Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1031
View
35
Reply

business fashion di ambang kebankrapan - low purchasing power

[Copy link]

Author: totokreturn.       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2020 08:54 AM | Show all posts |Read mode
Rata-rata aku tengok banyak butik2 mula tutup kedai. Tak cukup cash flow nak survive. Alasan utama org kurang membeli sekarang ni walaupun dah offer discount 90%. Yg meniaga online pun terkesan, stok berlambak tak habis, dah bagi discount pun org tak membeli juga.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-7-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg tak membantu business fesyen negara.  Aku beli seluar cotton pun rm10..baju pulak beli kat pasar saja. Tudung je la kot aku membantu business fesyen negara... Aku invest kat tudung sebab nak selesa bila terpaksa pakai jangka masa panjang tanpa buka tudung.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sb buka kat lawak & santai..aku jawab....'orang mikir nak idup....bukan nak berfesyen tp pkai gelang pink.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 09:43 AM | Show all posts
aku x pernah nak beli baju online. tapi bebaru ni aku terjebak sebab tengok banyak gila offer murah kat shopee. aku masih membeli. banyak beli kain dan hantar tempah je sebelum ni. kadang jahit sendiri. tapi sebab tengok harga ready made sekarang murah gilaa... aku cuba laa membeli. ada laaa beli bbrp pasang baju kurung dan kebaya untuk di pakai pergi kerja. sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan. kain pun agak selesa. ukuran semua cun di badan. kesian jgk bila dapat tahu banyak butik tutup sebab x dpt survive. moga ada sinar kejayaan untuk mereka akan datang. harga tudung takde perubahan.aku perati, sama jer... hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Baju online butik mahal, even after diskaun masih mahal setakat yg aku dok usha.  Gi bangi sentral sunyi je tgok, weekdays almost takda orang, weekdays ada la sikit.. Iols selalu berkuntum kat sana beli tudung. Tudung tak murah plak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik yg ambik pakage titanium dr azizan osman, sale juta juta lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana diskaun 90% tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 24-7-2020 09:43 AM
aku x pernah nak beli baju online. tapi bebaru ni aku terjebak sebab tengok banyak gila offer murah  ...

Beli mana uols



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2020 10:32 AM | Show all posts

selalunya derang naikkan harga dulu, lepas tu baru buat discount byk2

mana boleh nak terus bagi discount byk2, nak bayar vellfire lagi, nak bayar itu lagi, ini lagi mana cukup kalo jual murah2, janji discount 90%
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 24-7-2020 10:32 AM
selalunya derang naikkan harga dulu, lepas tu baru buat discount byk2

mana boleh nak terus bagi ...

kat online pun macam tu, beli masa sale lagi mahal dari lepas tu, kelig iols dah kena
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 24-7-2020 09:49 AM
Baju online butik mahal, even after diskaun masih mahal setakat yg aku dok usha.  Gi bangi sentral s ...

iols pun tgk tudung tak pulak turun harga.. harga tudung dah la bole dapat sehelai baju
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 11:27 AM | Show all posts
apa nama butik2 yg ditutup tu? senaraikan la
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ronda2 business for sale kat mudah, mmg byk butik2 katup termasuklah butik di bangi sentral hotspot acik2 n adik2 fashionista. Mungkin juga bisnes beralih sepenuhnya ke online platform. Meols tak berani dah nak berbelanja mcm dulu2, pakai je apa yg ada selagi elok..dah tua2 ni bukan meninggi dah, kot melebar je la..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 11:59 AM | Show all posts
tudung bawal tetap laku
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 12:52 PM | Show all posts

beli apa? kain ke?skg beli online jer sis
xberani nk keluar soping
covid sana sini
kt shopee tu berlambak seller
kena pandai pilih jer
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 12:58 PM | Show all posts
sementara ada moratorium ni la all those businesses should gear up their marketing to increase sales...

anyway, recession is a good starting point utk new businesses berkembang bagai cendawan selepas hujan, literally
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 24-7-2020 12:52 PM
beli apa? kain ke?skg beli online jer sis
xberani nk keluar soping
covid sana sini

Baju siap  hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 01:03 PM | Show all posts

shopee jerrr
bukan web online butik
kihkihkihh
kat shopee tu berlambak seller
nak list kan 1, 1 x dan pulak sis
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 01:14 PM | Show all posts
bisnes fashion, bisnes kosmetik, bisnes niche kecantikan margin profit tinggi boleh cecah 1000%.

bisnes2 ni memerlukan kos marketing, agent, stokis yang tinggi. jadi harga produk siap2 mahal. bisnes kosmetik kalau bawa pergi lab agensi kerajaan kena gelak je sebab nama produk bombastic tp material dalam produk tu semua ada dalam  kajian mereka.

tgk bisnes alif shukri buang pa kesayangan dia dan lantik pa muda2 mungkin sebab nak content youtube lg menarik.

kaka percaya tahun hadapan lg teruk ekonomi. tahun depan mungkin gold cecah RM 300/gm.. kaka  takkan beli gold skrng sbb harga tengah rally lg takut tetiba junam ke bawah.

safe bet tunggu donald trump tak jadi prime minister gold akan bearish. gold ni safe heaven investment bila currency stock market volatile, investor akan lari ke currency yen dan gold untuk jaga equity.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2020 11:02 PM | Show all posts
nak harap raya sale raya haji pun cam sanggap je, lepas raya haji dah takde raya tahun ni memang lagi sanggap la, nasib baik anak didik dr azizan osman sale juta juta
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list