Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17147
View
254
Reply

Dua Kali Keguguran, Almy Nadia Diminta Henti Buat Ulasan Makanan

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-5-2020 08:59 AM | Show all posts |Read mode
Dalam tempoh beberapa bulan, sudah dua kali Datin Almy Nadia mengalami keguguran.


Perkara ini menyebabkan netizen mencadangkan agar isteri kepada Datuk Fizz Fairuz ini untuk berhenti melakukan ulasan produk makanan di Instagramnya.


Foto: IG


Bagaimanapun Almy kata ia bukanlah punca dirinya keguguran.


Buat masa ini, suami dan anak-anak mengambil alih tugas tersebut.


  



"Kalau saya tak buat, suami akan ambil alih sebab itu amanah Allah dan juga rezeki untuk anak-anak saya.

"Mungkin ada jenis makanan yang saya tak boleh cuba tapi suami dan anak-anak boleh buat," katanya seperti dipetik di mStar Online.


  



Almy sebelum ini menjalani pembedahan cuci rahim selepas keguguran kandungan yang baru berusia enam minggu.


"Kami dah cuba selamatkan kandungan, saya jaga pemakanan sejak tahu hamil. Doktor juga nasihat jangan kerja berat atau angkat anak."


  



Namun ada luka di kantung bayi dan menyebabkan pendarahan. Luka tersebut menjadi semakin besar.


Tabahlah Almy dan keluarga. Semoga ada lagi rezeki selepas ini. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-5-2020 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Seswai Almy ni buat food review. Sedap nampak sheols makan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape mate sheols smbab mcm bru lps nanges?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu time cerita dunia baru ni cantik and comel sgt almy nadia ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
loladaily replied at 30-5-2020 09:22 AM
Dulu time cerita dunia baru ni cantik and comel sgt almy nadia ni

Kan..iols minat gler..iols pmpuan k,she's so kiut tp since dia mroyan kt ig i jd ta minat da..haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Berwnti jugak Cuba pregnant skrg, dh 2 Kali gugur, Rahim x kuat, bg rehat jugak,
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena ubah makan jamu ni datin. Dulu kemain selim
Gugur sebab rahim rendah kot
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:37 AM | Show all posts
mata dia kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 30-5-2020 09:20 AM
Nape mate sheols smbab mcm bru lps nanges?

Kann .. mcm.muka og ade penyakit
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
mh17 replied at 30-5-2020 09:26 AM
Kan..iols minat gler..iols pmpuan k,she's so kiut tp since dia mroyan kt ig i jd ta minat da..haha

Meols pon pompuan. Sejak dia dgn fizz meols tak bape minat dah dia. Dia siap ada dimple lg. Comel jek rambut pun lawa
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ni nama je datin bini datok tp duk hadap duit hasil review makanan.. katanya utk tanggung family n sumber rezeki...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan sebab makanan tu yg jd keguguran.

Nak ckp satu jelaaa kalau kita ni belum dikurniakan anak lagi bolehla terima asik nak cuba mengandung walaupun kerap gugur tapi kalau dah ada anak sblm ni bila dah 2 kali gugur mohonlaa rehat kejap.Jgn selfish pikirkan anak2 yg sedia ada kalau apa2 jd kat kita cemana?

Nih raya tahun lepas kita mengandung raya tahun ni pun kita masih mengandung lagi tapi kandungan yg lain yg ntah keberapa kali. Sepanjang tahun mencuba utk mengandung walau sedar rahim tu tak berapa sihat dan kuat.
Kenapa tak pokus bg badan dan rahim bebetul sihat baru merancang mengandung?
Sesiapa pun termasuk yg bakal kahwin sebaiknya korang buat pemeriksaan dulu sblm plan nak ngandung. Cek tgk ade fibroid tak csyt ke apa.
Setelkan masalah tu baru plan mengandung.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Napa mata dia bngkak teruk tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Jarang dah tunjuk anak sulung die kn..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 30-5-2020 09:55 AM
Bukan sebab makanan tu yg jd keguguran.

Nak ckp satu jelaaa kalau kita ni belum dikurniakan anak  ...

Betul. Cek sperm counts sekali
Kalau toklaki punya healthy sperms tak sampai 2% mandul bukan mantul
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosannazmia at 30-5-2020 10:20 AM

Takziah almy. Hakak x paham n maybe jeles kot kat org yg senang beranak banyak2 ni. Ada ler kawan2 meols yg anak dah ramai tp prgnt lagi kita pahamlah meke mmg nak menambah tp x paham dah mmg doc kata meke kena rehat umur pon dah mencecah 40an gugur berkali2.. Bukan sekali ada yg smp 10 kali pon.(dr umur 20,30,40an haa gituu.. Gugur dia mengikut umur) . pd meols bg lah bdn rehat dulu. Tula nak kejar umur, ade sblm 30,ade seblm 40.ni kawan2 meols umur mmg lah awal 40an sblm 45 gamaknye meke nak kena beranak lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lah.. jgn nk pregnant lagi.. memang lah anak ramai ni mcm winning trophy gitu. Tapi kalau dah gugur brape kali, stop lah. Tak pasal2 mudaratkn badan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
mh17: Kan..iols minat gler..iols pmpuan k,she's so kiut tp since dia mroyan kt ig i jd ta minat da..haha



I pun suka masa dia yg dulu. Comel and nampak wangi je
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 30-5-2020 10:07 AM
Jarang dah tunjuk anak sulung die kn..

Kannnn meolls pun tertanya2 walau meolls tidak follow Tok & Tin nih di ig.... anak2 kandung semua gebus menggelebas... yg sulung anak angkat maciam tak nampak dah kelibat.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaaa tadok sumber rezeki lain ka selain meniou manjang semua makanan sedap?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list