Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
408
View
11
Reply

Aktiviti Jogging

[Copy link]

Author: Kurex    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-7-2020 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Kurex at 19-7-2020 11:53 AM

Korang suka jogging waktu pagi ke petang? Saya suka waktu petang sebab balik tu terus mandi..

Korang suka jogging sorang ke dgn kawan? Saya biasanya sorang je sebab member tak minat bersenam, tapi dorang nak kurus.. adoiii
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-7-2020 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka suka pagi2. ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
petang2.. time org blk keje tu aaa... tapi skrg petang selalu jugak ujan
kalo pagi, adoi liatnya nak bangun.. best gile tido lepas subuh.. kalau hari keje biasa mmg xde peluang, tapi sejak wfh ni la tido lepas subuh..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Malam, tak nampak orang. Gi dengan cousin, I jogging dia jalan, tinggal je la nti jumpa balik kat kereta
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
weekdays petang, weekends pagi
sejak pkp berhenti kejap jogging sbb rasa tak selesa bertembung dgn org
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mypink at 19-7-2020 09:47 AM

I suke brisk walk waktu pagi kalo time cuti. Kalo keje biasanya walk waktu petang... all by myself, kat taman ramai je auntie uncle dll
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 10:39 AM | Show all posts
prefer brisk walking je.. jogging tak larat..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
I suka petang kalau weekdays and pagi kalau hari sabtu dan ahad. suka walking or jogging sorang2.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu wikdey, selalu ptg la. Ada juga cubaan nk wat waktu pg sblm p keje, tp byk ngat alasan lps subuh. So, blm berjaya lg. Wiken tu ikut mood, klu dah rajin masa wikdey tu, wiken mmg x buat dah la
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelebihan joging waktu malam
- bebas daripada gangguan orang ramai
- sesuai untuk mereka yang mudah rasa panik dan takut dengan persekitaran ramai orang
- balik joging, mandi, dah boleh terus tidur nyenyak, tak payah susah-susah nak makan ubat tidur lagi

Kekurangan joging waktu malam
- terdedah kepada ancaman jenayah, terutamanya kaum wanita
- berisiko menjadi mangsa kemalangan sekiranya joging di jalan raya
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 20-7-2020 12:00 AM

Both i dgn husband usually workout belah petang kalo weekdays... kalo weeekend, weols workout pagi... lepas balik dari workout tu, baru breakfast light2.... then mandi and sambung aktivity berkebun or baca buku pulak...

Weekdays tak sempat workout pagi even i work from home, sbb meeting or discussion starts at 7.30 am...

Weols tak suka workout malam, sbb masa tu pencemaran udara baru settle down, and kadar oxygen lower... workout ni nak pakai fresh air and better air quality... thats why i dengan husband tak pernah masuk full marathon... only up to half marathon saja, utk jaga badan...

Why i use the term workout is because sometimes masa husbang jog 7-12 km, i would dance at the park with my son main2 kat tepi kdg naik beskal, kdg main scooter, beskal kdg dia gedik join i menari....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 09:47 AM | Show all posts
sebelum ni wa & mem balik keja trus jog.wa yg plg semangat sebab ramai amoi2 jog
mem wa perasan kot aktiviti tak sihat mata wa ni, maka dia pun beli 1 treadmill
alasan dia xde la terkocoh2 lepas keja pi jog pastu tapau dinner

hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list