Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1509
View
30
Reply

[Tempatan] Tanda kiamat: Zina bermaharajalela

 Close [Copy link]

Author: Nahnukutu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-7-2020 10:14 AM | Show all posts |Read mode
Tanda kiamat: Zina bermaharajalela
MyMetro Addin


HM Digital

UMAT Islam hari ini berada dalam fasa getir atau tempoh ujian besar menghampiri kiamat dan perkara itu sudah dijelaskan oleh Nabi Muhammad SAW menerusi beberapa hadis sebagai petunjuk untuk semua umat akhir zaman.

Rasulullah SAW pernah menyatakan antara tanda-tanda hampirnya kiamat apabila berleluasa perbuatan zina dan pelakunya tidak lagi malu dengan perbuatan itu, malah bangga menunjukkan kelakuan mereka.

Hari ini, sedikit demi sedikit kita sudah melihat kenyataan berkenaan apabila wujud segelintir anak muda malah tidak mengira peringkat umur melakukan perbuatan terbabit tanpa rasa bersalah malah ada yang beranggapan ia adalah 'normalisasi' kehidupan moden yang digunakan.

Menerusi satu hadis, Nabi SAW bersabda: "Demi jiwaku berada di dalam kekuasaan-Nya, tidak akan hancur umat ini sehinggalah lelaki datang kepada perempuan, lalu dia menggaulinya (melakukan zina) di jalan. Orang yang paling baik antara mereka ketika itu ialah orang yang berkata, '(Lebih baik) sekiranya kamu menutupinya di belakang tembok ini (daripada melakukannya secara terang-terangan begini)." (Riwayat Abu Ya'la al-Haitsami C Lihat juga Majma' az-Zawa'id)

Daripada Saidina Anas Ibn Malik menyatakan Rasulullah SAW pernah bersabda: "Hari kiamat tidak akan terjadi sehinggalah berlaku ilmu diangkat, kebodohan meningkat, khamr (minuman keras) diminum, zina bermaharajalela, rosaknya lelaki, wanita semakin ramai berbanding lelaki..." (Hadis Riwayat Imam Bukhari)

Menerusi satu ceramah pendakwah terkenal, Ustaz Mohamad Wadi Annuar Ayub menyatakan berdasarkan statistik tahun lalu yang dikeluarkan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), kadar kelahiran anak luar nikah adalah 10 minit seorang bayi dan ia menunjukkan tahap perbuatan zina di negara ini adalah sangat membimbangkan.

Ia bertepatan dengan hadis Nabi SAW yang menyatakan bahawa antara tanda-tanda menghampiri kiamat adalah berleluasanya perbuatan zina hingga mereka melakukan di jalan-jalan.

Rasulullah pernah menasihatkan Saidina Ali RA supaya menjaga pandanganya menerusi satu hadis bermaksud: "Wahai Ali, janganlah kamu ikuti pandangan dengan pandangan (berikutnya) kerana sesungguhnya bagimu pandangan yang pertama (tidak salah jika terlihat perempuan ajnabiyyah umpamanya pada pandangan pertama) dan bukanlah bagimu pandangan yang terakhir (kerana ia berdosa)." (Hadis Riwayat Imam Ahmad dan Abu Daud)

Sabtu: Islam pada nama

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 9 Julai 2020 @ 9:17 AM

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-7-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sgt2 tepat.. Kalah non Muslim horny msg2..

Dh kawen pon sama ligat.. Alasan dh bosan.. Xpon jenis swing partner.. Apenakjadi?!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:09 PM | Show all posts
Akhir2 zaman ni semua nafsu melebihi akal

- nafsu seks

- nafsu shopin

- etc
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:53 PM | Show all posts
100 thn dulu pun cakap benda sama...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2020 03:07 PM | Show all posts
Simunggu replied at 9-7-2020 02:53 PM
100 thn dulu pun cakap benda sama...

kertunya uols...


Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
X payah tgk jauh2. Dlm porom ni ha bini org bermukah ngan laki org. Kat luar tutup kepala masing2 tapi lupa nk tarbiayah kotey n fuki masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:17 PM | Show all posts
weezerfan replied at 9-7-2020 03:08 PM
X payah tgk jauh2. Dlm porom ni ha bini org bermukah ngan laki org. Kat luar tutup kepala masing2 ta ...

nothing to do with isteri org, pakai tutup kepala, ..kena pandangan positif....
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 9-7-2020 01:34 PM
Sgt2 tepat.. Kalah non Muslim horny msg2..

Dh kawen pon sama ligat.. Alasan dh bosan.. Xpon jenis ...

Ada kes lain pulak, dia dah kawin ada anak memang la tak berzina, tapi kerja dia duk tabur fitnah orang berzina. Kerja dia suka cari aib orang, stalk Fb, dan stir gossip si polan tu berzina. Ni pun tanda kiamat juga fitnah berleluasa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:19 PM | Show all posts
So...zina @ seks sebelum kahwin bg non muslim = Halal..???
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:27 PM | Show all posts
Zaman ni lagi teruk, bini orang dengan laki orang ... anak lelaki dengan mak ... bapak dengan anak perempuan ... yang lagi teruk lelaki dengan lelaki ... ish mintak simpang la benda2 macam ni dalam keluarga kita
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 9-7-2020 03:19 PM
Ada kes lain pulak, dia dah kawin ada anak memang la tak berzina, tapi kerja dia duk tabur fitnah  ...

Alamakkkk.. Ni mcm i je.. Gossip2 dlm forum.. Br je level 3.nak kena jadi acik pencen la pasni.. Xle jadi acik porum da. Huhuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 9-7-2020 03:19 PM
So...zina @ seks sebelum kahwin bg non muslim = Halal..???


Non muslim ada term zina ke tungkai.. Busuk nak sebut nama u ni la!! Eh itu tungkek. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2020 03:40 PM | Show all posts
dewi_rina replied at 9-7-2020 03:27 PM
Zaman ni lagi teruk, bini orang dengan laki orang ... anak lelaki dengan mak ... bapak dengan anak p ...

lelaki dgn lelaki kalau tiada penetrative sex dikira zina juga ka?

soalan naive tapi seriously curious ni...


Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:50 PM | Show all posts
banyak tanda2 akhir zaman di masa skg ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:18 PM | Show all posts
Normabaru replied at 9-7-2020 03:38 PM
Non muslim ada term zina ke tungkai.. Busuk nak sebut nama u ni la!! Eh itu tungkek. Haha

Yelah..Zina tu term Arabic. Omputih panggil adultery. Mana2 agama pun tak accept zina ni termasuklah Christianity, Buddhism, Hinduism, Taoism etc.

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 9-7-2020 04:18 PM
Yelah..Zina tu term Arabic. Omputih panggil adultery. Mana2 agama pun tak accept zina ni termasukl ...

Adultery is extramarital sex that is considered objectionable on social, religious, moral, or legal grounds. Although the sexual activities that constitute adultery vary, as well as the social, religious, and legal consequences, the concept exists in many cultures and is similar in Christianity, Islam, and Judaism.

Lain la dik tungkai..tgk definition atas.

Adultery tu curang.. Curang tu utk yang dah kawen. Zina ni maksud dia sex xkira kawen or xkawen.. Dlm agama lain, selagi xkawen ko nk tidor berapa ramai tu ko punya suka lah.. Lps kawen je xboleh.. Ni sepahaman akak lah.. Dah tgk jiran catholic akk rilek je dok sama 10tahun dh. Kawennye idok. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 9-7-2020 03:38 PM
Alamakkkk.. Ni mcm i je.. Gossip2 dlm forum.. Br je level 3.nak kena jadi acik pencen la pasni.. X ...

Bukan you....ni memang terjadi kat area i ni, sekarang pembuat fitnah tu dah gelabah sebab anak dia baru kawin,then the next month terus pregnant, sekarang dia sendiri gelabah kot anak dia mengandung anak culculator. Karma is beach kannnnn....harap betul la biar tutup skit mulut jahat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 9-7-2020 02:09 PM
Akhir2 zaman ni semua nafsu melebihi akal

- nafsu seks

Nafsu shopping alamak.....sekarang semua shops bagi sales giler2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 9-7-2020 04:40 PM
Bukan you....ni memang terjadi kat area i ni, sekarang pembuat fitnah tu dah gelabah sebab anak di ...

Tapi i pon terasa juga. Mcm dicubit cubitan. Eh

Pepun mekasih mengingatkan ye
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 9-7-2020 04:46 PM
Tapi i pon terasa juga. Mcm dicubit cubitan. Eh

Pepun mekasih mengingatkan ye

Baiklah sama2....tapi i comment bukan utk bagi siapa2 terasa kat sini tau, ni memang kes sebenar, orang tak berzina pun dituduh berzina.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list