini," katanya. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-5-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hah...boleh pun ko buat crosscheck....bagus...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak tu hidup lg tak?
Sampai hati naa kata mak tgh kritikal
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Laa sanggup guna mak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:46 PM | Show all posts
gigih betul..
orang cukup takut guna alasan sakit, kereta rosak, accident etc..
takut kena betul
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 11-5-2021 12:43 PM
Laa sanggup guna mak...

Bak kata seorang forummer...demi kebajikan mak yg kalau anak cucu tak balik kampong...tak berasap la dapurnya dgn kuah lodeh, kacang, rendang, siput sedut gulai batang keladi..org tua kan dah tak larat....?

@monreyes....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigihnya kau kak..
Nk blk raya punya pasal smp palsukan doc gomen segala. kang xpasal2 naik turun mahkamah sebab benda bodo mcm ni..
Umo 30 pun xboleh fikir
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:48 PM | Show all posts
skali betul2 nazak, bru tau..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 11-5-2021 12:46 PM
gigih betul..
orang cukup takut guna alasan sakit, kereta rosak, accident etc..
takut kena betul : ...

Dlm keadaan darurat dimaafkan...lafaz tak naik kelangit ke7....kita adalah apa yg kita niatkan...TUHAN lebih TAHU...




Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 11-5-2021 12:48 PM
Gigihnya kau kak..
Nk blk raya punya pasal smp palsukan doc gomen segala. kang xpasal2 naik turun  ...

Pikir la itewww sampai terkeluar ring dari kotak pemikiran....

Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:54 PM | Show all posts
Mungkin rindu tu membara

Sudah hilang punca nak sangat tengok mak bapa
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau nk tipu pun jgn la buat alasan pasal sakit dan nyawa
xtakut ke kalau betul2 jadi nanti{:freak{:freak{:freak
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan bagus dapat buat crosscheck awal..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 11-5-2021 12:43 PM
Mak tu hidup lg tak?
Sampai hati naa kata mak tgh kritikal

Kritikal dalam konteks kalau anak cucu tak balik, dapurnya tak berasap kerana dia dah tua tak larat masak sedangkan favoritenya dipagi rsya adalah rendang tok air tangan anak pompuannya yg mana dapur anak nya sendiri tak berasap....

Kau rasa?

@monreyes.



Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:55 PM | Show all posts
Aku tak berani tipu mak sakit mak mati
Sesal wehhh kalau jadi betul
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:57 PM | Show all posts
terus kena dakwa kt mahkamah chuols... ad org tu pegi nilai aman2 jah siasat siasat siasat smpi skrg xde pape
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:57 PM | Show all posts
apa  yang tersentak ialah menipu , matlamat dan  cara itu...

sanggup menipu dalam ramadhan...wow bulan yg dinajurkan dilebihkan amal maaruf.....

hmm....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:57 PM | Show all posts
Berani pompun ni gi tipu polis..sy nak gi repot ic hilang pun ketar lutut
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 12:58 PM | Show all posts
airmineral replied at 11-5-2021 12:55 PM
kalau nk tipu pun jgn la buat alasan pasal sakit dan nyawa
xtakut ke kalau betul2 jadi nanti{:frea ...

setuju, guna  alasan ibu tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:00 PM | Show all posts
Orang macam ni pun ada.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list