Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1280
View
36
Reply

Suami yg menganiaya isteri meninggal tibe2.

[Copy link]

Author: Cumikucingku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-7-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Saje nak kongsi pandangan...

Suami kawan aku br meninggal td... sakit jantung...

Di ceritakan oleh isterinya sendiri kepada kawan baik dia (kawan aku jugak) suaminya tu mendadah... suke paksa isteri seks tanpa rela(isterinya yg keje so penat la kat umah) dan juga keje on off...

So bila dgr suami dia meninggal td.... ramailah kawan2 dlm grup aku kata kesian, semoga kawan aku tu tabah dan kuat.......

Tapi aku pulak terfikir... dia dah lama menderita dgn suami dia... mungkin dgn cara ini Allah nak beri dia kehidupan yg lebih baik bersama anak2... tak perlu tanggung suami seperti itu lagi.... aku rasaini mungkin satu bentuk pertolongan dari Allah untuk isteri yg dah lama menderita tapi tiada jalan keluar...

Ntah la mungkin aku sejenis yg xde perasaan ke ape.. so korang yg pompuan ade tak yg pikir mcm aku pikir...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-7-2020 03:12 PM | Show all posts
i would say the same too..
syukur la suami tak guna tu mati cepat so she can enjoy saki baki hidup dengan gembira..
itu pun kalau dia tak kawin lagi dengan orang yang salah
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:16 PM | Show all posts
Aku pun fikir macam ko gak TT..
Harap kehidupan dia dgn anak2 bertambah baik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 3-7-2020 03:12 PM
i would say the same too..
syukur la suami tak guna tu mati cepat so she can enjoy saki baki hidup  ...

Maksud nya aku bukan lah org yg xberhati perot bila berpikir gitu sbb ade org lain pun pikir sama.....

Sbb aku ade pm kawan aku (kawan baik kepada  isteri yg kematian suami tu)

Aku tanya la... yg meninggal ni suami si tut yg buat hal tu kan?

Kawan aku cam marah pulak kat aku...

Mungkin sbb mcm xbaik x ckp pasal org yg meninggal kot gitu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
padris replied at 3-7-2020 03:16 PM
Aku pun fikir macam ko gak TT..
Harap kehidupan dia dgn anak2 bertambah baik..

Ye sblum ni kawan aku dah la keje di siang hari... dia siap amk tempahan kuih lg... (mungkin dia buat mlm2).. pastu pagi jual kuih tu dgn kawan2 tempat keje...

Sian dia...semoga pasni dia tak perlu dah jual kuih lg... fokus jg anak..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita x da dlm kasut dia... Jd x leh nak judge org sgt la cyst
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 3-7-2020 03:30 PM
Kita x da dlm kasut dia... Jd x leh nak judge org sgt la cyst

Betul...

Aku paham dia sedih la sbb dah lama idup bersama....

Cuma aku harap dia dapat selami hikmah di sebalik kematian suaminya ni....

Mungkin permohonan dia tukar ke  negeri kelahiran dia diluluskan lepas ni kot...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aku satu kapal dgn ko tt...hahahahha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 3-7-2020 03:42 PM
aku satu kapal dgn ko tt...hahahahha

Hmm...

Aku terasa aku yg sesuatu sbb masa dpt berita tu aku xrasa sedih pun... tp rasa cam... alhamdulillah akhirnya kawan aku boleh mulakan hidup baru sbb masa idup arwahnya dia xnak mohon cerai atas alasan anak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat pencen penakat tak. Or kwsp
Baru puas member tu mati pasal karma la kan

Tak normal pukul2 orang ni. Cuma orang sakit jiwa je tak malu pukul ahli keluarga. Pukul semahu2nya pula tu


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-7-2020 03:52 PM
Dapat pencen penakat tak. Or kwsp
Baru puas member tu mati pasal karma la kan


Ha?...

Xde tragedi pukul2 kim k...

Paksa seks tu xtau la aku paksa yg mcm mane... kawan aku xde la cite detail...

Xde kot pencen or kwsp sbb arwahnya tu keje on off keje sendiri tolong2 org...selama ni bini dia yg berkeje tetap....

Tp dgr juga sejenis baran...

Meninggal ni pun secara tiba2 setelah bertengkar dgn kenalan dia....

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:02 PM | Show all posts
mesti dia sedih tp dlm masa yg sama lega sbb takde org pukul dan paksa dia lagi.. apa2 pun moga yg terbaik utk kawan sis
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 3-7-2020 03:50 PM
Hmm...

Aku terasa aku yg sesuatu sbb masa dpt berita tu aku xrasa sedih pun... tp rasa cam...  ...

nope..dont worry..aku menyampah gila dgn org yg ckp perceraian tuh suatu dosa besar....dosa besar mendernya kalo laki hazab seksa diri ko, amik duit ko, naya hidup ko, eveb bab seks pun....lainlah kalo ko mntk cerai sb laki ko tuh cuba bw ko ke jln yf benar...itu dosaaaa...tp kalo dh bewak gitu...xtaulah aku kalo ko ttap xnk bercerai.....apa hina sgt ker org mintak cerai tuh???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia replied at 3-7-2020 04:02 PM
mesti dia sedih tp dlm masa yg sama lega sbb takde org pukul dan paksa dia lagi.. apa2 pun moga yg t ...

Xde kes pukul cassieopeia... paksa seks tu mungkin marah2 or ganas2 ke ntah... tp kira aniaya la kan... sbb isteri yg keje tanggung family... so penat balik umah...
mendadah ni kadang2 tgh high tu kot rasa mcm "power" terlebih so main paksa2..

Aku xpegi melawat pun ni.... ntah la....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 3-7-2020 04:07 PM
nope..dont worry..aku menyampah gila dgn org yg ckp perceraian tuh suatu dosa besar....dosa besar  ...

Betul sis....

Lama dia bertahan sbb anak dia yg sulung ni pun dah sekolah menengah..

Aku xgi melawat sbb muka aku ni xde rupa org sedih... ntah la aku rasa syukur pulak ....so kang aku melawat dgn muke ceria kang aku pulak kena kecam dgn masyarakat...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 3-7-2020 04:17 PM
Betul sis....

Lama dia bertahan sbb anak dia yg sulung ni pun dah sekolah menengah..

nasihat i pd u...kalo laki smpi tahap xbg ko nafkah, pkl ko atau dera emosi...menagih dadag etc...bg ko duit haram...ko wajar mintak cerai...xder nya nk dosa masuk neraka bagaiiii...u msg pun ckp just bg motivasi..tah2 dia pub lega...kuikuikui
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 3-7-2020 04:52 PM
nasihat i pd u...kalo laki smpi tahap xbg ko nafkah, pkl ko atau dera emosi...menagih dadag etc... ...

Kawan aku yg melawat cerita... dia mcm tak meratab sgt....nangis tu adalah.... cuma dia risau pasal pengurusan sbb dia xde duit..

So mungkin betul jugak kata msdummy dia pun agaknya ada sedikit sebanyak rasa lega kot....

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 3-7-2020 05:17 PM
Kawan aku yg melawat cerita... dia mcm tak meratab sgt....nangis tu adalah.... cuma dia risau pasa ...

pengurusan tuh mmg sakit sikit lah...u bantulah apa u mampu kan...harap2 ank dia tuh fhm kesakitan dia dan jadi ank yg baik...aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 3-7-2020 05:17 PM
Kawan aku yg melawat cerita... dia mcm tak meratab sgt....nangis tu adalah.... cuma dia risau pasa ...

pengurusan tuh mmg sakit sikit lah...u bantulah apa u mampu kan...harap2 ank dia tuh fhm kesakitan dia dan jadi ank yg baik...aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
No, she bertuah akhirnya terlepas drp laki tu.. Dah ajal dia, Innalillah. Masa utk wife & anak2 move on & hidup gembira.

Semoga hidup dia anak beranak lepas ni indah2 belaka..inshallah.
No man no problem, we can do this women
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list