CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Show: 15113|Reply: 83

proton persona yg PELIK..

[Copy link]

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 03:36 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

bagi saya bahagian belakang proton persona nampak sgt pelik..

bukan design dia yg pelik tp satu objek yg dilekatkan di bahagian rear persona nie yg membuat kan ia pelik

maksud saye chrome panjang yg ditengah2 ade logo proton tue..(see pix below)

benda nie nampak pelik sbb terletak kat belakang..hihi..kalau letak kat depan maybe not

sepatutnya "batang chrome" mcm nie biasanya terletak dibahagian hadapan kereta..

semalam mase balik kerja saya nampak ade seorg pemilik persona nie , persona dia dah xde "batang chrome" kat belakang kereta dia..maybe dia beranggapan sama spt saya iaitu nampak pelik..haha

apa pendapat u all?



bawah nie pix yg sama tp saya dh "tanggalkan" benda yg nampak pelik ni..cuba tgk (gune paint je..haha):

"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Superior

Pemberontak Forum Cari

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 7-5-2010 03:42 PM |All posts
tak pelik pong haku tengok..   cuma tak lawa jer..
ape kena lar super mod giler kuasa nieh, kejap jadik Son of Odin, kejap jadik amazed.. lepas nie ntah jadik aper..miahahha
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 03:43 PM |All posts
lupa satu lg nak tambah..chrome nie seolah2 pemiliknya menampal sendiri kt belakang..maksud saye, mcm buat sendiri..

p/s:jgn marah saye ye jika anda pemilik persona..ini hanya pendapat saya shj
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 7-5-2010 03:44 PM |All posts
Dia ada satu suis warna merah bawah stereng supaya bar chrome tu masuk ke dalam secara hidraulik. Sila rujuk manual Persona
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 03:44 PM |All posts
tak pelik pong haku tengok..   cuma tak lawa jer..
Fast-N-Furious Post at 7-5-2010 15:42



    bagi saya pelik sbb benda tue sepatutnya berada di depan spt kebanyakan kereta2 di dunia nie..hihihihi
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 03:47 PM |All posts
Dia ada satu suis warna merah bawah stereng supaya bar chrome tu masuk ke dalam secara hidraulik. Si ...
penyo. Post at 7-5-2010 15:44



    masuk kedalam maksud penyo akan hilang utk memberi dua pandangan yg berbeza ke? maksudnya,jika tekan suiz tu, chrome tu akan hilang spt pix no. 2 kat post saya tadi
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-5-2010 03:59 PM |All posts
proton byk stok lebih kot mende alah tu..tu yg dia tampal kat blakang plak
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-5-2010 04:00 PM |All posts
proton byk stok lebih kot mende alah tu..tu yg dia tampal kat blakang plak
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 04:01 PM |All posts
proton byk stok lebih kot mende alah tu..tu yg dia tampal kat blakang plak
kegimaru Post at 7-5-2010 15:59



    kalau salah pandang,kereta tue mcm jalan ber gostan (kebelakang)..yelah, benda alah tue kan patut berada di depan..haha
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-5-2010 04:06 PM |All posts
Kat depan dah ada pedang kecil yg belakang panjang punyeee laaa....




Benda nie subjektif ada org rasa okey ada org tidak tapi biasanya org kita lebih berpandangan skeptical terhadap barangan sendiri kannn normallah org kita memang gitu....
C99 Coupe 4g93.......
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 7-5-2010 04:09 PM |All posts
crome ni berfungsi sebagai reflector di waktu tengahari dan juga malam (kalu tersuluh oleh cahaya lampu kete yg dari arah belakang)...inilah yg dikatakan pre-emptive safety measures...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 04:10 PM |All posts
Kat depan dah ada pedang kecil yg belakang panjang punyeee laaa....




Benda nie subjek ...
masterixs Post at 7-5-2010 16:06



saya natural..kalau kereta import design xcantik saya ckp xcantik..kalau kereta local cantik,saya admit true

tp bahagian depan persona nie mmg cantik..

p/s:kalaulah bar chrome yg kat belakang tue dibubuh kat depan kan cantik..tgh bayangkan nie
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 04:13 PM |All posts
crome ni berfungsi sebagai reflector di waktu tengahari dan juga malam (kalu tersuluh oleh cahaya la ...
zzcbr Post at 7-5-2010 16:09



    oo ye laa...ini utk persona yg lampu belakang dh terbakar xbernyala lg boleh lah kot..haha
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-5-2010 04:16 PM |All posts
Reply 12# gadget


Kalau tak suka buang ajer pedang tue apa yg susah.....
C99 Coupe 4g93.......
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 04:24 PM |All posts
Reply  gadget


Kalau tak suka buang ajer pedang tue apa yg susah.....
masterixs Post at 7-5-2010 16:16



    cost lg..baik beli gen2 aje..haha
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-5-2010 04:28 PM |All posts
bagi saya bahagian belakang proton persona nampak sgt pelik..

bukan design dia yg pelik tp satu o ...
gadget Post at 7-5-2010 15:36


bg aku bende tu ok jer....
aku ske tgk...nmpk lawa....
tp klu xder pon xper kot.....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 04:30 PM |All posts
bg aku bende tu ok jer....
aku ske tgk...nmpk lawa....
tp klu xder pon xper kot.....
sheely Post at 7-5-2010 16:28



    mean,u're not sure about its elegancy..tue yg kalau xder pun xper kot..haha..dont get mad..
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-5-2010 04:30 PM |All posts
crome ni berfungsi sebagai reflector di waktu tengahari dan juga malam (kalu tersuluh oleh cahaya la ...
zzcbr Post at 7-5-2010 16:09


im agree wit o zzcbr ...
tak mati dek kejian
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-5-2010 04:38 PM |All posts
Reply 15# gadget


Org kita suka make-up keta...
Jgn tak percaya ada Gen2 pulak yg letak pedang tue...Aku pernah nampak...
C99 Coupe 4g93.......
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-5-2010 04:44 PM |All posts
saja buat pedang tu supaya vendor ada projek sikit... huhuhuh
Mungkin protong beranggapan kalu aku design kosong nanti musti pas depa beli depa nak tambah pedang...
baik aku tambah siap2 tak payah depa pie beli kat kedai broth...

Tapi aku suka kalu kosong nampak simple..... kalu nak wat pedang gak biarla matching ngan design bonet... jgn tetiba jer timbul pedang kat pemukaan yg rata...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-5-2010 04:52 PM |All posts
nmpk hensem per ada mende alah tu..
rindu..rindu serindu-rindunya..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 7-5-2010 04:53 PM |All posts
Korang biasa beli baju kemeja dapat butang lebih tak? Haaa Itulah konsepnya
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-5-2010 04:55 PM |All posts
masuk kedalam maksud penyo akan hilang utk memberi dua pandangan yg berbeza ke? maksudnya, ...
gadget Post at 7-5-2010 15:47


ko percaya ke...???
GGH 010
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 04:55 PM |All posts
Tapi aku suka kalu kosong nampak simple..... kalu nak wat pedang gak biarla matching ngan design bonet... jgn tetiba jer timbul pedang kat pemukaan yg rata...
satrianaga Post at 7-5-2010 16:44


tue yg saya ckp td..nampak mcm buat sendiri kat rumah je (DIY)..mcm xberapa nk menjadi..haha
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2010 04:57 PM |All posts
ko percaya ke...???
genie2522 Post at 7-5-2010 16:55



    xberapa percaya sbb mcm pelik aje ape yg dia ckp..
"I am sexual and relaxed"
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 04:04 AM , Processed in 0.325279 second(s), 27 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top