Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2381
View
38
Reply

Guna Patung Dewa Sebagai Props, Blackpink Dikecam Hina Agama Hindu

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-6-2020 01:08 PM | Show all posts |Read mode
Kumpulan Kpop popular Blackpink mencetuskan kontroversi apabila menyinggung perasaan peminat terutama penganut agama Hindu menerusi klip dalam video muzik terbaru mereka.


Difahamkan, kumpulan di bawah naungan YG Entertainment itu menggunakan patung Dewa Hindu yang dianggap suci sebagai props dalam video muzik berkenaan, sekali gus tidak menghormati agama dan dewa.




Kredit foto: Allkpop




Lantaran itu, ramai peminat mereka mendesak agensi berkenaan tampil memberi penjelasan dan membuat permohonan maaf kerana khuatir insiden ini akan menjejaskan imej anggota Blackpink, Jisoo, Jennie, Rose dan Lisa walaupun mereka mungkin tidak bertanggungjawab untuk idea kreatif bagi klip video terbabit.










Bagaimanapun, insiden itu telah menyebabkan peminat dari seluruh dunia berbalah.

















Kredit foto: Twitter




Ada yang berpandangan, kumpulan itu tidak bersalah dan bebas melakukan apa saja untuk MV mereka. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-6-2020 01:17 PM | Show all posts
your God?
What God?
you also kill your own God

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg best sgt hitammerahjambu ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 01:40 PM | Show all posts
Blackpink INDIA?
Class nyah nama group tu !
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miftahuljamilah at 29-6-2020 02:00 PM

kpop tu guna dewa bkn mcm penganut agama pagan yg mengangap dewa itu suci .. mereka lebih guna untuk sihir
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
anak kwn umur 5 tahun menggeletis menari lagu blackpink ni mak dia bangga record konon lawak pastu upload pulak kat socmed iol tak tergamak nak like walaupun utk melawak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
MV hip hop penuh salib sebesar alam gantung kat leher x apa pula
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Illuminati penyembah setan pun suka guna simbol dewa hindu, why on earth?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
X Minat n x pernah Minat..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
x sedap pon lagu ni..miming jr pon. harap pandai menari je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 05:43 PM | Show all posts
lagu bosan. like that like thattt
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 06:24 PM | Show all posts
aku cuma terfikir, ada org Hindu terang2 hina Kaabah,
ini letak patung dewa kat tepi kerusi pun reti pulak dia marah




Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut bangga la direcognize blackpink..

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 08:44 PM | Show all posts
miftahuljamilah replied at 29-6-2020 01:47 PM
kpop tu guna dewa bkn mcm penganut agama pagan yg mengangap dewa itu suci .. mereka lebih guna untuk ...

lagu ni berhantu, iols yg x minat kpop ni pon terngiang2 lagu ni balik keje tdi dalam otak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 08:47 PM | Show all posts
dulu video clip Katy Perry  "dark horse" yang pakai rantai nama Allah tu, dorang edit balik ek, sbb aku belek video tu cam xde dah... ker ak yg x nampak....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom: MV hip hop penuh salib sebesar alam gantung kat leher x apa pula

Dah berdekad2 salib diguna as prop so public pun dah lali. Part of t brainwashing system. Ni first time kot dewa hindu. Tu yg kontrovesi.

Tp org kata salib tu mmg saje letak atas stage ke ape sambil2 retis dancing nyanyi lirik lucah tu tektik lucifer mock christianity.

On t other hand ade pulak yg kata dewa2 hindu ni is actually setan2.. mcm patung siva yg diletak di luar bangunan CERN & mv video seperti dibawah
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kukukatablog replied at 29-6-2020 08:44 PM
lagu ni berhantu, iols yg x minat kpop ni pon terngiang2 lagu ni balik keje tdi dalam otak.. ...

banyak je diorg guna dewa dewi Yunani tapi org kata itu seni.. skrg vc Msia pun dah ada guna props pelik2 ni kita tak perasan
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 10:21 AM | Show all posts
kukukatablog replied at 29-6-2020 12:47 PM
dulu video clip Katy Perry  "dark horse" yang pakai rantai nama Allah tu, dorang edit balik ek, sbb  ...

aah, lama dah remove

bukan katy perry yang pakai, pelakon mv dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 10:34 AM | Show all posts
Makin kurang lah fans dari india macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 02:32 PM | Show all posts
kukukatablog replied at 29-6-2020 08:47 PM
dulu video clip Katy Perry  "dark horse" yang pakai rantai nama Allah tu, dorang edit balik ek, sbb  ...

aah. lepas dpt kecaman. sbb pencipta lagu tu pun org islam ke tu yg die buat rantai allah tu.  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list