Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13062
View
138
Reply

[Cinta] Sebelum you kahwin dengan your spouse, mcm mana you tau he/she is the one?

[Copy link]

Author: Amandaminaj96    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2021 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sila kongsi tips yach..mcm mana chuolls tahu pasangan chuolls tu adalah teman hidup you sebelum menikah? Chemistry 100% kah? Atau apa? Jangan bagi jawapan cliche...hehehe



P/s: Momod klu dah ada thread nih sila katup.
IMG_0558.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Cm iols
Weols lama tak contact sebab ada laki ni obses dgn iols..ugut dia jangan hubungi iols..
Pastu lama sgt xde apa..iols approach dolu

Laki iols tu gi mekah
Pastu dia.buat istikharoh
Nampak.iols
Padahal.iols.xde buat pung..
Iols redah je

Hahahaahahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Iouls tinguk lips... round perky upper part...slanting waist and tight bottom......  ON selalu..sheouls the one laa kekdahnya...

Hehehehe...ok tak ? Tak klise kan jawapan neh..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2021 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 10-4-2021 11:06 AM
Cm iols
Weols lama tak contact sebab ada laki ni obses dgn iols..ugut dia jangan hubungi iols..
Pa ...

Pastu mcm mana married life chuols lepastu? Sng btl dia dpt petunjuk ya hehehe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 10-4-2021 11:09 AM
Iouls tinguk lips... round perky upper part...slanting waist and tight bottom......  ON selalu..sheo ...

Wahh ini test drive dulu ke camne?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:14 PM | Show all posts
PristineOne replied at 10-4-2021 11:09 AM
Iouls tinguk lips... round perky upper part...slanting waist and tight bottom......  ON selalu..sheo ...

Hai..     
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
iols kakak ipar yg kenen kan pastu laki tu dtg umah jumpa parents i bbrp kali. iols xberkenalam dgn dia tp dia dgn parents i yg berkenalan.haha sbb iols xreti nak kenl2 dgn org yg tiba2 cmni. pastu tunang dan kwen. iols try istikharah tp xde dpt mimpi atau rasa yg xbest so iols ikut flow je.. gitu je la cte iols

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hinata_holic at 10-4-2021 10:12 PM

I jumpe hubby masa buat sijil komputer after SPM dulu. Dia kebetulan practical dekat situ.
Time Tu mmg status single but not available.

Entah mcm mane dia boleh dapat no fon i. 1st SMS i, mcm nk Cari gado. Yela org x romantik. Approach org pon main hentam je.. dia pon time Tu baru break dgn ex gf. So...bkwn la dlm bbrape Bulan. Pastu couple. Xbercinta pon. More kepada teman tapi mesra.

4years later dia ajak tunang. Ajak pon xde Nye bawak Bunga ke cincin. I habis belajar terus bertunang. Ikat 2 tahun hidup.
Time bertunang Tu mcm2 la tempuh. Gadoh smpai nk break. Sbb I jenis rebel. Dia pulak jenis Ada plan. Ditambah ex sblom dia menagih kasih kembali. Mmg rimas time Tu.
I xingat ade buat solat istikharah ke x.
Tapi mmg nmpk effort dia nk i jadi yg halal utk dia. Beli rumah beli kereta. Sementara my ex xde pon afford mcm Tu.
Mmg macam2 i uji dia. Dia punye kesabaran mmg tinggi lah layan i yg time Tu mmg perangai childish. Dan kebetulan dia ade ciri2 material husband yg i idam2 Kan. So that why I pilih utk kawen dgn dia. Time dh Kawen Tu mmg la bercinta sakan smpai skrg.

Alhamdulilah sehari sebelom Ramadhan ni wedding Anniversary i Dan hubby ke 8 tahun. Sekejap je masa berlaku. Bnyk lagi nk kena belajar.

Sorry tt tercerita pulak kisah i
Hahahaha...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia berani jumpa mak dengan ayah dengan steady nya. Padahal masa tu tak abis belajar lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 01:59 PM | Show all posts
shernazz replied at 10-4-2021 11:06 AM
Cm iols
Weols lama tak contact sebab ada laki ni obses dgn iols..ugut dia jangan hubungi iols..
Pa ...

macam kisah pu yang tinggal bini mengandung pula
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 10-4-2021 11:06 AM
Cm iols
Weols lama tak contact sebab ada laki ni obses dgn iols..ugut dia jangan hubungi iols..
Pa ...

Kisah u sama dgn kisah i. Laki gi mekah, doa kat sana minta petunjuk. Weols kenal sebulan je pastu terus tunang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bilamana didalam forum pun register serta gunakan nick minuman kegemarannya, green~tea.

kusangkakan panas berpanjangan rupanya hujan ditengahari....cerai jua akhirnya...

kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 10-4-2021 11:17 AM
Wahh ini test drive dulu ke camne?

pookey terbiar dan jantan kaberet  memang in abundance out there...

kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 10-4-2021 11:10 AM
Pastu mcm mana married life chuols lepastu? Sng btl dia dpt petunjuk ya hehehe..

Dia berkenan dgn iols.lama.dah
Siap datang rumah
Tapi iols tak.layan
Pastu dia.membawa diri
Iols.pasru saja contact dia
Kebetulan bebrrapa bulan lepas tu.dia kena.gi dubai..then dia ckp nak.buat umrah..
Tu yang balik sini dia terus masuk minang..haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 10-4-2021 01:59 PM
macam kisah pu yang tinggal bini mengandung pula

Haha
Jilaka kau..mujur ni cite 12 tahun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
haznor replied at 10-4-2021 03:04 PM
Kisah u sama dgn kisah i. Laki gi mekah, doa kat sana minta petunjuk. Weols kenal sebulan je pastu ...

Kan..ada jodoh tak ke mana gitu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
hinata_holic replied at 10-4-2021 01:17 PM
I jumpe hubby masa buat sijil komputer after SPM dulu. Dia kebetulan practical dekat situ.
Time Tu ...

sharing is caring... effort (usaha)

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wenza at 10-4-2021 08:18 PM

I was irl dgn bf i aka husband sekarang since i was 19. Tapi masa tu i ada jugak kawan2 dgn guys yang lain. I married him after 7years irl. Even masa couple dgn bf aka husband masa tu i ada la couple dgn org lain. Tapi jodoh kan.
I terima husband i maybe sebab chemistry dan dia sangat cool penyabar jenis yg relax2 je. Btw husband i pendiam giler. Like seriously dia sangat pendiam. Compare i ni riuh sgt. Even masa awal2 kahwin sedara mara i semua tanya cane dia nak kat i ni. I cakap la dia yg tergilakan i ajak i kahwin. Bahahahah.

Alhamdulillah i memang cari lelaki yg sayangkan i lebih dari i sayangkan dia. Tapi i sayang je husband i. Cuma i nak dia kena sayang i extra lagi.

Now tahun ni masuk tahun ke 10 kami kahwin. Anak pun 3 dah. Doakan ikatan perkahwinan kami sampai ke syurga ya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum kawin lg..so saja masuk nk baca komen..heheeheh
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
yg jmpa kat forum takde ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list