Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
572
View
6
Reply

[Tempatan] Gelandangan warga asing dihantar pulang

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-7-2020 10:02 PM | Show all posts |Read mode
Gelandangan warga asing dihantar pulang

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/07/596305/gelandangan-warga-asing-dihantar-pulang

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 3 Julai 2020 @ 8:28 PM

Muhaamad Hafis Nawawi
mhafis@hmetro.com.my


SERAMAI 22 gelandangan warga asing yang ditempatkan di Dewan Serbaguna Alam damai diserahkan kepada Imigresen untuk dihantar pulang.

SELEPAS lebih tiga bulan ditempatkan di Dewan Serbaguna Alam Damai, kelompok akhir gelandangan warga asing diserahkan kepada Imigresen untuk dihantar pulang.

Datuk Bandar Kuala Lumpur Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan berkata, seramai 22 warga asing dari dewan terbabit dihantar ke pejabat Imigresen Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, di sini, hari ini.

Menurutnya, mereka ini berada di dewan itu sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula selepas diselamatkan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

"Mereka yang dihantar hari ini adalah kelompok akhir.

"Pihak Imigresen akan menguruskan mereka ini untuk dihantar pulang ke negara masing-masing selepas negatif Covid-19," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Sebelum ini gelandangan yang berada di kawasan ibu kota diselamatkan DBKL ketika pandemik Covid-19 meningkat di negara ini.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-7-2020 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Trisna kot salah sorg dlm bas tu lol
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Blk ng ape tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 12:07 AM | Show all posts
ramai yg berduit-mereka akan dtg balik
ramai pihak yg akan bantu
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh percaya ke hantar balik? Dah hilang trust dgn immigresen ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 09:57 AM | Show all posts
hantar sekali yang dari rusia ke mana tu?
yang viral dah beberapa kali minta sedekah konon nk balik tak dapat sebab duit dah habis
dihantar ke kedutaan negara sendiri pun tolak bantuan

rakyat malaysia maha pemurah
asik dok bagi warga asing ni makan saja
lepas tu post kat travel group
dengan bangganya
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 10:10 AM | Show all posts
pastikan mereka tak dtg semula ... kalo rohingya ade dalang bawak masuk, yg ni xkan xde?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list