Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1396
View
17
Reply

Kena curang

[Copy link]

Author: Versekz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-8-2019 05:16 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Versekz at 26-8-2019 05:20 PM

salam guys, hati aq hancur betul aq berlapar 1 tahun lebih untuk kasi halal ne perempuan, jmpa keluarga dia pun sdh. bapa mama dia pun bgi green light, cuma belum keluarga jmpa keluarga lagi. aq dpt tahu dia curang sama, aq tnya lagi bf baru dia tue, berapa lama sdh bercinta dia ckp 1bulan sdh. aq kena pasang time aq berlapar kerja untuk kasi halal dia, bila aq tnya dia knpa buat bgtu, dia ckp xda hati sdh sama aq dan mgkn xda jodoh,., aq mau meluah sama keluarga dia tentang apa dia buat sama aku, selagi aq x meluah sama keluarga aq rasa x boleh move on, perlu kah aku kasi tahu keluarga dia apa yg dia buat sama aku ne, tapi dia ada minta tlg jgn kasi tahu mama bapa dia, aq ada rasa kesian, tapi hati aq betul2 hancur guys. tlg bgi pendapat
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-8-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
blah je la cr awek lain. Apa nak susah2.

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Pening kak baca ayat aq.. Aqq..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 05:58 PM | Show all posts
sarah82 replied at 26-8-2019 05:54 PM
Pening kak baca ayat aq.. Aqq..

sorry aq maksud dia saya. org sabah guna perkataan aq atau aku
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Versekz replied at 26-8-2019 05:58 PM
sorry aq maksud dia saya. org sabah guna perkataan aq atau aku

Ohh.. X apa.. Satu g kak baca lain.. Penat tgk aq.. Aq..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 05:59 PM | Show all posts
Busku, jgn ko susah2 bah....cari saja lain....bnyak lagi tu urang lain....bua apa mau pening2 utk orang yang nda hargai.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 06:02 PM | Show all posts
yarid replied at 26-8-2019 05:59 PM
Busku, jgn ko susah2 bah....cari saja lain....bnyak lagi tu urang lain....bua apa mau pening2 utk or ...

mmg cari lain juga bossku, tapi hati tue masi mau kasi tahu family dia juga, apa yg dia buat sama aq. teruk bah aq kena ne. mmg aq x mau dia juga sdh. perlu ka aq ikut perasaan aq atau diam saja. klw aq diam saja mmg masi aq berfikir ne, aq mau meluah jak sama family dia tapi nnti kena ckp bdk2. kurang ajar gaya perempuan gni ne.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 06:06 PM | Show all posts
kasitau sj bah busku....bukan ko jg yg salah....tu perempuan jg yg salah.....nanti tu perempuan ketawa2 sana sama bf baru, ko pula yg sakit hati sebab mau menjaga hati tu perempuan yg tiada guna.....lepas tu move on la......cari la cewe lain.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 06:16 PM | Show all posts
sarah82 replied at 26-8-2019 05:59 PM
Ohh.. X apa.. Satu g kak baca lain.. Penat tgk aq.. Aq..

bgini cerita dia kak. saya ada niat mau kasi halal perempuan ne, tapi kena curang, saya x mau juga sama dia skrg , cuma saya pernah minta harga sama family dia dulu, tue la saya berlapar untuk cari duit 1 tahun lebih juga tue, tapi baru2 ne saya kena curang, cuma saya hati saya masi bingung perlu ka saya kasi tahu family dia apa yg dia buat sama saya. atau berdiam diri. sbb ini bukan salah saya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Versekz replied at 26-8-2019 06:02 PM
mmg cari lain juga bossku, tapi hati tue masi mau kasi tahu family dia juga, apa yg dia buat sama  ...

kasi tau sama family dia buat ape?.. tentu family sukung sama dia.. lagi sakit hati kau..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 06:23 PM | Show all posts
Edited by Versekz at 26-8-2019 06:25 PM
sally03tomato replied at 26-8-2019 06:19 PM
kasi tau sama family dia buat ape?.. tentu family sukung sama dia.. lagi sakit hati kau..

sbb family dia juga yg ckp klw betul2 mau anak saya, tlg jangan kasi main perasaan dia. lagi satu saya rapat sama family dia dulu saya pernah minta harga. jadi durg ingat saya serious la. nnti saya takut lepas saya bawa anak2 dia jalan , saya pula kena salahkan lepas gtu saja.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Versekz replied at 26-8-2019 06:16 PM
bgini cerita dia kak. saya ada niat mau kasi halal perempuan ne, tapi kena curang, saya x mau juga ...

Tak payah bgtau la.. Nanti ang juga yg akan dituduh burukkan ahli keluarga depa pulak. Tapi ang simpan bukti kecurangan perempuan tu.

Dan kalau keluarga perempuan tu dok salahkan ang nanti.. Ang tunjukkan segala bukti sapa sebenarnya yg curang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 08:03 PM | Show all posts
kaka ada awek balan2 nak kenal tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp ayat budak2 sgt ni?umur berapa dah dik oittt..

Kalau dah berniat nak kahwin dia tapi dia curang,just let her go lah..tapi jangan kutip dia balik..org dah tak nak,kita xyah terhegeh2 dik..sekarang pmpuan lagi ramai drpd lelaki,tinggal pilih y lagi elok jah drpd pmpuan tu dik..

Psl family tu,break secara elok jelaa,kalau ada bukti,simpan bukti kecurangan pmpuan tu supaya nanti mulut2 tempayan dpt ditutup..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde jodoh..cari je yg lain dikkk
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 09:05 AM | Show all posts
tak payah cerita apa pon kat family dia.

sekarang adalah diri awak..
buktikan bahawa diri awak tu bernilai..
majukan diri..
kalau tak pandai, g sambung belajar..
kalau tak mampu belajar, bergaul dgn org2 yg positif dan berjaya.
insyaallah..bila diri awak dilingkungi oleh org2 dan persekitaran yg baik, perempuan yg baik2 juga akan dtg kat awak dan hargai awak...
silap2 bekas makwe awak pon menyondol nak awak..
masa tu jual mahal..dan jgn layan..
hokey..
good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 12:12 PM | Show all posts
duit yg lu simpan masa berlapar tu masih ada ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 02:52 PM | Show all posts
wanita curang ini jgn di simpan, kamu perlu menjaga keturunan mu supaya suci, bersih dan harmoni...bunga bukan sekuntum, burit bukan selubang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list