Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
825
View
7
Reply

[INFORMASI] [NEWS DUNIA]: Trump Dakwa 99% Kes Covid-19 Adalah ''Harmless'' (07/07/2020)

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-7-2020 05:41 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 7-7-2020 05:47 AM

Di petik dari Mirror (UK); US News Section 06/07/2020

President Donald Trump semalam berkeras bahawa 99% kes Coronavirus adalah ‘’harmless’’-biarpun negara itu mencatat kematian berjumlah 130,000 setakat ini.

Sungguhpun jumlah kes Covid-19 di Amerika sudah mencecah 2.8 juta, President Trump masih bertegas bahawa langkah2 pencegahan di America sedang berjalan lancar.

‘’Sekarang kita sedang semakin hampir untuk bebas dari (wabak) ini’’, ujar Trump, sambil menuduh sekali lagi bahawa ini adalah ‘’Wabak China’’.

President Trump berkata demikian di minggu dimana banyak negeri di USA memecah rekod kes tertinggi di tempat masing2. Jikapun pesakit survive jangkitannya, banyak dari komplikasi selepas jangkitan Covid-19 boleh membawa kepada masalah kesihatan sepanjang hayat dan tidak diiktiraf sebagai ''harmless'' oleh pakar2 perubatan sedunia.


Trump Berucap.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-7-2020 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh mana la yg undi trumpit ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 7-7-2020 07:31 AM
Bodoh mana la yg undi trumpit ni

Berjuta-juta juga bilangan bodoh yg undi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 10:52 AM | Show all posts
aah harmless kan suruhla dia duduk sekali dgn +ve tu nak tak dia
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 04:51 PM | Show all posts
Kesian dengan petugas kesihatan mereka yang mengeluh sebab dah terlalu ramai mangsa tiap hari
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 10:59 AM | Show all posts
dengar berita pagi ni trump haramkan tiktok sebagai tanda boikot china sebabkan covid 19. kesian americans. nape la korang pilih trump jadi presiden korang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 07:33 AM | Show all posts
image.png

What a joker @ reaper?



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sombong dia ni.
Screenshot_20200723_153907.jpg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list