Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
627
View
9
Reply

Sifat menunjuk-nunjuk perkara-perkara positif atau negatif di kalangan wanita

[Copy link]

Author: ifanonline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2020 04:56 PM | Show all posts |Read mode
di dalam dunia sosial media sekarang, ramai di kalangan wanita mengambil kesempatan menunjuk-nunjuk perkara2 yg di fikirkan positif atau negatif dan di kongsi kpd umum...
adakah sifat2 menunjuk-nunjuk ini baik atau buruk?  
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-7-2020 05:57 PM | Show all posts
sekali sekala nak show-off, oklah..
tapi kalau dalam sehari dekat 3-4 kali
memang menyampah gak la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan sekolah i lelaki suka menunjuk2 kat FB...
Up status gi kubur bapak tapi tunjuk gambar kereta honda stream dia...
Up status gi jogging tapi tunjuk gambar smart watch dia...
Up status ngopi tunjuk gambar lepas starbuck...

Lelaki tau, bukan perempuan...
I yang perempuan ni setakat mampu up gambar hari ini masak apa je...


Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 06:40 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 15-7-2020 06:28 PM
Kawan sekolah i lelaki suka menunjuk2 kat FB...
Up status gi kubur bapak tapi tunjuk gambar kereta  ...

saya suka tengok gambar orang masak, baking apa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman dulu2 wahai cermin ajaib sapa paling cun di dunia Sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Negatif la...

Dok tayang umah ..motif? Ade ke jemput org makan nasik kat umah tu? Xde kan?

Dok tayang emas..motif? Ade ke bg org pinjam nak pakai gi jenjalan sekali dua? Xde kan?

Dok tayang kemesraan laki? Eh... nak share ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2020 02:39 PM | Show all posts
Tunjuk la apa yang chuols nak tunjuk...ok je. Masing2 punya preferences kan? Tapi i paling tak suka orang yang suka menunjuk diri tu baik, alim, suka berzikir, sentiasa bagi kata2 positif...tapi kita tau sifat sebenarnya tak menggambarkan apa yang dipotray. Hipokrit...moga dijauhkan kita dari sifat macam tu.

Contoh..i ada seorang klik kat ofis. Time dia jual jubah...kononnya dia pelan2 berubah, Nak ke arah yang baik. Tak mau pakai baju yang tak menutup aurat. Kononnya tak mau la pakai baju singkat semua ni. Cakap pulak depan2 kita ni. Sambil tengok kita berpakaian atas bawah, atas bawah..

Tapi bila dia dah stop jual jubah. Semua ntah kemana. Dengan seluar singkat. Dulu bukan main kononnya berstokin semua. Perli kita yang tak pakai stokin. Baju sekarang pun makin singkat, siap tuck in lagi. Orang sembahyang cepat pun siap tanya, kusyuk ke sembahyang laju?

Lps tu siap cakap dgn member yang lain, tak mau kawan dgn member i yang lagi sorang. Pasal member tu suka bergosip...Tapi nak mintak tolong apa2 pandai pulak dia tercongok depan2...Sekarang semua orang pun macam manjauhkan diri dari dia. Ye la, tak puas hati kat orang je up status...sebijik perangai mcm spin jamal. Muka pun dah lebih kurang dah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka snap gambar makanan.. Apa saja yg aku beli dan boh kat ig.. Tapi sebab aku baca cercaan dlm ni.. Aku takut kekadang nak upload.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 09:37 AM | Show all posts
orang cakap dont believe everything you see on social media..
banyak je yang sekadar to show off tapi sebenarnya tak begitu..

contoh travel sana sini naik business class, bukan main upload.. lepas tu sebenarnya duduk pun rumah kawan sampai kawan naik rimas..

pastu pos gamba sweet sweet, alih alih ajak coffee and curhat laki panas baran..
kesian pun ada.. pelik pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2020 08:15 PM | Show all posts
aku okay je korang nak tayang apa pun kat social media
cuma aku menyampah sejenis berdoa kat social media
yang suka letak gambar anak tak berbaju kat social media
yang suka up status komen segala mala benda yang berlaku kat dunia ni
seolah2 dialah paling cakna dan tahu segala hal dunia
termasuklah politik

aku pernah tegur sorang kawan (ibu) yang letak picture anak pakai lampin saja (banyak kali)
lepas tu sentap up status konon kawan dengki dengan kebahagiaan dan anak comel dan laki handsome
sedangkan katanya daku tua tak laku2
yiihhh
yang sebegini terus unfriendkan sahaja

korang nak tayang bag mahai ka
rumah mahai ka
harta benda dunia
silakan




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list