Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
325
View
9
Reply

Budget joran untuk Ultrafishing

[Copy link]

Author: ShinTV       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2020 10:55 PM | Show all posts |Read mode
Hello kawan2,

these days, kawan rekemen style Ultrafishing. saya tgk blog dan web lain cakap, Ultrafishing mcm pakai joran yg ringan tapi tali yg kuat.

so, kalau saya nak experience ultrafishing ni, berapa budget untuk joran yg mcm ni? bukan untuk deepsea fishing. setakat kolam atau sungai.

experience wise, adalah 4-5 kali pancing ikan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-6-2020 11:16 PM | Show all posts
saya tak pastilah ini menjawab soalan,
sebab tak tau apa2 tentang itu,tapi,

cuba awak tengok link bawah ni

https://shopee.com.my/EXORI-ULTRA-FISHING-NYLON-SHOCK-LEADER-50M-i.27899946.674181890

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2020 11:23 PM | Show all posts
trunks replied at 18-6-2020 11:16 PM
saya tak pastilah ini menjawab soalan,
sebab tak tau apa2 tentang itu,tapi,

it's okay. nampak mcm yes. apa2 info dihargai.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2020 11:29 PM | Show all posts
ShinTV replied at 18-6-2020 11:23 PM
it's okay. nampak mcm yes. apa2 info dihargai.

hehe.apa2 PM lah seller tu tanya la kan

ohya,awak tak ada masuk macam pertandingan memancing
yang ada hadiah lumayan tu ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2020 11:32 PM | Show all posts
trunks replied at 18-6-2020 11:29 PM
hehe.apa2 PM lah seller tu tanya la kan

ohya,awak tak ada masuk macam pertandingan memancing

tak... i x competitive. saya suka ambil masa sendiri tangkap ikan. x nak ada feeling rush...

tapi kalau kena challenge dgn member. okay la. friendly game. itu no hal.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2020 11:35 PM | Show all posts
ShinTV replied at 18-6-2020 11:32 PM
tak... i x competitive. saya suka ambil masa sendiri tangkap ikan. x nak ada feeling rush...

ta ...

kan.memancing ni hobby,hobby ni nak bagi otak tenang gitu

kalau dah rush ,tension nak menang,ni dah kes lain hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2020 11:39 PM | Show all posts
trunks replied at 18-6-2020 11:35 PM
kan.memancing ni hobby,hobby ni nak bagi otak tenang gitu

kalau dah rush ,tension nak menang,ni ...

ya setuju. memancing untuk tenang minda. tenang menanti ikan gigit umpan.

kalau nk rush, main la pubg mobile ke apa kan. itu rush kaw2.


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2020 11:42 PM | Show all posts
Edited by trunks at 20-6-2020 06:24 PM
ShinTV replied at 18-6-2020 11:39 PM
ya setuju. memancing untuk tenang minda. tenang menanti ikan gigit umpan.

kalau nk rush, main l ...

hahaha betul sangat
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2020 08:27 PM | Show all posts
maksud you ultra-light fishing kan? tak penah lak dengar ultrafishing

anyway, ianya salah satu cabang memancing menggunakan peralatan yg paling ringan, bukan ringan dr segi berat tp dari rating rod nya, kekuatan talinya, reel dengan drag yg agak kecil, etc...

eg: rod rating 1-6 lbs, reel dragnya kurang dari 3kg, mainline bawah dari 6lbs, leader mungkin kurang dari 12lbs, serta lures atau gewang yg kecil2 beratnya kurang dari 3g. nih adalah contoh semata ya.

tujuan nya utk memaksimakan kepuasan memancing, memandangkan ikan2 bersais besar masih boleh dipancing, tetapi dengan set ini, ikan yg bersais lebih kecil juga dpt memberikan kepuasan yg sama seperti memancing ikan yg lebih besar.

my 2 sen

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2020 08:30 PM | Show all posts
dari segi bajet pula, set yg saya ada i.e rod + reel + mainline braided + sedikit gewang tak sampai rm 250/=
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list