Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
633
View
23
Reply

[3 Versi] Keranamu Kekasih - Illa Sabry, Noryn & Ina Freshies

[Copy link]

Author: sharlenetexas    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-7-2020 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Keranamu Kekasih - Illa Sabry

Bila
Kuimbas lagi
Terusik peristiwa dulu
Yang mengguris hati
Terkulai-kulai diri bila cinta didustai
Oleh insan yang pertama
Aku sayangi

Bila
Aku kenangi
Hidupku tak lagi ceria seperti dahulu
Tiada lagi keindahan yang aku rasai
Ohh... selama ini teguhnya cintaku
Pada mu kekasih

Oh oh oh
Tidak ku menjangkakan ini 'kan terjadi
Bila si dia undur diri
Dan memutus cinta
Alam ku rasakan suram
Tiada lagi beri simpati

Oh oh oh
Ternyata kejujuran salah ditafsirkan
Rupa-rupanya di hatimu dia yang bertakhta
Mengikis semarak cinta yang telah kita bina
Seindahnya di syurga
Kekasih
Kita berdua menjalin kasih
Yang akhirnya terpisah jua
Ku rela kau pergi

*Bridge

Oh oh oh
Tidak ku menjangkakan ini 'kan terjadi
Bila si dia undur diri
Dan memutus cinta
Alam kurasakan suram
Tiada lagi beri simpati

Oh oh oh
Ternyata kejujuran salah ditafsirkan
Rupa-rupanya di hatimu dia yang bertakhta
Mengikis semarak cinta yang telah kita bina
Seindahnya di syurga

Kekasih
Kita berdua menjalin kasih
Yang akhirnya terpisah jua
Ku rela kau pergi


Source: Musixmatch
Songwriters: Mohd Faizal Maas / Mohd Azam Sulong / Mohd Johan Abdul Aziz
Keranamu Kekasih lyrics  Universal Music Publishing Sdn. Bhd., Universal Music Publishing Mgb Malaysia


Screenshot_2020-07-06-14-21-07-16.jpg
R-12445938-1535446964-4858.jpeg.jpg
Screenshot_2020-07-06-14-29-19-48.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 6-7-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru iols tahu ada tiga versi lagu ni

Buatmu Kekasih - Ina Freshies
Andai - Noryn Aziz
Keranamu Kekasih - Illa Sabry

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara Ina Freshies dan Noryn, tak pasti siapa yang nyanyi dulu.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Versi Illa Sabry paling glamer sebab jadi ost Gerak Khas.

Kesian Inspektor Aleeza punyalah frust menonggeng. Sheols sekarang dah naik pangkat jadi DSP Aleeza.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Noryn nyanyi suara nyaring macam baru akil baligh habis sekolah. Masa tu sheols bawa muzik alternatif. Bunyi macam rebel pun ada gak.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini pula Buatmu Kekasih - Ina Freshies. Macam sedih pulak bunyinya.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
@Acikgomen @cmf_premierleag tak minat lagu ni ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya suara acik2 Freshies



Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 6-7-2020 06:06 PM
Bestnya suara acik2 Freshies

haa baru ingat balik lagu ni sbb lirik dia ada KE KANAN KE KIRI ADA SAJA WAJAH BAYANGMU
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 6-7-2020 06:13 PM
haa baru ingat balik lagu ni sbb lirik dia ada KE KANAN KE KIRI ADA SAJA WAJAH BAYANGMU

Iols sebelum ni tak pernah tahu Freshies nyanyi lagu apa
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 6-7-2020 06:55 PM
Iols sebelum ni tak pernah tahu Freshies nyanyi lagu apa

iols mmg ingat sbb zaman2 tu Freshie ni bideo klipnya slalu main kat rcgn Muzik Tv which was hosted by Arwah Seha
sapo ingat lagi???
i ingat lg yg Ina Freshie ni ms zmn muda, mmg mcm muka Aishah janji manismu
ina kan kawen dgn shah slam
ms tu slam pun sama tgh femes
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 07:14 PM | Show all posts
versi illa sabry lg best. lamaa wuuuu tak dgr lagu ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
chip92 replied at 6-7-2020 07:14 PM
versi illa sabry lg best. lamaa wuuuu tak dgr lagu ni

Sebab sheols yang last nyanyi kot, jadi ost pulak tu. Arrangement pun kemas.

Nak tengok Gerak Khas lah pulak.

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 6-7-2020 06:06 PM
Bestnya suara acik2 Freshies

Wakakakak acik tgk bideo nih rupanya lirik tu acik masih hapal yach
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Scene mess night 1:06:49



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 6-7-2020 07:07 PM
iols mmg ingat sbb zaman2 tu Freshie ni bideo klipnya slalu main kat rcgn Muzik Tv which was hoste ...


Iols ingat lagu2 Feminin & 4u2c. Pernah dengar nama Freshies tapi tak tau lagu deyols. Tak sangka pulak deyols nyanyi ke kanan ke kiri.
Masa sekolah dulu ada budak lelaki minat giler KRU. Budak2 lelaki lain hencap heols
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 6-7-2020 07:28 PM
Wakakakak acik tgk bideo nih rupanya lirik tu acik masih hapal yach

Ke kanan ke kiri ke sana ke sini

Malam ni iols layan Gerak Khas pulak
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 6-7-2020 09:41 PM
Iols ingat lagu2 Feminin & 4u2c. Pernah dengar nama Freshies tapi tak tau lagu deyols. Tak sangk ...

Hahhahahahaha salah sorang budak 4u2c tuh satu kelas dgn acik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 6-7-2020 10:43 PM
Hahhahahahaha salah sorang budak 4u2c tuh satu kelas dgn acik

Yang mana satu? Inspektor Mazlan ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list