Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
552
View
5
Reply

IPTA

[Copy link]

Author: BlackMarxie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-3-2020 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Izinkan bertanya kepada kakak2, abang2, senior2 yang masuk IPTA, bahasa apa yang digunakan di IPTA apabila diajar? Dan buku2 semua guna bahasa apa? Melayu atau Inggeris? Sya nk ambil kos perniagaan.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-3-2020 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau UiTM 2-2 bahasa digunapakai...banyak subjek pakai buku teks english jugak...so get ready je la...memang tak dapat dielakkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo ajar bhs melayu sekali pun bukannya phm pun. Dkt u kalo nk hrp lecturer punya syarahan je mmg x kan phm. Kena study sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 10:08 PM | Show all posts
Uitm ni kos perniagaan mmg fully english la dik. Subjek agama jer dalam bahasa melayu. Tp don worry la ramai jer boleh grad yg penting kena stadi betul2.

Dulu2 uum kos perniagaan dlm bahasa melayu. Rasanya skrg dah english.

Kalau nak pilih kos kat uni tu rasanya fokus dekat kos2 yg ada peluang pekerjaan yg tinggi. Sila buat reasearch tanya org yg lebih berpengalaman. Skrng ni kadar pengangguran tinggi even dah grad lama still xder job. tambah pulak ekonomi tgh teruk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa lecture dalam bahasa melayu sebab lecturer nak senang convey ilmu. English ni lecturer foreigners lah
Tapi buku rujukan memang student mau in english. Janggal baca buku melayu. Buku english lagi senang tangkap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2020 09:26 AM | Show all posts
dalam bahasa Inggeris.

agama Islam bahasa Melayu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list