Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
716
View
9
Reply

[INFORMASI] [NEWS DUNIA}: Covid-19 di Florida Melebihi 200,000 Hari Ini (06/07/2020)

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-7-2020 01:21 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 6-7-2020 03:55 AM

Di petik dari Bay News 9, dari Anthony Leone, Florida
Monday 6 Jul 2020 01:12 am (Malaysian Time)

Walaupun turun sedikit dari hari Sabtu dimana ianya rekod tertinggi bagi Covid-19 di Florida (10,059 'kes baru'), angka untuk hari ini (05/07/2020 12:42 Eastern Seaboard Time) yang berjumlah 10,000 tepat-tepat, telah membawa jumlah kes Covid-19 di Florida kepada 200,111.

Walaubagaimanapun, kerana kepakaran perubatandi Florida dan di Amerika secara keseluruhannya, angka kematian di Florida masih lagi diperingkat yang rendah (3,731 setakat ini).

Rate dimana kes positive dikesan bagi Florida adalah 9.1% setakat ini.

Ingatkah anda dengan isu didalam video ini (lihat dibawah) 2 minggu yang lalu? Sikap inginkan kebebasan inilah yang membawa kepada merebaknya wabak ini di Amerika. Ini sangat berbeza dari keadaan wabak
tersebut di negara kita Malaysia di mana ianya terkawal dan pada amnya, undang-undang Covid-19 dipatuhi dengan tepat. Syukurlah dengan kes yang sangat rendah di Malaysia.
Covid-19 Florida First week July.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-7-2020 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak oi..
Iols skang kuar tak pakai mask pung..
Cuma kalau ke pasor mmg.pakai le..
Isi minyak pung guna apps je..
Hoho
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 04:55 PM | Show all posts
Tu lagi tengah gigih nak suruh sekolah untuk dibuka semula mula musim luruh nanti
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2020 05:02 PM | Show all posts
southern usa makin meningkat kan kes ... n few other states. jgn jd kat msia lepas pkpp
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 10:29 AM | Show all posts
Cases kat US keep on raising nonstop. I don't see it ending anytime soon for them. People not social distancing, not wearing masks, still going out etc.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 02:32 PM | Show all posts
orang camni patut dibagi free mask awal2 mase nak masuk.. time nak bayar charge sekali dgn mask.. tak reti bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:25 PM | Show all posts
kadar kematian tak tinggi lagi gamaknye...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 10:13 AM | Show all posts
Even with 200,000 cases kat florida, disney world kat sana buka skrg kan? Sure, ada la social distancing, temperature check etc tapi it's still not safe in my opinion. I don't understand the logic....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2020 07:31 AM | Show all posts
image.png

Dah beli face shield ni RM6.00++ je


Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2020 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
I read it, delaying confirming the deaths, tu figures naik mendadak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list