Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2080
View
21
Reply

Dulu Syafiq Kyle berapa je follower?” - Johan As'ari ‘back up’ stesen TV isu tolak pelakon ‘sendu’ media sosial.

[Copy link]

Author: lolipopbiru    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2020 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
AKTOR Johan As'ari berpendapat jumlah pengikut di Instagram bukanlah penentu seseorang pelakon ditawarkan peluang lakonan.

Menurut Johan, stesen televisyen tidak menjadikan jumlah follower media sosial sebagai kayu ukur dalam memberi kelulusan kepada penerbit memilih pelakon, sebaliknya ada faktor lain turut mempengaruhi keputusan mereka.

“Stesen TV tak buat macam tu pun, saya borak dengan ramai pengarah, mereka kata boleh pilih siapa sahaja pelakon mereka nak. Jadi soal follower ramai atau tak itu bukan isu.

Sebagai pelakon kena pandai promosikan diri, saya bukan nak gaduh dengan sesiapa... cuma bagi pandangan. Ramai pelakon dulu pun tak ramai follower tapi masih diberi peluang berlakon.

“Stesen televisyen bukan begitu... mungkin mereka juga melihat kepada karya. Stesen mungkin terpaksa mencari artis yang ramai follower kerana karya itu klise dan tak kuat, ” katanya.

Contoh: Takkan nak ambik Namron, Amirul Affendi, utk NASKAH CINTA CLICHE sbg watak hero cinta cintun. Mesti stesen tv pilih Hero yg ada rupa dan kebetulan follower yg banyak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-8-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ade btol ade x...stesen tv mmg pilih pelakon n ade favorite retis n x semestinye byk followers...amerul afendi tu aiols x taw mane heols dpt tau yg stesen tv nak followers 500k+..x pernah dgr mcm tu...tv3 ade retis favorite...astrok pun...rtm takde pilih2, janji retis tu clean xde isu dadah or hentam gomen...tu pun utk watak2 utama...kalo sampingan xde sape pedulik...
Selalunye production yg pilih retis yg depa rase senang nak bekerja or pandai jilat...contoh production gayaonetwothree..dr sheols kt astrok smpai la kt production andylau sheols dok kutip julripin sajok...pdhal jul tuh kayu kayan ya ampunnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
terOT skit pulak...gayaonetwothree pilem bkn drama tv
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:43 AM | Show all posts
I suspect ni semua alasan propa pelakon yang orang tak sudi ambil, atau sejenis pelakon yang memang kuat mencecer cipta kontroversi supaya kekal relevan.

Pelakon sejenis ini kuat menciap kat Twitter. Dan kuat mengamalkan "circle-jerking" untuk produk kengkawan waima plagiat sekalipun  dia tak berkutik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2020 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:46 AM | Show all posts
Satu contoh pelakon ini (nama tak disebut) kuat kutuk "produk" pengkarya lain. Dan suka sembang "dia memilih naskhah" untuk lakonan sendiri. Pendek kata, bagi beliyau kualiti lebih utama daripada kuantiti.


Kemudian orang yang sama ini mengeluh mendesah kerana tak lama muncul di TV sebab "takda orang nak ambil berlakon" dengan nada pancing simpati dan reaksi.


Hebat pelakon bukan sepet ini.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:46 AM | Show all posts
alaaa hairul azreen tu followers juta2 pon filem dia sendu jugak. ingat followers ramai tu semua suka retis tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg paling jujur ialah, produser nk pilih yg ada rupa saja.. Termasuklah watak sampingan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku x kisah apa drama pon.klau ada kazar, liza Abdullah, jasmin Hamid, eizlan yusuf, mak jah, zara zia.. Smua aku tgk
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 14-8-2020 10:37 AM
ade btol ade x...stesen tv mmg pilih pelakon n ade favorite retis n x semestinye byk followers...ame ...

Zul ripin dekat set je kayu kayan... Tidak di rumah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapik kail tu naik sebab video cikcap
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 14-8-2020 10:48 AM
Yg paling jujur ialah, produser nk pilih yg ada rupa saja.. Termasuklah watak sampingan.


Pada saya, produser2 sebenarnya malas nak buat karya berat2. Malas nak pecah kepala, nak memikir.
Jadinya, depa buatla cerita cinta ala fairytale, ala Korea, dan mcm2 ala2 lagi. Bila buat karya gini, kenalah letak muka yg boleh jual.

Drama pink smile, kalo letak ameerul affendy, even letak zahiril adzim atau beto pun, tak kuasalah saya nak menengoknya. Ni, ada fattah, boleh jugak cuci mata.jalan cerita Korea sangatttt. Boleh buat muntah. Tapi, sbb ada laki kakafaz, muntah boleh masuk balik. Dan kita boleh kembali ke alam nyata, pink smile hanyalah drama.

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo drama yg ada isi, jalan cerita mantap mcm semarah padi contohnya, kalo letak muka sesiapa pun, yg penting pelakon berbakat, pasti ada peminat. Sebab, jalan cerita yg bagus tu yg buat drama diminati.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 11:35 AM | Show all posts
astro mmg ada retis fav diaorg, kalau tak..takde la balik2 muka si MF,uqasah,kamaladli,kembong pusing2 muka tu je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 12:00 PM | Show all posts
Senang cerita, hensem dan cantik itu perlu untuk jadi pelakon popular.
Tapi untuk jadi pelakon berbakat pula, tak perlukan rupa luaran.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 12:05 PM | Show all posts
tutup tv iols kalau hero drama johan asari
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Diam lah kau . Menyampah aku bila tgk dia ni bercakap., bajet hensem.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ms hr raya ritu byk jg muka johan keluar tv jd hero
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lg pelik klu mamat johan saari ni jd hero..jebik pon leh jd hero
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2020 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 14-8-2020 11:27 AM
Pada saya, produser2 sebenarnya malas nak buat karya berat2. Malas nak pecah kepala, nak memikir ...

Stuju lah...kene ngaku la kite sndei nak hero heroin sedap mata memandang...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list