Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2117
View
36
Reply

"Apa Rasa Makan Duit Dari Lagu Begitu?" - Didakwa Mistik, Ini Reaksi Penyanyi Lagu Lathi

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2020 01:13 PM | Show all posts |Read mode
Lagu yang digunakan dalam cabaran Lathi Challenge semakin hangat diperkatakan terutama selepas pendakwah bebas Da'i Wan Dazrin membuat teguran.


Da'i Wan sebelum ini menggesa orang ramai berhenti daripada melakukan cabaran transformasi wajah cantik bertukar menjadi hantu itu kerana ia dikhuatiri mengandungi unsur syirik dan khurafat.


Berikutan itu, ahli kumpulan Indonesia, Weird Genius yang menyanyikan lagu Lathi bersama Sara Fajira tampil bersuara mengenai isu ini.




Kredit foto: IG Weird Genius




"Sampai ada yang tanya saya apa rasa makan duit dari lagu begitu, saya hanya gelak.

"Menurut pandangan saya, setiap orang ada kesibukan masing-masing. Kami sibuk buat lagu. Ada orang lain yang sibuk memerhati, komen dan menganalisis. Jadi tidak mengapalah!" kata Reza Arap dan Eka Gustiwana yang dipetik mStar Online.


Sementara itu, Wan Dazrin tampil memohon maaf sehari selepas membuat teguran berhubung cabaran Lathi Challenge dek dihujani kecaman warga maya dari negara jiran.


Katanya, dia akui kekhilafannya dalam penggunaan kata menyampaikan teguran.




Kredit foto: IG Da'i Wan/Mawar Rashid




Dalam pada itu, seorang anggotanya, Gerard Liu mempersoalkan bahagian lirik lagu yang didakwa mengandungi unsur pemujaan.

"Saya tertanya juga bahagian mana, tapi tiada yang boleh jelaskan. Jadi, saya pun bingung.

"Saya berpendapat itu hanya sebahagian seni, jadi tiada apa yang salah," ujarnya. - CARI




BACA JUGA: Lathi Challenge, Orang Jawa 'Sentap' Dengan Teguran Wan Dazrin
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu ni best btw. Yang daie wan ni mmg konsep suka popularity murahan ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Lantakla korang
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 02:55 PM | Show all posts
mmg la muka hantu tu hodoh. tp lirik nya tak terpesong pun kan? ke meols silap?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 02:56 PM | Show all posts
suka sangat netizen tiru bende tak bermanfaat macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
loladaily: Lagu ni best btw. Yang daie wan ni mmg konsep suka popularity murahan ke



Dia ingat retis indon nk takut dn terus minta maaf dn delete lagu kot?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 03:52 PM | Show all posts
nitizen bab bende merepek ni suka tiru..  challenge jenazah norman hakim tu xde plak nk ikut. tau plak takut mati
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 04:17 PM | Show all posts
padan muka ko Dazrin.. acah 2 bagus sgt.. kawan duk mburit takde plak ko nak bising..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak rase pape dgn lagu ni.
Tapi lagu ulek ni, iols tak brani dgr sorang2.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Cassieopeia: nitizen bab bende merepek ni suka tiru..  challenge jenazah norman hakim tu xde plak nk ikut. tau plak takut mati


Norman tu poyo je
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 05:14 PM | Show all posts
Edited by amon_79 at 10-6-2020 05:20 PM

bila part masuk lagu jawa tu mmg agak meriding... dlm mv ada diselitkan tradisi kebudayaan jawa sprt kuda kepang, wayang kulit,  makan kaca (tarian kaca mybe) dan 1-2 tarian lama... actually kebudayaan tu semua sinonim dgn mentera yg dibaca samada sebelum, semasa atau selepas persembahan... ini praktis  org lama dolu2 la.. skrg mybe dh xder...dan satu lg sometimes ayat2 dia bkn mentera tetapi menyeru... mentera atau ayat2 seru kadang kala bkn mcm ayat direct terus sumpah org...org asia  ni expecially nusantara or org melayu atau jawa ni ckp jenis ckp berlapik penuh bermadah... org lama dulu2 kan .. jenis simpan dendam dlm hati xnmpk... tau2 ko muntah darah jer..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Begitulah triggednya yindon2 ini.. Ngak paham apa yg omong oleh malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tgk lathi challenge papaicici? Bam papai jadi mumia okayy siap ade telan2 api. Aman2 je life goes on sejak kes polis tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi: Norman tu poyo je


Meols pn rasa he poyo attention seeker much
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 10-6-2020 04:46 PM
Norman tu poyo je

Kannnnn... koserr
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Weird Genius ni lagu bagus2 tahap kokesen carta top 10 Billboard.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 07:08 PM | Show all posts
asal mekap goth dan ala2 posessed sikit ada je nak kena mengena kan dengan pemujaan... hari2 dok memuja manusia tu takde pulak sedar

apa2 pun yang buat challenge lathi tu getik iolsss tengok ... overnya nyahhh nak jadi hendon
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Meluat dengan daie ni bajet bagus n poyoo
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 09:32 PM | Show all posts
Bising je haters ni, xbca kat komen ke? Lathi tu mknanya lidah & lgu ni brmksud "Jgalh mlut ktika brkata2 atau nnti akn mnrima padahnya". Stupid haters.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2020 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols ketinggalan ketapi... Pebenda Lathi challenge nih?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list