Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
793
View
18
Reply

[Politik] Syed Saddiq dipelawa sertai AMANAH

[Copy link]

Author: TommasoCiampa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-7-2020 10:34 PM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Pemuda Parti Amanah Negara (AMANAH) mempelawa bekas Ketua Angkatan Bersatu Anak Muda (ARMADA) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) dan anggota kepemimpinan sayap itu untuk menyertai parti berkenaan.

Ketua Pemuda AMANAH, Shazni Munir Mohd Ithnin, berkata pelawaan itu susulan pemecatan Syed Saddiq daripada BERSATU pada 28 Mei lalu, selain sebahagian pemimpin ARMADA mungkin akan diketepikan.

Katanya, AMANAH bukan parti yang asing bagi Ahli Parlimen Muar itu dan anggota ARMADA, terutama sejak menjalinkan kerjasama bagi menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14)

"Sejak menghadapi PRU-14 sehingga hari ini, AMANAH terus bekerjasama dengan kumpulan BERSATU pro Tun Dr Mahathir Mohamad (bekas Perdana Menteri), termasuk Syed Saddiq.

"Pastinya AMANAH sangat terbuka menerima penyertaan tokoh dan aktivis anak muda ini ke dalam parti untuk bersama-sama memperjuangkan Malaysia yang lebih baik.

"Pemuda AMANAH optimis penyertaan ini bakal merancakkan lagi gerakan anak muda dalam arena politik tanah air," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Semalam, Syed Saddiq memaklumkan akan menarik semula saman sivil berhubung kes pemecatan keahliannya daripada BERSATU.

Dalam satu kenyataan yang dimuat naik di akaun Facebooknya, beliau yang juga antara pengasas BERSATU reda dengan nasib yang menimpanya dalam parti itu.

Syed Saddiq antara lima bekas pimpinan BERSATU yang memfailkan tuntutan membatalkan pemecatannya dari parti itu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-7-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Syed sadick ni da blh mintak nyawa da. Kerjaya dah di hujung2 tirai besi da ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang patut dia join group badut tu. Diorang DAP tanggung taw, so youre safe, Syed!
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon berundur dr dunia politik jika dah tau diri tu xmampu membantu rakyat...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ang join clan aku lagi bagus kat game..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 01:38 AM | Show all posts
sarah82 replied at 8-7-2020 10:54 PM
Ang join clan aku lagi bagus kat game..

org takmain candy crush da woii..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 9-7-2020 01:38 AM
org takmain candy crush da woii..

Vongok tahap cipan.. Ang ingat aku main game candy crush?lain kali sebelum nak menyampuk sila check dulu aku main game apa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Sambung belajar lah... x payah sebok berpolitik. Sebok sangat dgn youth power... last2 panjat pagar cabut tinggal kan mak ayah. Lepas tu kantoi duduk dgn awek n simpan wang ratus ribu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
bila nak leak bideo nih? penat la asik nak tengok gamba tiak jahh
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 07:54 AM | Show all posts
sarah82 replied at 9-7-2020 01:42 AM
Vongok tahap cipan.. Ang ingat aku main game candy crush?lain kali sebelum nak menyampuk sila chec ...

game apa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
benharungkar replied at 9-7-2020 07:54 AM
game apa tu?

Left to survive.. Hahahaha.. Zombie
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:36 AM | Show all posts
ang join parti pemerintah larrrr......blh la clearkan duit mak bapak yg hilang tuh..........
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
crazybeach replied at 9-7-2020 07:27 AM
bila nak leak bideo nih? penat la asik nak tengok gamba tiak jahh

tggu amoi rembat 250k tu pokai kot, nnt dia blackmail sadik nak sebarkan video pulak. yg 'gambar2' tiak tu kan sebenarnya screenshot dari video
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 01:25 PM | Show all posts
dia tunggu atok. mana atok pergi, dia pergi la.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 01:35 PM | Show all posts
Mamat ni....no lah..Too much drama. Go some where else
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak songeh guna nama Amanah

diri masing2 pun tunggang langgang, terpalit bermacam kes ada hati perasan amanah
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:40 PM | Show all posts
dari masuk parti balaci baik join parti abg besar..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 06:03 PM | Show all posts
jangan lupa lari ikut pagar
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 06:13 PM | Show all posts
Alang2 pandai berdrama, apa kata jadi pelakon jer saddiq, rupa ada, bakat ada, sure meletop.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list