Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1928
View
24
Reply

Suka mancing walau saya perempuan

[Copy link]

Author: noris75    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-7-2019 04:33 PM | Show all posts |Read mode
Saya suka mancing walau saya perempuan...cuma saya tak pandai nak ikat mata kail..tak sempat nak belajar dr arwah abah. Kalau dgn arwah abah dulu rajin ikut dia p lombong, sungai..mancing udang..mancing ikan. Bila dah kawin, laki tak berapa suka mancin..nasib ada anak buah suka mancing..ikut anak buah jela p mancing sungai. Kadang2 ikut geng2 opis pegi phantom bank, pegi kolam. Pg phanton bank best..layan laut...dapat la talang, cencaru, tamban. Penah jugak mancing kat sg linggi yg byk boya tu...tp apa pun tak dapat.
Saya ni ketegori tak leh nampak sungai, laut, kolam..mesti rasa nak mancing je. Selalu ikut anak buah layan sg selangor (kat area unisel tu)..sekali je dia dapat patin. Tangan saya lak tak de ong..byk kali kat situ saya tak penah dapat apa2. Pernah jugak try kat jeti wak sempuh tapi tak dapat apa2.








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-7-2019 06:43 PM | Show all posts
ramai je ppuan yg jadi kaki memancing skrg. yg tk pandai tu, lama2 pandai jgk. pokok pangkalnya, belajor apa yg kita tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 11:22 AM | Show all posts
Kena banyak belajar kak.
Baru bole hasil
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 12:43 PM | Show all posts
belajar dekat youtube jer
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun sama...mak saya pun sama..kalau balik kampung, mesti dia selalu pergi mancing. Beza saya dgan dia, saya pancing x ong,  mak saya selalu dapat ikan
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 11-7-2019 06:43 PM
ramai je ppuan yg jadi kaki memancing skrg. yg tk pandai tu, lama2 pandai jgk. pokok pangkalnya, bel ...

Yer betol mod...saya dari geli dengan cacing skang dah boleh pegang dan cangkuk sendiri cacing..tapi byk lagi yg perlu saya blajar..sy masih newbie dlm dunia mancing..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2019 12:02 AM | Show all posts
lum_lum replied at 19-12-2019 08:13 PM
Yer betol mod...saya dari geli dengan cacing skang dah boleh pegang dan cangkuk sendiri cacing..ta ...

hang dh lebih dari nubie dah, dah otai
rajin ke memancing lagi skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2019 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 20-12-2019 12:02 AM
hang dh lebih dari nubie dah, dah otai
rajin ke memancing lagi skrg?

Mana ada mod...masih dalam proses pembelajaran.. masih mancing cuma masa agak terhad...blom jumpa spot air tawar yg best..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2019 10:31 PM | Show all posts
lum_lum replied at 20-12-2019 09:04 AM
Mana ada mod...masih dalam proses pembelajaran..  masih mancing cuma masa  ...

selalu ke pi memancing skrg?
sana rasa mcm byk jgk port menarik
kena rajin2 mencari kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Weekend jer....kalo xder game bru pegi redah cari port mancing.. setakat nie segari & malim nawar jer..jom mod turun kamunting layan game...tapi saya x mancing..game kolam saya x minat..game tasik saya on..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2019 01:41 AM | Show all posts
lum_lum replied at 21-12-2019 12:18 AM
Weekend jer....kalo xder game bru pegi redah cari port mancing..  setakat nie segari & m ...

segari mancing kat mana?
laut, lombong, sungai?
port lama aku tu, port melepak je bkn memancing
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 21-12-2019 01:41 AM
segari mancing kat mana?
laut, lombong, sungai?
port lama aku tu, port melepak je bkn memancing: ...

Area tmpt tgk anak bulan..   sambil mancing sambil layan blues sbb view cantik,sunyi tenang..agak2 bosan g lawat pusat penyu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2019 06:21 PM | Show all posts
lum_lum replied at 21-12-2019 02:22 PM
Area tmpt tgk anak bulan..   sambil mancing sambil layan blues sbb view ca ...

pasir panjang tu
ada chalet bulat, tempat ternak penyu kan?
situ mmg sunyi tapi hati2
jgn smpai jumpa menda2 menarik tgh2 malam
rekod tempat tu cemerlang jgk... tu pun klu betul hang memancing situ
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2019 06:23 PM | Show all posts
Edited by ip_lepat at 21-12-2019 06:25 PM
lum_lum replied at 21-12-2019 02:22 PM
Area tmpt tgk anak bulan..   sambil mancing sambil layan blues sbb view ca ...

jalan situ blh pegi ke rumah api, ada 2 jalan
blh tgk rumah api tu dari pantai teluk senangin
lagi 1 ikut kelapa sawit
ada dgor cita, rimau pun ada kt area tu
hati2 le klu kesana


Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2019 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 21-12-2019 06:21 PM
pasir panjang tu
ada chalet bulat, tempat ternak penyu kan?
situ mmg sunyi tapi hati2

Tq mod... yup pasir panjang..slalu sy masuk awal pagi dalam kol 7 kuar sblm kol 7mlm..tmpt cantik..blah kanan pusat penyu,belah kiri milik perhutanan...kat situ mcm2 ikan bleh dapat bergantung pada keadaan air & cuaca..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2019 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 21-12-2019 06:23 PM
jalan situ blh pegi ke rumah api, ada 2 jalan
blh tgk rumah api tu dari pantai teluk senangin
la ...

Serius ada pak belang? maybe ada sebab dkt ngan kawasan hutan simpan..arap2 xderlah terserempak dgn pak belang..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2019 09:13 AM | Show all posts
lum_lum replied at 22-12-2019 06:43 AM
Serius ada pak belang?  maybe ada sebab dkt ngan kawasan hutan simpan..arap2 xderlah tersere ...

tak tau betoi ke dak. ni cita org je. masa main kamera dulu penah le berapa kali aku lepak smpai malam sorang2 tapi tk penah le plk jumpa apa2 lagi. tapi utan kan? ada benda yg kita blh nmpak & ada benda yg kita tk blh nmpak. sbb tu sana tk ramai org datang memancing

penah pi try pancing kt lombong pecah p.remis? ke kat jambatan jalan menghala ke lumut?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 22-12-2019 09:13 AM
tak tau betoi ke dak. ni cita org je. masa main kamera dulu penah le berapa kali aku lepak smpai m ...

Blom lagi...ntn nak ajak dia pegi sana lah...pagi nie check in sini...
IMG_20191222_062515.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2019 10:09 PM | Show all posts
lum_lum replied at 22-12-2019 11:53 AM
Blom lagi...ntn nak ajak dia pegi sana lah...pagi nie check in sini...

hang masuk ke?
menang 15k?
bila nk open table?

klu ada gmbor tadi, tepek2 le kt sini
nnt aku ratekan
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2019 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 22-12-2019 10:09 PM
hang masuk ke?
menang 15k?
bila nk open table?

Mula2 malas nak masuk...tp memandangkan somi x baper sihat..aku layan 1 rod..dapatlah keli 3 ekor..x masuk ranking pon...
Cuaca panas lit2..aku malas nak snap pic..Insya Allah last game kat melaka ntn aku cuba snap pic..
Result semalam :
1st keli 8.4kg
2nd keli dlm 7 kilo lebih
3rd keli x pasti baper sbb aku dah balik.. (dah kalah balik awal)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list