Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
682
View
3
Reply

[INFORMASI] [NEWS DUNIA]: Kelawar ''Raksaksa'' Hanyalah 5.6 Kaki Lebarnya (09/07/2020)

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-7-2020 05:19 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 9-7-2020 05:23 AM

Berdasarkan Mirror World News (8 Jul 2020 / 9 Jul2020 Malaysian Time)


Foto yang seolah menunjukkan sejenis kelawar raksaksa yang tular sekejap dulu, telah di beritakan sebagai tidak benar oleh penduduk setempat hari ini. Gambar yang di ambil di Filipina itu menunjukkan kelawar tersebut sebagai sebesar manusia.


Namun ianya terbukti tidak tepat. Ia nampak sedemikian besar kerana perspektif disudut foto itu diambil sahaja.

Haiwan itu, dari species Giant Golden-Crowned Flying Fox, sememangnya sejenis species yang besar. Wingspan nya boleh mencapai 5.6 kaki lebarnya tetapi badan kelawar ini diberitakan 'hanyalah' 1-2 kaki sahaja.


Menurut mereka yang biasa dengan haiwan ini, walaupun kelawar ini mempunyai sayap yang sangat lebar, namun size nya 'cuma' sebesar anjing kecil sahaja. Bagaimanapun, berbanding dengan kelawar yang pernah saya jumpa, semuanya halus2; dan kelawar yang ini, lebar sayapnya adalah lebih tinggi dari saya.

Giant Golden-Crowned Flying Fox.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-7-2020 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Halah seram nyA meols tgk
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols penah twngok kat kampung
Keluang ni tido kat pokok tinggi..
Dqri jauh nampak besor gila cam batman tu...
Takut iols sambil bayangkan dia cekup iols bawak ke gua
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 10:27 AM | Show all posts
Saya takpernah lihat Kelawar besar macam tu before. Can be bigger than a human already.Quite scary la lihat ni.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 10:06 AM | Show all posts
tu spesis keluang..memang besar..selalu jumpa kalau musim durian kebun ayah aku..hujung sayap ke sayap pun 5 kaki lebih..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list