Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
7179
View
64
Reply

"Saya Pun Tak Kerja, Tapi Ada Yang Minta Pinjam Sampai 50k"- Abby Abadi

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-9-2020 11:44 AM | Show all posts |Read mode




"Jangan minta-minta pinjam duit 10K, 20K, 50K sebab saya pun tak kerja, takda gaji ya."



Selebriti Abby Abadi meluahkan kekesalannya terhadap sikap segelintir individu yang suka meminta-minta untuk meminjam duit daripadanya.


Dia menyatakannya di Instagram Story bahawa bakal peminjam tersebut mahu mendapatkan jumlah wang yang agak banyak bermula dari RM10,000 hingga RM50,000, sedangkan dia sendiri tidak bekerja.




Foto : IG



Tidak dinyatakan gerangan individu tersebut sama ada dari kalangan pengikut di Instagram atau pun mereka yang dikenalinya. Bagi Abby, tidak perlu merayu atau memberikan bukti dengan lampiran kad pengenalan semata-mata untuk menyakinkan dirinya.


"Cukuplah merayu, siap nak bagi Copy IC bagai. Saya memang tak boleh tolong, harap maaf ya."



  


Dengan meletakkan kata-kata "Kerja Keras Untuk Hidup" sudah jelas menyatakan yang Abby bekerja keras untuk menampung kehidupannya sekeluarga. Jadi, mengapa ada yang mudah untuk meminjam sebegitu rupa?





  



Menjengah laman Instagramnya, dapat dilihat Abby gigih berniaga pelbagai barangan seperti hijab mask, penutup kaca kek, rempenyek, susu dan busananya. Jadi, di kala dia sibuk mencari rezeki, ada pula yang mudah-mudah mahu meminjam?





Foto : IG




Begitulah asam resam dunia. Orang cuma memandang apa yang dimiliki sekarang, tetapi tidak mengetahui perjalanan ke arah itu. Semoga Abby sekeluarga sentiasa murah rezeki. - CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-9-2020 11:50 AM | Show all posts
Sukati je nak pinjam duit puluh ribu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Org tu kerja letih2 mcm2 jual brg nk cari duit tapi org lain senang2 je duk dm mntak pinjam duit x malu betul muka yg duk mntk pinjam duit tu. Kalu xde duit sgt keluar lah cari kerja oiii. Nmpk org mewah sikit je ingat banyak duit mcm x habis mkn siap mintk salinan ic tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
I is fobia dgn org y nk pinjam duit ni. Ada tu pinjam duit 3k dgn i nk khwen jnji setiap bln byr sikit2 sampai da 2tahun khwen anak sorg hapak 1sen xbayar. Baru2 ni buat loan jnji mcm2 nk byr hutang la ap laa last2 xd jugak. Phuih sgt perangai
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee: I is fobia dgn org y nk pinjam duit ni. Ada tu pinjam duit 3k dgn i nk khwen jnji setiap bln byr sikit2 sampai da 2tahun khwen anak sorg hapak 1sen xb ...

thats why i kawan tak banyak. Ada sorang tu member sekolah. Masa sekolah tu dia budak sains. I budak tasawwuf. Masa tu i ingat bila dia dah graduate mesti jadi lawyer ke peguam ke doktor ke.
Tetiba dia jadi penjual insuran. Lepas berenti insuran dia jadi grab driver. Dia minta i tolong jadi gurantor dia.

I is ok je. Sebab nama bini dia ada sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaaaa yebby... Ko tu pon ape kurang nye. Nk buat kenduri or jamuan besar2 an.... Hujung2 mintak sponsor....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mak aihh..ingat org ni bank ke apa..nak pinjam banyak2 gitu, pinjam la dengan bank..ni nampak ngat tak nak bayar..sebab tu nak pinjam dengan org..kalau rasa hidup susah sangat, gi jual nasi lemak ke, goreng pisang ke, jaja dari rumah ke rumah..ubah lifestyle..down grade kan sikit level korg tu..kalau dulu mampu sewa kondo, now sewa la low cost apartment atau rumah flat..kalau dulu duk city centre, now duk la suburb area..dulu pakai kete H, now guna la public transport..mora dah nak abis ni..siap2 la nak pindah keluar dan kete kena tarik ye..semoga bertabah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 01:18 PM | Show all posts
pinjam bank rakyat laaa

sy musti pileyyy
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 01:22 PM | Show all posts
gigahertz replied at 19-9-2020 12:28 PM
thats why i kawan tak banyak. Ada sorang tu member sekolah. Masa sekolah tu dia budak sains. I bud ...

tahniah la jadi quarantor org...abg ipaq aku sampai meninggal kena kejar dgn bank pasai jd quarantor org tak bayaq...bukan sorang tau...arwah sgt baik dgn kawan2 sanggup jd quarantor...last2 hampehsiap la dlm kuboq pakat jawab la sorang skit
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
True story ke semata2 marketing sajork?btw mask tu kat lazada berganda murahnya.tp retis jualkan so fans sila la support
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 01:28 PM | Show all posts
Kita boleh pinjam dia org kalau betul-betul berlaku kecemasan. Tapi , ramai yg meminjam duit kerana teruk dalam rancangan peribadi mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
content bodoh mcm ni pun kau masuk bod gosip ke @cari-azza?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku jumlahkan wang yang dipinjam oleh beberapa individu dari aku, dah lebih 10K {:cryrun

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut la falsafah laki aku, jangan berhutang dgn org dgn bank xpe
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa nak pinjam..janji bulan bintang
Masa nak bayar..senyap sunyi..buat keras dia..
Lagi sakit hati dpt tau peminjam beli aset n  sakan bercuti sana sini..hutang org buat lupa lak nak bayor..

Merah je mata aku nengoknya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Org igt abby duit byk kot sbb aritu operate usus die dh berapa ribu.. rumah die pn boleh tahan besar kalau tgk kt IG,mngkin la buat loan kan.. tp org igt kaya lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
noell replied at 19-9-2020 05:22 AM
tahniah la jadi quarantor org...abg ipaq aku sampai meninggal kena kejar dgn bank pasai jd quarant ...

Dont worry bini dia keje tetap. Rumah mak bapak dia tak sampai 1km dari rumah i . Mak bapak dia tak tau. Ini bukan dengan bank.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
luvcomot87 replied at 19-9-2020 03:34 PM
Org igt abby duit byk kot sbb aritu operate usus die dh berapa ribu.. rumah die pn boleh tahan besar ...

Iols percaya sheols memang berduit pun.. ig review je dah berapa.. tp ye lah ayat tu ayat kiasan x nk bg pinjam..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap, mengaku tak bekerja tapi berniaga. {:question
Definisi baru ker? {:question
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya jugaak abby ni
Rumah mewah
Jln merata
Buat majlis pun mewah
Rumah sewa ker sendri
Apa income dia eh,jual peyek jer ker
Nampak kaya abby ni
Tp iols rimas family ni,x rengsa ker asyik ngekor ex ko
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list