Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8394
View
101
Reply

Mula Berpakaian Ketat Sejak Bertubuh Langsing, Zulin Disindir Suruh Tanggal Tudung

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-7-2020 04:49 PM | Show all posts |Read mode
Zulin Aziz mendedahkan segelintir individu tidak berpuas hati dengan kejayaannya menurunkan berat badan sebanyak 20 kilogram dalam masa tiga bulan.


Katanya kepada Berita Harian, ada antara mereka menyindirnya dengan menyuruh Zulin menanggalkan tudung kerana sudah mula berpakaian ketat sejak kelihatan semakin langsing.




Kredit foto: IG Zulin




Ini kerana, mereka mendakwa penampilan Zulin sekarang tidak sesuai dengan imejnya bertudung.

"Insya-Allah, saya minta dijauhi perkara itu.

"Dalam hal ini, saya akui ada kalanya terleka dan tak perasan. Ia khilaf sendiri. Teguran orang buat saya tersentak dan lekas sedar. Saya tak marah, sebaliknya menghargai teguran membina.

"Soal pakaian serta bertudung ini, saya sendiri adakalanya tersasar. Tahulah perangai gila-gila saya macam mana pula," katanya.


Dalam masa sama, Zulin berkata, dia tidak kisah dengan tuduhan mengatakan dia melakukan jalan pintas dengan sedut lemak dan menggunakan bahan terlarang untuk kurus.

"Ikutkan, sejak Perintah Kawalan Pergerakan lagi, boleh tengok video keadaan saya masih tembam lagi. Ia adalah proses.




  


"Ketika awal, saya tak tunjuk gambar badan. Sampailah saya turun banyak kilogram, baru saya berani tunjuk sisi penuh badan. Tak apalah, ada sahaja yang tak kena pada mata netizen.

"Saya sudah terbiasa, lantaklah apa orang nak cakap. Saya tak boleh memuaskan hati semua orang. Cukup saya dan teman sekeliling tahu apa sebenarnya yang dilalui. Orang mengata saya, bila lagi nak kurangkan lemak?" katanya.


Bertabahlah berdepan 'mulut puaka' orang, Zulin. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-7-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
yela..awak kan cantik dh.haruslah tnjuk..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols turun 20kg gak so baju2 lama semua besar, tapi pakai jelah malas beli baju lain membazir pulak rasa. Lagipun sejak covid ni work from home so nak melaram g mana sangat kan melainkan kadang2 keluar beli barang
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kisah sbb memang betul sedut lemak, buta gastric bypass kan.. 3 bulan 20kg tak logik unless ko berpenyakit kronik & makan ubat kurus. Lost 20kg dalam 3 bulan secara natural is tak ok & tak sihat..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni stylo....tp obvious sgt baju makin ketat....
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 6-7-2020 05:09 PM
Tak kisah sbb memang betul sedut lemak, buta gastric bypass kan.. 3 bulan 20kg tak logik unless ko b ...

I pun percaya dia buat gastrik bypass
Teringat beberapa tahun lps weols join prog jomkurus tu, strict diet n exercise, 3 bln turun 10kg je.. Tp inches byk la turun.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik2 semua, jgn percaya la dgn pompuan ni konon kurus.. hari tu bukan ke ada benang dia yg memang ketara badan berisi? Kenapa sanggup percaya lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 6-7-2020 09:12 AM
I pun percaya dia buat gastrik bypass
Teringat beberapa tahun lps weols join prog jomkurus tu, st ...

10 kg 3 bulan tu ok, recommended loss 2-3 kg sebulan.

Orang kita 'gila' turunkan berat, body shape tak kisah. Sepatutnya build muscle dulu, dah ada muscle senang berat turun,body pun lawa.. Zulin kurus body tak lawa, tak 'kemas'. Body Zizie Ezette kurus 'kemas' je, walau dah beranak 3.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata makcik iols flaunt sikit untuk dapatkan jodoh. Dah kawin pakailah baju 3 lapis pun
Tengah lawa bagi can la kat dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kome ni bg la can kt dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 6-7-2020 05:09 PM
Tak kisah sbb memang betul sedut lemak, buta gastric bypass kan.. 3 bulan 20kg tak logik unless ko b ...

Igtkan setahun rupanya 3 bulan yaa.
Iols dulu nak kurangkan berat drpd 72kg ke 51kg amik masa dlm setahun setengah.
Start bulan 1  tahun 2012 bulan 6 tahun 2013 tu baru rasa bebetul puas hati dgn saiz dan berat badan pastu iols mentenkan je sampai skrg.
Padahal ketat gak diet, dgn bersenam hari2.
Time tu bila raya langsung tak jamah sekut2 ni.
Bulan puasa sblm sahur sempat workout dulu.
Cemana la org bleh turun berat dlm 3 bulan je.
Masa iols turunkan berat tu ada masa bebulan gak berat statik takde penurunan pastu tukar  workout yg lebih berat baru turun.
Kira kita kena ubah2 jenis senaman takleh buat yg sama kena kejutkan badan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 6-7-2020 06:00 PM
nazzse: Tak kisah sbb memang betul sedut lemak, buta gastric bypass kan.. 3 bulan 20kg tak logik unless ko berpenyakit kronik & makan ubat kurus. Lost 20kg  ...


Actually dia ikut berat and tinggi sis.. Kalau cth org yg berat 100kg..utk dia turun 3bln 20kg..thats realistic.. Tp klu org yg bdn dia plateau and xbyk lemak.. So turun smpi 20kg tu mungkin xberapa logik even possible je..

Cth adik ni.. 8kg sebulan.. If 3bln 20kg tu masih realistic.. Coz 20kg divided 12weeks satu minggu dlm 1.5kg-2kg je turun.. Thats for me still possible and doable

https://ohbulan.com/turun-sehingga-8kg-dalam-masa-sebulan-gadis-kongsi-tips-kurus-guna-kaedah-calorie-deficit

Tp utk kes zulin ni byk edit n filter ja.. Coz latest pic and video masih xsekurus yg digembar gembur kan. But okla.. Happy for her


Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 6-7-2020 09:58 AM
Igtkan setahun rupanya 3 bulan yaa.
Iols dulu nak kurangkan berat drpd 72kg ke 51kg amik masa dlm ...

Yg takda perubahan tu plateau phase..mmg akan berlaku since body dah biasa dgn keaddan tu..so nak taknak kena ubah exercise.. Nak turun mmg kena buat weigjt training lebih, cardio x membantu setakat nak increase stamina boleh la
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 6-7-2020 05:23 PM
Kata makcik iols flaunt sikit untuk dapatkan jodoh. Dah kawin pakailah baju 3 lapis pun
Tengah lawa ...

Betul jugak ni ek. Kalau pakai baju manjang roper khemah jungle trekking, mana jate nak mandang kat dia, wow factor dia ala kampung, tapi rasa selera dia vogues.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
aemon replied at 6-7-2020 04:58 PM
yela..awak kan cantik dh.haruslah tnjuk..

Terdampar lagi tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA: Iols turun 20kg gak so baju2 lama semua besar, tapi pakai jelah malas beli baju lain membazir pulak rasa. Lagipun sejak covid ni work from home so nak ...

Wow. Ajarkan mcm. Mn. I. Lak gain weight..sedeyyy...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa la tu. Pmpuan2 gemok ni masa gemok kemain sopan pandai mnutup aurat, siap mgata pmdang jelik lagi kt org2 kurus pdhl dengki. Alih2 bila dia sndri dah kurus sikit trus prsn cantik, bju2 pn semakin ketat. Trus lupa haram aurat segala
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape yg x logik ye zulin lost 20kg dlm 3 bulan..

Pengalaman aku sendiri dulu.. dalam 3 bulan..lost 19kg.. Lengkap 7 bulan aku lost 30kg.. saiz XS..aku mmg x amik ubt kurus, surgery ke ape..

Ikut disiplin kite lah diet cmne.. apa kite makan..Xde benda yg x logik..

Bagi can jela die pakai ketat ke ape ke.. org lame gemok.. nak gk tunjuk diri cun melecun.. based on pengalaman sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 6-7-2020 06:28 PM
Betul jugak ni ek. Kalau pakai baju manjang roper khemah jungle trekking, mana jate nak mandang ka ...

Zaman mak2 kite kan camtu
Member dah tengok dunia mana mau dia kawin marhaen. Multilingual gitu muhong ja takda orang nak
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Babat replied at 6-7-2020 06:46 PM
Biasa la tu. Pmpuan2 gemok ni masa gemok kemain sopan pandai mnutup aurat, siap mgata pmdang jelik l ...

Sad to hear tp tu ada benarnya..time berisi dlu kemain pakai besar2 xnk bg nampak lemak2 berketul..tp dah kurus,kemain ketat pakaian..kalau boleh agaknya nak pakai stocking net ala2 britney dlm toxic kt seluruh body tu nak tunjuk betapa kurushhhhhhhnya mereka..

Iyewwwwwwww~low self-confidence sgt..n rasa insecure sgt..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list