Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2548
View
56
Reply

[Tempatan] PH fitnah Najib simen & bunuh Kevin Morais. Anda masih percaya PH??

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-7-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ini isu "Sarawak Report dan Kit Siang kata Najib bunuh pendakwa raya Kevin Morais sebab kes 1MDB lalu sumbatkan mayat dia dalam tong simen lalu pen drive (yang tidak pernah dikeluarkan mereka) adalah bukti kukuh".

Nama Najib ramai yang kenal.

Nama mendiang Kevin Morais yang dibunuh dengan cara begitu kejam juga ramai yang kenal.

Tetapi siapa kenal pakar patologi Kolonel Dr R Kunaseegaran?

Kunaseegaran didapati bersalah menerima rasuah oleh mahkamah pada bulan Oktober tahun lalu.

Hari ini pula, dia juga dijatuhkan hukum mati bersama 5 rakan dia selepas didapati bersalah membunuh Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais yang mayatnya ditemukan di dalam dram berisi konkrit, lima tahun lepas.

"10 Jul 2020: 6 orang dihukum mati kerana bunuh Kevin Morais"
https://www.malaysiakini.com/news/533809

Kunaseegaran pernah menjawat sebagai Pakar Patologi Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan dan mahkamah mendapati dia telah menerima rasuah dari syarikat-syaikat pembekal ubat.

"Meskipun hukuman penjara bagi kesalahan rasuah itu sudah tamat, Kunaseegaran, 56, masih ditahan reman berikutan dia juga tertuduh dalam kes pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya Datuk Anthony Kevin Morais."
https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2019/10/510691/kunaseegaran-dipenjara-18-bulan-denda-rm300000

Mendiang Kevin merupakan Timbalan Pendakwa Raya yang mula mendakwa Kunaseegaran.

Walaupun Kunaseegaran telah didapati bersalah dalam kes rasuah tahun lepas, dia masih didakwa dalam mahkamah atas tuduhan membayar dan mengarahkan pembunuhan Kevin untuk menghentikan kes rasuah dia.

Perbicaraan kes pembunuhan ini sudah sampai ke peringkat akhir tetapi keputusan hakim tergendala kerana PKP.
https://www.malaymail.com/news/malaysia/2020/04/21/submissions-on-kevin-morais-murder-case-to-be-fixed-on-may-14/1858783

Sepanjang perbicaraan kes itu, nama saya pernah disebut sekali oleh tertuduh ke-7 yang sedang didakwa kerana membunuh.

Tetapi selepas ditanya dalam mahkamah, dia tidak dapat memberi apa-apa bukti ataupun penjelasan lanjut.

Sebab itu, nama saya tidak disebut atau dikaitkan lagi sehingga akhir perbicaraan.

Kevin Morais tidak pernah terlibat dalam siasatan atau kes SRC/1MDB.

SPRM masa BN sudah berkali-kali menafikan Kevin Morais terlibat dalam kes SRC atau 1MDB.

Diberikan bukti bahawa dia sudahpun tidak lagi bekerja di SPRM sejak Mac 2014 - iaitu lebih setahun SEBELUM siastan SRC dan 1MDB bermula.

31 MARCH 2016: Tan Sri Abu Kassim Mohamed
https://www.sprm.gov.my/en/arkib-kenyataan-media/1569-statement-on-kevin-morais

Selepas PH menang, SPRM di bawah kerajaan PH juga tegaskan mendiang langsung tidak terlibat dengan kes SRC atau 1MDB.

22 MEI 2018: Datuk Seri Mohd Shukri Abdull
https://www.malaymail.com/news/malaysia/2018/05/22/dpp-kevin-morais-death-nothing-to-do-with-1mdb-probe-macc-says/1633576

Di dalam perbicaraan mahkamah tahun lepas, SPRM juga tegaskan sekali lagi mendiang tak terlibat.

27 OGOS 2019: Rosli Hussain
https://www.theedgemarkets.com/article/kevin-morais-not-involved-src-probe-court-told

Oleh kerana Kevin dibunuh dengan cara yang amat zalim pada tahun 2015 semasa isu 1MDB dijadikan modal oleh PH, maka Sarawak Report mengambil kesempatan untuk menulis beberapa artikel untuk kata Kevin Morais terlibat dalam siasatan 1MDB dan tuduh saya sebagai pembunuh Kevin.

Ini diikuti oleh abang Kevin, Charles Morais yang sudah lama menginap di USA tiba-tiba muncul di Malaysia untuk membuat akuan bersumpah untuk bekap penulisan Sarawak Report.

Dia kata dia ada bukti e-mail dengan Kevin serta pendrive yang mengandungi bukti-bukti 1MDB yang kononnya dikirim kepada dia oleh Kevin.

Kononnya pendrive itu ada di USA dan tidak selamat dibawa balik ke Malaysia (walaupun masa itu sudah ada Google Drive dan sebagainya yang boleh muat kandungan pendrive dan senang dimuat turun oleh sesiapa pun tanpa mengira lokasi)

Selepas dia membuat Akuan bersumpah, dia disuruh untuk membuat laporan polis dan memberi kenyataan kepada pihak polis.

Tetapi dia melarikan diri pula walaupun disuruh polis memberi kenyataan.
https://www.thestar.com.my/news/nation/2015/11/28/igp-charles-morais-a-coward-for-fleeing-country/

Charles Morais tidak pernah bertapak kaki di Malaysia sejak dia larikan diri pada tahun 2015 sehingga hari ini walaupun BN sudah kalah PRU14 dan geng Kit Siang sudah memerintah.

Bukti-bukti pendrive pun tak pernah timbul sehingga hari ini walaupun masa 5 tahun sudah berlalu.

Tuduhan bahawa Kevin terlibat dalam kes SRC/1MDB dan saya adalah pembunuh pula disambungkan sejak itu oleh Kit Siang serta geng-geng penulis media sosial PH.

Sehingga awal tahun ini sebelum PH tumbang, Kit Siang masih memainkan persepsi ini walaupun saya dah tekan dia untuk mengeluarkan pendrive itu selama 2 tahun.

"14 Feb 2020: Kit Siang: Parliament should honour life of slain lawyer Kevin Morais who fought graft"
https://www.malaymail.com/news/malaysia/2020/02/14/kit-siang-parliament-should-honour-life-of-slain-lawyer-kevin-morais-who-fo/1837455

Ya, Kit Siang tetap memainkan persepi itu sepanjang 5 tahun sehingga awal tahun ini walaupun perbicaraan mahkamah rasuah dan pembunuhan Kevin sudah berlansung sepanjang 2 tahun semasa rejim gagalkrasi PH dan pelbagai saksi dan kenyataan agensi siasatan telah membuktikan Kevin tak terlibat dalam 1MDB/SRC dan saya tak terlibat dalam pembunuhan Kevin.

Ya, Clare Brown dan Kit Siang bukan orang jujur atau orang baik.

Oleh kerana orang seperti mereka serta jentera propaganda PH dalam dan luar negara maka saya pula yang dapat nama telah membunuh Kevin Morais dan membenam mayat dia dalam simen.

Kalau nak mereka minta maaf?

Susah. Kerana mereka adalah penipu bersiri.

Akibatnya, saya yang tersalah dapat nama sebagai pembunuh Kevin dan sayalah yang simen mayat dia dalam tong.

Nama Dr R Kunaseegaran bersama 5 rakan dia pula yang tak dikenali umum walaupun sudah dijatuhkan hukuman rasuah dan hukuman mati.
Single Polls, Total 57 Users voted
98.25% (56)
1.75% (1)
Your User group have no permission to vote
FB_IMG_1594371132224.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-7-2020 04:55 PM | Show all posts
Macam pembunuh bersiri pulak. kevin dia bunuh, altantuya dia bunuh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sangat dasyat fitnah2  Pee H selama bertahun2... fitnah tanpa rasa bersalah.  seolah2 kebal dari api neraka.  
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 05:02 PM | Show all posts
akak percaya
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 05:20 PM | Show all posts
nak pendrive 32gb
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap puak ni mmg sukar dipercayai. Walaupun dah upgrade jadi pakar bagai dan duduk negara maju mcm us, still dna membelit masih kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam2 ph fitnah pak jib..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 05:52 PM | Show all posts
mende paling bodoh la tuduh najib bunuh Kevin ...Altantuya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Fitnah makanan PHundek... tu jer kerja yg diaorang tau. Nak manage negara pun x pandai...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 06:28 PM | Show all posts
waaah..skrg musim penyucian najib ye..tak lama lagi boleh buat come back. aku tak percaya dua2..PH aku tak percaya, najib pun aku tak percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 06:34 PM | Show all posts
owwhh patut la ramai penjenayah rasuah dibebaskan.
kalu jatuhkan hukum pada mana2 penjenayah rasuah,
ada kemungkinan nyawa pendakwaraya bakal terancam dan disimen.

sib baik din pagoh bebaskan perasuah2 tu suma.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 06:43 PM | Show all posts
Kes altantunya camne ya?

Senyap gitu je
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 07:20 PM | Show all posts
matchstick replied at 10-7-2020 06:28 PM
waaah..skrg musim penyucian najib ye..tak lama lagi boleh buat come back. aku tak percaya dua2..PH a ...

ada orang endah dan percayakan bangsat macam hang?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau otak tu dah penuh tahi, mmg suka spin
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak rasa si useless prick tu punya keje. Dia jenis anak orang kaya, classy & tak mau get his hands dirty. More like the village idiot goblin ugly like shit punya hal. Hehehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama pun PHitnah. Pakatun Hancing
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Celaka kit siang

celaka dapigs

dah fitnah teruk2, selamba buat bodoh

elok dibaling batu je ramai2
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
cecari replied at 10-7-2020 07:20 PM
ada orang endah dan percayakan bangsat macam hang?

Ko la yg bangsat
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 11:51 PM | Show all posts
bukti pendrive psal pembunuhan altantuya tu cmne?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Takyah la percaya apa yg keluar dari mulut kit siang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list