Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12162
View
143
Reply

Siti Sarah Menyampah Dengan Marketing 'Goncang-goncang'

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-8-2020 11:14 AM | Show all posts |Read mode
Siti Sarah menerusi satu video di Instagram menyindir segelintir peniaga yang sanggup menjatuhkan maruah sendiri demi melariskan jualan.




Kredit foto: IG






  


"Mungkin apa yang Sarah nak cakap ni akan menyakitkan hati banyak pihak, tapi Sarah rasa sebagai seorang wanita, Melayu dan Islam, Sarah harus bercakap pasal ni.

"Ramai orang di luar sana yang nak berniaga dan terikut-ikut cara peniaga lain sampai kena menggoncang buah dada, berpakaian separuh bogel, sampai menjatuhkan air muka terutama wanita," katanya.


Tegasnya, banyak lagi cara lain untuk buat duit tanpa perlu mengaibkan diri dan menjatuhkan maruah.


Dia juga membuktikan dengan marketing 'bersih' tanpa 'goncang-goncang' pun boleh jana pendapatan lumayan.


Penyanyi itu kemudian menjelaskan dia juga ada menjual beberapa produk khas buat Muslimah seperti tudung serta lip matte dan maskara mudah tanggal tanpa melakukan marketing 'goncang-goncang'.




Kredit foto: IG



"Sarah sendiri tak sesempurna mana sebab diri sendiri pun pernah seksi, pernah jahil. Ya, tapi tak sampai sanggup jual Barang untuk meniaga, tergoncang melompat ada yang beromen atas katil ambil gambar.

"Sarah ni yang tak pernah nak tunjuk duit, meh sini sarah nak tunjuk! Tak payah melompat goncang-goncang, tak payah terkinja-kinja dan tunjuk kulit pun boleh buat duit banyak! Dengan izin Allah yang memberi rezeki" tulisnya.


Dalam video itu juga Sarah menunjukkan wang tunai yang dipegang berjumlah RM200,000 hasil perniagaan stafnya. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-8-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kita org pun menyampah tengok ko filter muka jadi putih kat IG
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Marketing lain lain
Dah orang tu ada aset..dia goncang jelah
Hang takkan nak goncang sama..
Errmmmm... errmmmm jelah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitaorang pun menyampah yamat dgn kau
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam video lagu mlysia prihatin..
Iols mmg xtau si sarah yg nyanyi mula2 tu
Mula2 tgk ingatkn intan sarafina ke..
Lain sgt muka dia.. Sbb tudung yg dia pakai tu kot buat muka nmpk kecik..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:25 AM | Show all posts
iols jujur ye.iols nyampah tengok dato sossoeb.selalu lobi diri sendiri time gph.pastu lobi keluarga dia la,pak mertua dia la.hmm.aku dengar radio bukan nak dengar cerita pasal korang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Nyampah tgk ko tayang2 Duit.
#kaupunsopegak
#Donekecam
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Pokimakkkk sgt. Ngata2 org. Kau niaga diam2 suda. Kang tak laku boba tu meroyan kabo org irihati ngan business laki kau.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Meh sini seketul cik sarah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:27 AM | Show all posts
tunjuk-tunjuk duit..kang orang rompak kamu baru kamu tau.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kakyung pon kadang2 menyampah tengok promo produk besar tetek ngan buntut tu.. Kemain bergoncang2 ko tetek saiz tembikai tu.. Tapi kakyung lagi menyampah tengok org kipas2 duit, bangga diri macam ko laki bini.. Poyo nak mam....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha.... Sembangggg acah baik..ubah ciptaan tuhan tu lagu mana dik
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Siti Sarah blh goyang chucky
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Gitu je show off duit. Apa beza dengan peniaga lain yg show off aset, duit...

Disatu sudut dunia, ada org yg kais pagi makan pagi, kais ptg mkn ptg
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tayang2 duit pon org x berkenan ok
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib sheols dh overhaul rupa yach... boleh lah post sehari berpuluh video kat IG. Cer kalau zaman 2000an dulu dh ada IG.. madang penuh skrin je gambar hidung sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nk bergambar Sama dgn sariyanti ...hehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye lah datin...best ke dapat gelaran tapi kena bayar. Sampai mcm tu sekali nak berniaga ek.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 12:58 PM | Show all posts
Ok la..part sarah kata tak setuju goncang2 dada tu aku sokong
cuma part tunjuk duit aku x sokong..
entahla..aku pun x setuju dan x berkenan cara marketing
yg kena tunjuk duit berkepuk, tunjuk keta mahal, handbag mahal, holiday sana sini..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 01:12 PM | Show all posts
Masalahnye aku nyampah ngn cheap publicity korang jgk.
So....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list