Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
395
View
7
Reply

Logo Jenama Barat Dikaburkan Stesen TV China

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2021 11:54 AM | Show all posts |Read mode
Logo jenama Barat dikaburkan stesen televisyen China sebagai sokongan terhadap kempen kapas Xinjiang.


Langkah itu menyebabkan tayangan program terpaksa dilewatkan apabila penyunting video produksi terpaksa menapis segala-galanya dari kemeja-T hingga kasut.








Jenama Barat menghadapi reaksi balas di China selepas mereka menyatakan keprihatinannya terhadap tuduhan penggunaan buruh paksa minoriti Uighur.


Beijing menafikan perkara itu dan dalam beberapa hari kebelakangan ini banyak jenama Barat menghadapi boikot.


Langkah itu menimbulkan kemarahan besar-besaran dalam talian dan selebriti secara terbuka memutuskan hubungan dengan jenama Barat dan menyatakan sokongan untuk kapas Xinjiang.


Kini, rancangan televisyen popular juga bergegas menunjukkan sokongan mereka.


Beberapa jenama lain yang terbabit dalam kontroversi itu termasuk Nike, Adidas dan Puma serta semua anggota Better Cotton Initiative (BCI), sebuah kumpulan bukan berasaskan keuntungan yang mempromosikan pengeluaran kapas lestari.


Kumpulan itu mengatakan pada Oktober mereka menangguhkan aktiviti di Xinjiang serta melesenkan kapas di wilayah itu, dengan alasan dakwaan peningkatan risiko buruh paksa.


Pada Disember lalu, BBC menerbitkan penyelidikan dakwaan ratusan ribu kaum minoriti termasuk etnik Uighur didakwa bekerja secara paksa di ladang kapas di Xinjiang.




Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dilraba dimarah sebab tak bagi komen apa-apa tentang penganiayaan terhadap Uighyur.

Ramai artis China yang cut ties dengan jenama seperti Nike, Adidas dan lain-lain. Rasa macam paksarela.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:05 PM | Show all posts
Market mereka besar rugilah tokey jenama tu semua
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:07 PM | Show all posts
kira cam free ad jer kalau nampak logo tu. baik blurkan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit plak mata tgk sana sini blurred
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak apa, China kan abang kita
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:16 PM | Show all posts
Eleh sembang kau. Ujong2 ifon jugak puak2 ni cari dan hadap! Anyway, adik hisappuding taknak komen apa2 mengenai ini ke? Kan abang tgah kena attach dgan usa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:18 PM | Show all posts
kalau pegi outlet kat UK mcm Bicester penuh org2 China aje.
siap shop assistant kat boutique pun kena ada yang Chinese speaking.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list