Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2054
View
36
Reply

Korang Pakai Apa?

[Copy link]

Author: Kakasinci    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-9-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mytv ke astro @ njoi, arial digital dsb? Boleh share? Aku dah masuk rumah baru. Tv xde siaran lg..  
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-9-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna mytv je. Tv dah ada install mytv. Takyah guna decoder.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2020 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-9-2020 05:21 PM
Guna mytv je. Tv dah ada install mytv. Takyah guna decoder.

Beli sendiri ke? Even xde decoder kne ada arial digital tu kn?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada asteruk dgn hypptv. Tp salu lyn asteruk la. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2020 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 19-9-2020 05:46 PM
Aku ada asteruk dgn hypptv. Tp salu lyn asteruk la. Haha

Asteruk worth it x? Kn suke ulang siaran.. uols tgk channel ape biasenye?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakasinci replied at 19-9-2020 05:42 PM
Beli sendiri ke? Even xde decoder kne ada arial digital tu kn?


Guna aerial simple mcm sesungut. Tu pun dah jatuh bawah meja tv.
Tengok kawasan gak kot. Ada gak masa2nya mytv wat perangai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakasinci replied at 19-9-2020 05:59 PM
Asteruk worth it x? Kn suke ulang siaran.. uols tgk channel ape biasenye?

Asteruk ni biasa la. Kalo ujan, xde gmbr. Tp aku biasanya kalo xde gmbr, aku lyn la on demand. Byk je channel aku lyn, dr hiburan ke infotainment/documentary/news. Aku amik pakej yg mcm2 ada sbb amik kira famili aku nye kesukaan gak. Walaupun depa tu dok kt rmh aku bbrp bulan je sethn. Aku mls nk on off subscribe channel2 tu, jd aku biar je.

Hypptv tu pun byk gak channel dia bg sbb aku amik pakej yg upgrade laju tp tmbh baper puluh rm. Aku xmo tp dia kata mmg dah termasuk pakej.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada astero.ambk yg plg basic je. Tu pon x tertengok.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 08:00 PM | Show all posts
EPL next season ada Messi dlm Man City.tu rugi gak kalau tak tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tutup astro, sekarang hypptv jer. Internet laju, hujan pun ok jer boleh tgk tv.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai astrok je , amek pakej paling murah. Then pasang netflix kat tab, nanti kalau nak tengok kt tv, guna telecast ja... beres
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau u selalu ada rumah and layan tv, then berbaloi la nak amik astro or unifi sekali dengan internet..
kalau takat malam je ada pastu takat tengok tv untuk berita and isi masa lapang sebelum tido, amik la tv yang tak payah bayar..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 09:45 PM | Show all posts
kbyne replied at 19-9-2020 08:00 PM
EPL next season ada Messi dlm Man City.tu rugi gak kalau tak tengok.

tak jd pindah stil stay at catalan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 09:47 PM | Show all posts
Edited by tagas at 19-9-2020 09:49 PM

layan astrok hampir 2 dekad
yg syok nya dpt record  

missed tak sempat bleh tgk balik yg da rekod

bleh layan vod (video on demand) mcm2 movie

layan smpai lebam..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Yelah nk tumpang selit gak ah
Aku skg pakai tv basic je ..
Hujung tahun rumah kt kampung aku siap

Jd apa yg sesuai eh...kecuali astro

Aku suka tgk movie...citer tamil pn suka
Tlg cadangkn..igt nk pasang unifi tp tk pasti area aku tu ada ke tak unifi ..sbb area kampung..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
pakai yunipai. boring jg. asyik ulang ulang itu je
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
pakai mytv
bukak tp xtengok
asyik tengok forum
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 03:19 AM | Show all posts
tagas replied at 19-9-2020 09:45 PM
tak jd pindah stil stay at catalan

Owh,iye ke
Kensel Astro
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
SG dekat 10 years terminate astro...first mmg x tgk, balik keje pastu settle kejw rumah then tido..weekend pulak jarang ada kat rumah...either ke rumah parents or g jenjalan...now pakai netflix je...agak2 ada cite drama viral , cari je kat internal ada je full episod siap xde iklan...gitchewwwww...duit byk save sejak xde astro
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
SEjak dari tahun 2017 akak terminate astro dan TV X terpasang langsung walau boleh je tengok hyptv ke apa nama tu dari unifi. ...ini disebabkan anak nk exam dan seluruh family X berminat tengok TV sb masing2 ada hp. .....tengok utube saja. ...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list