Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5635
View
67
Reply

Ramai 'Mengelat' Di SJR, Bagi Tip Tunggu Hujan Kalau Nak Balik Kampung

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-5-2021 08:36 AM | Show all posts |Read mode
Tular sebuah video di Twitter apabila seorang pengguna berkongsikan saat-saat yang perlu dihadapi anggota barisan hadapan ketika ribut.


Video itu memaparkan situasi hujan lebat sehingga penghalang di sekatan jalan raya terbang ditiup angin.




Kredit foto: Twitter




Malah, khemah yang digunakan sebagai teduhan frontliners juga dilihat bagai nyawa-nyawa ikan, jika tidak kukuh pasti turut melayang.


Video tersebut dikongsikan bagi memperingati dan menghargai jasa frontliners terutama anggota polis yang berpanas dan berhujan demi menjaga negara ketika bertugas di sekatan jalan raya.







Namun, ada juga segelintir masyarakat yang berfikir ia adalah peluang untuk mengelat dari ditahan di sekatan jalan raya.


Inilah peluang nak balik kampung. Kalau nak balik kampung beraya tunggulah hujan.








Bukan seorang dua, tetapi ramai juga berfikir untuk menggunakan taktik ini. Lebih-lebih lagi apabila Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) menjangkakan cuaca mendung di seluruh negara dengan kemungkinan hujan di beberapa negeri pada Hari Raya Aidilfitri.











Komen-komen tersebut mengundang kemarahan warga maya lain.








Tatkala, orang lain terpaksa menahan rindu untuk bertemu keluarga, masih ada yang mementingkan diri dan tidak berfikir tentang kesan akibat tindakan mereka kepada orang lain.




Sumber: KoolFM

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-5-2021 08:51 AM | Show all posts
alaa anggapan je lah org tu bergurau..medang sentap.

Lagipun yg duk acah2 concern ni yg selalu over tau. Keliling mzz ada je spesies mcm ni..kononya takut kes banyak, duk suruh org duk rumah, family dah ada kena covid etc..hujung2 dia yg duk plan nak cari jalan tikus. Last year pula, ada sorang tu kemain kutuk masa kerajaan buka sempadan negeri time ramai nak gi langkawi tu..bising kata tak takut covid ke, padahal si haramjadah tu dah awal2 guna jalan tikus masuk melaka time raya.

Yang acah2 ni semua anjirrr over puiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 08:59 AM | Show all posts
lepas satu roadblock sebab hujan. next roadblock kena juga..
bila dah kena saman 5k, dan kena patah balik, jgn nak maki maki polis pula.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 09:06 AM | Show all posts
Pastu nak balik nnti terkial2 bagi alasan lahanat, kena kompaun melalak dalam medsos. Tuhan maha adil sis!
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Pastu nnti tersangkut kat kampung xleh balik..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 09:33 AM | Show all posts
Sebab ada segelintir yang masih degil dan pentingkan diri lah kes x pernah nak habis, PKP xpernah tamat dan jangan nak melenting pulak kalau masih terlalu ramai yang BODOH!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makneng at 11-5-2021 10:20 AM
mzzenma replied at 11-5-2021 08:51 AM
alaa anggapan je lah org tu bergurau..medang sentap.

Lagipun yg duk acah2 concern ni yg selalu ov ...


Dia jumpa jalan tikus masuk melaka??? Mak yg tau jalan tu dari sebelum kobid pun tak amik kesempatan lalu jalan tu tau. Dok beratur hari2 kat SJR kesang tu & SJR sg rambai. Mak kalau org curi2 balik lalu jalan tikus melaka - muo pun mak x jeles, tak kuasa pun nak merepot bagai. Bukan polis tak tau ada jalan tikus. Sekali kalau kena melayang duit kau. Tu je mak nak cakap. Selamat hari raya uolls...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Last choice , guna ilmu lipat bumi, tak pun ilmu jadi halimunan haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
minda x bangun2 puak gini, tahu nk nyalahkan org je
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 10:13 AM | Show all posts
Bodoh laaaaaaaaaaaaaaaaa.
Mati ke kalau x balik raya kat kampung.
Nape kene menyusahkan orang.
Sian mana2 yg betul2 ikut peraturan.
Di sebabkan kambing2 camni, mende akan berlanjutan.
Pastu bile kene PKP, kerajaan jgk salah.
Sendiri degil dan dungu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:01 AM | Show all posts
pergi x kembali yg payoh.. kena buang kerja lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian sgt tgk video tu. Kenapa la mereka tidak disediakan baju hujan
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian polis n askar berpanas berhujan buat SJR. Puak2 bengap forever sibuk nak rentas negeri, pastu acah2 kerajaan gagal kes naik. Kes naik tu sebab korang yg degil
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu jalan licin sbb hujan ribut angin kuat lagi..n ko dlm keta tu eksiden..kifarah is real okey
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:37 AM | Show all posts
mzzenma replied at 11-5-2021 08:51 AM
alaa anggapan je lah org tu bergurau..medang sentap.

Lagipun yg duk acah2 concern ni yg selalu ov ...

Sama dengan budak opis iols..
kes meningkat kemain gelabah sekor2
bila nk buat pkp la, tutup sekolah la tutup pejabat la.
pkp ni pakat2 dok cari jalan tikus. eh jalan tu ada sjr x? nak shopping.
time ni pakat2 nak balik rumah mentua guna surat kerja nak rentas
kalau bukan musim covid mlm raya baru sampai rumah mentua (segelintir la)
iols senyum sinis nengok drama theyols
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:39 AM | Show all posts
korang sendiri tak reti2  nak jaga  diri sendiri  , nak gak angkut virus ke famili kat kg


lepas tuh ramai2 salahkan kerajaan


padahal diri sendiri gedebe
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Akk lebih rela ank xbalik beraya dari risikokan diri, soal jwp ngn abam polis..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat ramai degil dan tak bagi kerjasama, lepas tu salahkan kerajaan bila kes meningkat. Padahal rakyat pun salah. Sama2 mainkan peranan, baru boleh kawal covid 19 ni daripada terus merebak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:52 AM | Show all posts
ingt 1 sjr aje ke nk blk kmpg..dan sjr bkn sehala ok..ko lepas 1..blom tentu lepas 2..apapun siap sedia duit jika hati kering
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 11:56 AM | Show all posts
makneng replied at 11-5-2021 09:47 AM
Dia jumpa jalan tikus masuk melaka??? Mak yg tau jalan tu dari sebelum kobid pun tak amik kesempat ...

Mzz jalan tikus pun mzz tak tau kat mana. So far kalau pi kerja kena rentas daerah takde sjr sejak pkp 1.0 hari tu. Tapi tu lah..yg mzz nampak yg duk over kecam2 ni yang sebenarnya selalu duk buat perangai. Maybe secara psikologinya..bila kecam orang lain dpt menyucikan diri sendiri kut hah gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list