Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2236
View
28
Reply

LELAKI CURANG NAK APA SEBENARNYA ?

[Copy link]

Author: Jemahjemah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku cuma nak mintak pendapat lelaki lelaki kat sini. Sebenarnya ap yang korang cari sampai korang kena curang ?

Kenapa lelaki anggap "sekadar bermesej" "sekadar bertukar gambar" adalah perkara biasa. Buat masa bi belum ada kantoi tukar gambar tak elok la. Dan belum lagi kantoi mesej tak elok.

Baru kantoi mesej hi2 dan borak yang takde sampai melucah ke apa.

Bila minta dilepaskan tapi taknak. Alasan sayang. Sayang anak dan keluarga. Tapi kalau sayang kenapa keep ulang perangai tak elok ?

Apa sebenarnya yang dicari ? Perempuan yang dilayan pun semua nya tua2. Bini orang jgk. Pelik la. Pasangan yang masing2 dah berkahwin tapi bole melayan orang lain di belakang pasangan.

Tak terkata kecewa camne bila dapat psangan macam ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-11-2019 01:44 AM | Show all posts
yes..apa diorang nakk??
yang dah berkahwin bagitau orang yang tak kenal kata still single..padahal ada anak bini kat rumah..sampai one day kantoi laki dia ngan perempuan lain..baru nak claim kata ada anak bini lol..tapi laki tu still gii backupp scandal tu..tapi bila bini mintak cerai taknak pulak...laki tu merayu suruh fikir anak kat rumah (sebelum nih tak fikir ke)
pastu buat apa kahwin??
and yang couple pulak..bukan main lagi dulu mintak couple cam nak sangat..last2 mengedikk dengan perempuan lain..bila tanya "alah kawan je..you jangan lah risau"..pastu bila tanya perempuan tu..kata laki tu pakwe diaa..stay sampai sekarang...whattt?? (bukan pengalaman saya but my friend)
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu semua test market....test ilmu lama...dah karatz ke blom..

Memula test...sebenarnya dah test kat gegurl 20an dan 30an....bila kena panggil Pakchik - tersentap dan tahu tak laku..

Tu pasal test kat yg tua-tua...yg sama umo... kengkadang dgn yg tua status janda...pun tak laku nak memggatal...
Tuka pada bini orang yg tua....Yang tu yg sanggup melayan....baru la rasa pede(percaya diri)..
Its all bout self confident jerr...dan gangguan hormon..
Ilusi kepala masih terasa diri hot kurus macam masa umo 20an...masa masih bujang...Tak ada duit dan pangkat pun...anak dara pandang.
Terlupa...perut dah boroi...uban dah memutih...Duit lebih pun tadak
Itu ja..

Buat Sistur pembuka tred.... kalao hubby kacao hormon u TAKDA ciri ciri dibawah iaitu
- Keja gomen gred 52 keatas
- Kalao banker - branch manager
- Kalao bisnis - company ada CIDB G5 keatas
Senang cakap take home pay minimum 10k sebulan
- Pakai keta Jerman atau keta british not more then 10 tahun punya keta

Fizikal....pinggang masih 36 inch...Dressing articulate...baju tight in...dan tak pakai beg porch pinggang mcm tokey pasar malam..

Dan most important...lagi dia berusia lagi glow dan berseri diri dia...

Kalao sistur hubby TAK ADA ciri ciri tu semua atau sebahagiannya.....maka tak perlu la risau...

Tu norm semua tu...sekadar laki orang tua marhain acah test market...test ilmu menggatal dulu dulu...Nak tao masih menjadik ke tak.
Juga sindrom kacao hormon.
Rilex jah sis....Lepas kena rejek...mereka akan pulih dan behave mengikut umor dan status laki orang.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 29-11-2019 02:38 AM
Tu semua test market....test ilmu lama...dah karatz ke blom..

Memula test...sebenarnya dah test k ...

Macam mana kalau yang muda2 ni. Yg ada secure relationship pun curang & date banyak2 perempuan dalam satu masa. Sampai bawak ke katil. Macam x boleh setia langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
lelaki klu dh gatal, xleh nk ckap pe la. btol x laki.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Perempuan curang pun ada jgk. Perempuan pun ada msg hi2 kat lain jgk. Jd apa yg perempuan curang nak sbnrnya?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 08:12 AM | Show all posts
Fakta:
1. Laki kalau nak curang tak payah salahkan bini sbb kepam, tak pandai berhias, tak pandai masak dan segalanya. Bukan Cik Julie kata perempuan kena busuk, tapi alasan mencurang tu tak patut diletakkan atas perempuan. Sbb percayalah kalau perempuan cantik wangi badan langsing dan pandai jaga rumahtangga dan anak-anak siap jana pendapatan untuk keluarga pun banyak je kes laki cari lain. So salahkan kote bukan perempuan.
2. Laki kalau nak bini asyik layan kehendak dia semaksimum mungkin on top of expect bini jaga anak-anak tanpa pembantu, pegi keja sbb bantu ekonomi family, masak sedap setiap hari, boleh pegi mampus sbb dah mati nanti baru dapat syurga yang semua kehendak ko akan disempurnakan. Persoalannya dgn tanggungjawab yang tak mampu dilaksanakan kat dunia ni mampu ke masuk syurgawi pun.
3. Yang halal tu sentiasa pahit, yang harom juga yang sedap. Sbb tu nak settle permasalahan hidup ni (bagi yang islam la kalau mcm asdan tapayah baca ko gi panjat tangga kuil) kena balik pada agama. Marriage is not always sugar, dia ada spices, dia ada bitterness. Tugas laki bini dah berusaha SAMA-SAMA untuk jadikan rumahtangga tu harmoni. Takde win-lose situation. Both kena lose baru marriage WIN. Ini tidak, masing-masing berkeras nak menang. Rasa bosan, layan fesbuk dgn bini/laki org. Mcm la bini/laki org tu perfect juga.
4. Acik-acik pakcik-pakcik yang dah ada anak terutama anak kecik tu fikir panjang la sebelum nak "mengeratkan silaturahim" melalui fesbuk/ig/twider. Kalau buka peluang untuk infidelity.. fikir panjang. Bila rumahtangga ada masalah, settle sendiri. Make your own grass green kekdahnya. Ko nampak je the other side is greener, dah pindah sana baru tau huhu sama jew.
5. Tak payah nak salahkan laki melayu ja, laki jerman, korea, jepun, arab pun sama ja perangai kalau yang tak berjenis tu. Laki cikki pun byk juga perangai hamjad tapi apakan daya cikki tabah jela asal laki bagi angpau masuk bank tetiap bulan. Banyak juga laki melayu jenis boleh pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 08:23 AM | Show all posts
PristineOne replied at 29-11-2019 02:38 AM
Tu semua test market....test ilmu lama...dah karatz ke blom..

Memula test...sebenarnya dah test k ...

omgg!! ini betull sgtt... dah berlaku dpn mata. anak sedara sblh anak mak mertua. muda lagi dlm umur 20++. kawin awal. belajar x habis spm. kawin pulak dgn ppuan bekerjaya. dia eksyen je lebeyy dgn harta bini n skandal2. pelik jgk laa perangai. bini xnk lepas. psg skandal, kantoi, insof skjp je. pastu buat lagi. ntah bila nk berubah. moga diberi hidayah laa sejenis lelaki suka main ppuan mcm ni. perangai abah dia turun ke dia. sbb abah dia pun dulu2 dgr citer pun perangai cmtu jgk. tp still xnk lepaskn bini. test market jadahhh... menyusahkan org je!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan tt..org2 y curang ni,xkesah laa jantan ke betina,masing2 bodoh..xyah nak ckp test market ke ape laa,sbb bini kemain lawa pun dicurangi jgk..

Pastu bini y taat setia pun dicurangi jgk..tgk ler stok2 retis,stok2 bini pu,daie tuh..bini msti laa spesis taat kt somi tp gigih plak cari y lain..pstu mainkn religion card nak justify the action..

To me,theyols nak tnjukkn kebodohan mereka..yessss...mmg mereka bodoh!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 09:03 AM | Show all posts
entah..aku laki gak..
bab nak test market ni ada terlintas jugak..

tapi bila fikir balik masa start bercinta dulu, nak start balik dari awal..
nak mengorat..nak kuar duit..
ish....macam buang masa je..
nak-nak pulak iman di dada ni melarang keras buat benda tak berfaedah
ceehhh...
balas-balas senyum sudah le....sekadar hormat semasa jantina..

ni pandangan dari laki yang biasa korang jumpa laaa
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
My husband gini jugak, kaki melayan...dah kantoi janji tak nak buat lagi. Then buat jugak, I sampai ke sudah makan hati.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
tapi perempuan pun curang jugak kan.......
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan bila nak curang je.. cepat2 back to track.. noooo... dont ever. Fikir anak2,kesan selepas itu.. dan akhirnya.... just friend.. not more than that  
sebab pompuan ni bila curang dikecam berjemaah tak macam jate
Walau hati sunyi its ok
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:16 AM | Show all posts
PristineOne replied at 29-11-2019 02:38 AM
Tu semua test market....test ilmu lama...dah karatz ke blom..

Memula test...sebenarnya dah test k ...

pokcik sangat memahami kaum sejenis....ape yg pokcik cakap tu sangat benar...
hakak rasa kalo acik2 yg tak rasa bole bersabar, angkat kaki baik2 minta dilepaskan
kalau yg bole sabar dan menunggu redha Allah....kamu yang terpilih...walaupun hakikatnya sangat pahit ye
tapi hakak sangat percaya pada pembalasan...baik di dunia dan di akhirat...
ramai jantan2 species miang merenyam lapar pepek ni selalu dapat balasan ditunjukkan di dunia...

ni kesah benar sedara pakcik hakak sendiri ye...shortened story ye, bertukar ganti bini, idup atas kederat bini...hujung2 mati sendiri tanpa beristeri dengan penyakit yg tak diketahui
cuma Allah kurniakan dia isteri2 yg pandai didik anak (bersepah anak merata), mati masih diuruskan oleh anak2

pengajaran disini, isteri2 ni semua mendapat redha Allah dikurniakan anak2 yang baik...hidup pun baik sekarang walau di masa kewujudan suami memang tergambar terseksa jiwanya...

tapi kalau laki hakak yg berperangai sedemikian, haruslah akak carik barrel sesiap ye...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Terhibur jugak aku baca. Takde la rasa nak meletop rumah ni ha. Em. Laki aku ni pandai sorok. Buat ms ni aku tak dapat lagi la yg jelas nyata setiap conversation. Byk kantoi bila yg perempuan dm je. Perempuan pun sama je ada yg cmtu.

Aku xtau la apa yg org camni fikir. Nak test market tp musnahkan kepercayaan isteri. Kepercayaan tu sekali kau rosak bukan boleh dapat balik. Kalau dpt balik kepercayaan pun takkan sama mcm sebelum tu.

Banyak lagi aku nak bebel tp tu la. Cakap banyak2 pun tak guna. Sbb perangai buruk ni dtg dari diri masing2 kan. Kalau takde kesedaran utk berubah tunggu je la balasan nanti. Semoga orang2 yg spesis tak setia ni mati kesunyian dah tua nanti ye. Biar masa tu boleh flashback semua perangai2 buruk tu. (Macam dalam drama gitu ha)
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:15 AM | Show all posts
Edited by brego at 29-11-2019 11:23 AM

diaorang ni nak berbini banyak.
tapi tak mampu, dan takot bini,
so pasang la skendel.
family dia sayang, skendel pun dia sayang jugak.

apa dia nak?
dia mau anak bini stay loyal, dan masa yang sama mau bini baru muda bergetah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 12:00 PM | Show all posts
Edited by brego at 29-11-2019 12:10 PM

hangpa semua kena paham something.

Peak age for Men, is in their late 30s to their 40s
- stability (in emotion, psychology, financial, economy)
- accomplished
- better social status than average young men
- matured

Peak age for Women, is in their early 20s
- youth, beauty and fertility

quality men in their peak, akan cari women which is also in their peak.
itu pasal ramai laki orang, mudah pasang skandal pompuan muda.
dan pompuan muda ni pun, pandang laki orang ni berkualiti.
lelaki in their peak ni tak payah cari pun, pompuan muda dgn mudah jadi cair.
tambah² lagi generasi millenial sekarang ramai yang desperate,
especial bab duit dan material.

bab ni di sebut Sexual Market Value (SMV).
pompuan kena guna masa muda to attract quality mate for marriage.
bukan asik berjimba, ngesex bebas and wasting your peak age.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 02:05 PM | Show all posts

Hmmm...

[AceHand SPECTaceLAR]

Kenapa hada istilah lelaki curang sedangkang dia boleh kaweng sampai pat...? Kalau perempuang betol lar sebab dia cuma boleh hada satu laki jer... Atau lelaki dah hada pat bini... Itu baru lar betol boleh kata curang... Tak gitu...?


Jizzz... Klong! Klong!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 03:01 PM | Show all posts
AceHand replied at 29-11-2019 06:05 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Kenapa hada istilah lelaki curang sedangkang dia boleh kaweng sampai pat... ...

betul la tuh...kenapa mesti kata lelaki curang...dia boleh kawin sampai empat.....
sekurang2nya lelaki tu dia cuba nak lebih dari 1, dia makan senyap2 dlu..sepatutnya isteri bagi je la kawin...baru x curang..
gitu??


Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki curang dia nak kahwin lebih tapi tak mampu kalau semua lelaki muslim seluruh dunia mampu, berbini 4 kaedahnya semua tanpa second thought, baru nampak power, kesah pulak dengan persepsi perempuan terhadap mereka, mereka raja dunia, perempuan cuma penyedap ja, kau nak sorga taat lah, apa nak bising2, nak bising go neraka

Asbab dorang miskin papa kedana lah mampu curang ja, bini nak cerai dia tak nak lepas, berbekalkan gaji basic Rm1200 ja nak berjimba dan beli rokok pun tak lepas, bila dah bayar bil rumah, kereta, letrik, air, petrol, kad kredit dan lain2, hujung2 harap bini jua sama bekerja nak tampung ekonomi keluarga, begitu lah realitinya kehidupan lelaki semekin tak seindah drama pukul 7 di TV 3 suku
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list