CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 81Next
Return Post new threads
Show: 65745|Reply: 2024

[Tempatan] Kanak-kanak mati ditinggal dlm kereta:Ibu Mangsa Biasa Tinggalkan Anak! #1403

[Copy link]

Rank: 4

Post on 19-7-2013 08:37 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

MutakhirKanak-kanak mati ditinggal dalam kereta
Oleh Amir Abd Hamid


SUBANG JAYA: Seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun mati dipercayai lemas di dalam kereta ibunya selepas ditinggalkan selama lebih lima jam, di sebuah sekolah, di sini, semalam.
Mangsa, Nawal Iris Shamsudin ditemui ibunya, Norzatusy Hazwa Abdul Rahim, 32, dalam keadaan kebiruan kira-kira jam 5.30 petang sebelum dibawa ke klinik berhampiran dan disahkan meninggal dunia.


Sebelum kejadian itu, Norzatusy Hazwa menghantar adiknya di Lapangan Terbang Subang sebelum terpaksa bergegas ke sekolahnya untuk menghadiri mesyuarat.
Beliau yang tergesa-gesa dikatakan tidak menyedari anaknya tidur di bangku belakang kereta.

Apabila kembali ke keretanya, Norzatusy Hazwa terkejut mendapati anaknya terbaring di bangku belakang dalam keadaan kebiruan dan kaku.

Mangsa dibawa ke Hospital Serdang untuk bedah siasat.

**lagi kisah kecuaian yg x patut terjadi... aduhaii...


Last edited by Muntz on 30-7-2013 12:17 AM

Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 08:43 AM |All posts
5 jam tinggal gi mane??!!!!!! grrr.............
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 19-7-2013 08:45 AM |All posts
besar sgt kot ketanya smpai x perasan anaknya tertido di blkg..

isk..mungkin ke
Smile, you don't own all the problems in the world - NavaidAziz
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 08:46 AM |All posts
Innalilllah..
kesiannya budak tu...
ishhh...si emak ni pun lupa tahap apa ni...
i'm trying to be alone without feeling lonely
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 19-7-2013 08:46 AM |All posts

Again..
Cikgu yang tergesa-gesa
sperti kes Johor Bahru dulu.

Al-Fatihah.
Bertabahlah ibunya
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 19-7-2013 08:46 AM |All posts
Rasa nak menyumpahnyer kat mak dia...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-7-2013 08:46 AM |All posts
gila bodoh mak nya........kot ye pun tergesa2 nak meeting takan ler tak ingat langsung kat anak dlm kete tu......meeting apa sampai 5 jam...???
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 08:46 AM |All posts
lagi dan lagi dan lagi... mak bapak ni tolong la peka... dah banyak kali terjadi kes ni.. takkan boleh terlupa plak ada bwk anak sekali... tu la dalam otak ingat ke lain..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 08:48 AM |All posts
bodohlah ibu dia
100%
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 19-7-2013 08:49 AM |All posts
tak amik action ke ngan kejadian sebelum nie dah berlaku......adush!!!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 08:52 AM |All posts
dalam masa meeting( 5 jam) langsung tak terfikir ke yg tadi ada bawa anak.....workholic betul...kepala fikir pasa kerja jer.....menyesal seumur hidup la pompuan ni.....
"Hati ini Milik Allah"
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 08:53 AM |All posts
baru pun 32 tahun , dah ada short term memory failure ?
Geniuses always have some little quirks in them. If you are not quirky,
then you are definetely not a genius.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 08:53 AM |All posts
macam mane boleh lupa.. ya allah kesian nye..
tersiksa budak tu meninggal pelan2..
tawakal pada NYA. InsyaAllah
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-7-2013 08:55 AM |All posts
innalillah...

aku lepas kunci kete, mesti aku tawaf 1 round.. tgk keliling kete.. dh puas hati xde apa2 baru aku gerak; amik masa la sket kot iye pun nak meeting urgent... ketar sgt nk msk meeting tu nape agenda psl bonus ke hape
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 08:58 AM |All posts
sedihnya ingatkan kt luar negara ...

al fatihah, mak nya msti sedih sgt
jangan membazir makanan
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-7-2013 08:59 AM |All posts
masyaallah....
Camana gaya lah ibunya leh lupa anak kat belakang tu
KEJUJURAN TIDAK PERLU DIUNGKAP......
Biarlah kita menjadi diri sendiri yang punyai realiti setiap perjalanan jiwa yang hakiki
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-7-2013 09:00 AM |All posts
al-fatihah....
carelesss sunggguhhhhh mak die tu!
http://akuislam.com/blog/
Reply

Props Report

Moderator

Iqah,Alia,Fakrul

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-7-2013 09:01 AM |All posts
pakai kter starex ker....alphard ker..atau van barang sampai x nmpk anak...
pastu leh lupa lak...
cuai nyer.....
:: 06 05 2010, 09 06 2010 - andai ku boleh undur masa ::
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-7-2013 09:01 AM |All posts
merepek la mak die niee...

xkan xpasan time nak amek beg ker..nak tutup pintu.. anak 3 tahu da beso bukan kecik macam tikuss
Wahai porumer sekalian...
- Insulting others is never a way of correcting them. Instead it causes more damage and prove that we need help ourselves-
~Mufti Ismail Menk~
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-7-2013 09:06 AM |All posts
dulu penah dicadangkan untuk mendenda parent yang ada sifat negligence in child handling...tapi sampai sekarang takder bunyi...

even kesian pun dgn keluarga tu...but by punishing them mampu mengajar parent2 lain di luar sana supaya jangan tau buat anak jer, jaga tak pandai....
~somewhere over the rainbow~
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-7-2013 09:07 AM |All posts
Innalillah..menyesal x sudah maknye..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 19-7-2013 09:08 AM |All posts
lalai tu jer yg aku leh kata...kalo suami dia baik perkahwinan di teruskan..kalo suami dia mara gile2 leh berceraii mcm nie..anak wei
LELONG BEDAK TANAKA,RANTAI TGN MUTIARA + POS LAJU FREE
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 19-7-2013 09:10 AM |All posts
adoyaiii...
kes naya anak tu...
kecuaian org tua dia jadi mangsa
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-7-2013 09:10 AM |All posts
macam mana boleh tak sedar anak dia tdo kat blkg???? kucuaiaan yang melampau.
http://ligabolasepakmalaysia.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-7-2013 09:11 AM |All posts
hm...
meeting sampai 530 ptg puasa2 ni..
lagi satu, mgkin keta tinted gelap sgt sampai tak nampak dalam...
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-7-2014 10:20 PM , Processed in 0.149104 second(s), 42 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top