Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
809
View
8
Reply

Artis Luar Gigih Promosi Vaksin, Artis Malaysia Tak Berhenti Langgar SOP

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-5-2021 10:53 PM | Show all posts |Read mode
Marah dan tidak puas hati.


Itu yang dapat ditakrifkan tentang perasaan segelintir rakyat Malaysia berhubung isu rentas negeri dan pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) dalam kalangan selebriti tanah air.


Sejak kelmarin, nama dua figura terkenal, Datuk Seri Siti Nurhaliza, 42, dan Neelofa, 32, tidak pernah sunyi daripada menjadi topik perbualan netizen dalam semua platform media sosial.




Kredit foto: IG Siti/IG Neelofa




Sehingga kini, nama Neelofa juga masih sohor kini dalam Twitter.


Hasil tinjauan dalam media sosial, rata-rata netizen berpendapat terdapat segelintir golongan selebriti di Malaysia terlalu mementingkan diri sehingga berani melanggar undang-undang yang telah ditetapkan oleh pihak berkuasa.


Malah, ada juga membandingkan usaha selebriti tanah air dengan negara jiran iaitu Singapura yang aktif mempromosikan kepentingan pengambilan vaksin Covid-19.







Kredit foto: Twitter





Perkara tersebut tercetus selepas tular sebuah video selebriti popular Singapura, Gurmit Singh yang terkenal menerusi sitkom Phua Chu Kang mempromosikan isu vaksin dalam kalangan rakyat negara tersebut.







Kosmo! semalam turut melaporkan Siti telah membuat permohonan maaf tentang majlis Tahnik anak lelakinya yang didakwa melanggar SOP.


Sehingga kini, pihak berkuasa juga telah mengumumkan bakal melakukan siasatan terhadap dua figura tersebut.


Untuk rekod, Neelofa dan beberapa ahli keluarganya lain telah dikompaun pihak berkuasa atas kesalahan pelanggaran SOP pada majlis perkahwinannya serta salah guna kebenaran rentas negeri ke Pulau Langkawi pada Mac lalu.




Sumber: K! ONLINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-5-2021 11:16 PM | Show all posts
tokti smpi ttup komen kt ig yach ! tu la gigih sgt menayang khuenst....... ujong2 x tahan kecaman
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Idola netizen tokti mcm bbnu baru nk branak..gigih buat segala mcm majlis lps meneran nk gitau dunia "sapa ckp aku mandul"..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 11:35 PM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 4-5-2021 11:36 PM
Orix replied at 4-5-2021 11:16 PM
tokti smpi ttup komen kt ig yach ! tu la gigih sgt menayang khuenst....... ujong2 x tahan kecaman

Sesuai ler..time2 mcm ni tak pyh la kan jd hamba medsos sgt. Sensitif la sket pada marhaen. Byk yg terkesan di luar sana. Lagi theyols ni menjemput cam Lopak tu.

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Gile 2 2 laki bini dlm PCK x tua2 hahaha. Muka sama dr dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 05:27 AM | Show all posts
tu la pasal...artis mesia gigih dik tayang perlanggar SOP..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Somehow aiolzs rasa sama jah retis ngn netz..cuba tgk berapa ramai y buat majlis berbuka beramai2..ai baru tgk kt ig story kwn ai y ofis dia bt majlis berbuka n y dtg tu xpakai mask properly..ada y ltk mask kat dagu,ada tu xde nmpk lgsg mask..sama jah mana2 manusia pun haa..cuma retis ni sbb org salu perhati,marhaen ni org dah xkesah sgt..sbb y mengecam pn netz jgk..ntah y mengecam tu pn sama langgar sop..tp sbb nampak biasa,xrasa perbuatan tu salah{:smile

N ai xsokong retis y bt salah ni jgk..ko dah pgg title retis, walaupun sendu,org akn sentiasa perhati,baik buruk..tp tulaa,bad publicity is still a publicity kan..tudung nelopak kt shopee tu salu sold out,produk2 retis y smpah ni tetap laa jadi pujaan netz walaupun duk mngecam sbb ada perasaan nak menunjuk tu haa..manusia...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NataliaLuiz at 5-5-2021 06:20 AM

Bitter truth. Sbb tu orang nak marah. Yg menteri agama tu pun tak perlu la libatkan dgn artis, majlis2 tahnik, majlis kahwin artis ni. Tgk apa jadi skrg? Takkan semua nak harap kat ust ebit lew..
IMG-20210505-WA0000.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Maaf tu harga sama ke.macam.marhaen kena...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list