Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
991
View
14
Reply

[INFORMASI] [NEWS DUNIA]: President Brazil Mula Pakai Mask Setelah Di Sahkan Mengidap Covid-

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-7-2020 05:07 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 8-7-2020 02:32 PM

New York Times, 07/07/2020, 0421 ET (08/07/2020 Malaysia); Wall Street Journal 23/06/2020 & BBC News 20/04/2020)

President Brazil, Jair Bolsonaro, yang pernah berkata beliau enggan mengikuti arahan WHO berkenaan dengan coronavirus dengan mendakwa ia mendorong onani dikalangan kanak2, hari ini disahkan mendapat jangkitan virus itu. Beliau disahkan positif apabila diswab setelah demam panas semalam.


Bolsonaro, 65, pernah menempelak WHO dan menegaskan bahawa badan dunia itu tidak layak untuk berceramah kepadanya tentang social distancing. Sebagaimana sekutu rapatnya Donald Trump, President Brazil yang ke-20 itu terkenal dengan berulang-kali melawan saranan WHO. Beliau menentang lockdown dengan lantang dan pernah mengikuti penunjuk-perasaan yang menentang lockdown di Brazil.


Pada June lepas, Mahkamah Persekutuan Brazil telah mengeluarkan arahan agar Bolsonaro memakai mask jika di khalayak ramai, paling kurang pun bila di ibukota, Brasilia. Dengan melakukan Google search sahaja sudah cukup untuk memberi pelbagai bukti dimana defenden, Jair Messias Bolsonaro, tidak memakai mask dimerata2 tempat di Brasilia, tegas Hakim Persekutuan pada ketika itu.


Bolsonaro didapati telah memakai mask hari ini semasa mengumumkan keputusan swabnya. Brazil adalah negara kedua paling teruk kes Covid-19 didunia dengan 1.6 million kes dan 65,000 kematian, dibelakang sekutunya Amerika Syarikat.

Jair Bolsonaro tidak suka pakai mask.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-7-2020 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum ni mesti asal boleh je
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Degil,sombong... kan dah kena
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 10:40 AM | Show all posts
In the past, dia selalu cakap "its just a flu", sekarang dia yang dapat. Serves him right for not taking it seriously....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 04:47 PM | Show all posts
Perangai mcm Trump
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
menggelabah tetek pulak kau nak pakai mask bagai
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
elok la dia pki mask sbb takut dia sebarkan kat org lain pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah kalo ketua negara sendiri pk covid is a joke. End up Who jugak yg di salah kan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 10:12 AM | Show all posts
After only confirmed infected, dia mula pakai mask. Serves him right for not taking it seriously when covid came to brazil...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 02:45 PM | Show all posts
crazybeach replied at 8-7-2020 07:39 PM
menggelabah tetek pulak kau nak pakai mask bagai

tak ada ke term lain ko nak guna?

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 02:45 PM | Show all posts
otai_g replied at 8-7-2020 10:49 PM
elok la dia pki mask sbb takut dia sebarkan kat org lain pulak.

ha kan...harap tidak ada yg tersampuk dari dia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 07:30 AM | Show all posts
image.png

cam seswaii


Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahh soon to be the new big boss
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 10:57 AM | Show all posts
Dia ingat kalau kena takat demam jeke, during medication covid tu pn dh seksa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list