Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
938
View
4
Reply

Masalah kereta viva

[Copy link]

Author: MohdZangetsu    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-5-2020 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum semua..nak tanya ada tak cara alternatif untuk buka pintu belakang penumpang sebelah kiri produa viva? Masalahnya tombol pintu rosak patah dalam dan dalam masa yang sama child lock saya on kan..kalau ada sesiapa tahu bagi la info pada saya ya...terima kasih
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-5-2020 07:51 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 28-5-2020 07:58 PM

Err.. pergi je service center perodua, semua boleh setel. Takpun pergi jela minta pomen bengkel karat mana2 baiki, rm50 pun ada lagi yang sanggup nak buat kalau rosak tu memang dah tau benda tu je. Takpun you bukak youtube tengok cara2 camner, kemudian cari spare parts kat shopee (RM3 je satu tombol lock tu), repair sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:40 AM | Show all posts
yg paham patah belah dalam kn?
turunkan tingkap pastu buka pintu dari luar
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 11:28 AM | Show all posts
mdhelmi replied at 29-5-2020 09:40 AM
yg paham patah belah dalam kn?
turunkan tingkap pastu buka pintu dari luar

haha.. baru nk komen camni
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2020 11:54 AM | Show all posts
Beli viva lg satu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list