CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 6113|Reply: 22

Rumah (New/Used) Sekitar Putrajaya Utk Dijual??

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 25-2-2010 05:33 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam 1Malaysia!

Kepada sesiapa yg ada info2 ttg rumah (baru/lama) yg nak dijual area sekitar Putrajaya, bangi, dengkil, pingiran putra dll please la share kat sini yer..

Teringin nak beli rumah nih... bosan asyik duk rumah bukan kita yg empunyer..

So, please yer...

TQ...
AdaTamanDiHati
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 25-2-2010 07:10 PM |All posts
rumah jenis apa tu?....antara semua lokasi2 tu
putrajaya mahal....berbebza dgn yg lain2 tu...
The road to success is always under construction.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 25-2-2010 08:19 PM |All posts
Salam 1Malaysia!

Kepada sesiapa yg ada info2 ttg rumah (baru/lama) yg nak dijual area sekitar Putrajaya, bangi, dengkil, pingiran putra dll please la share kat sini yer..

Teringin nak beli rumah ...
mama_green Post at 25-2-2010 17:33



hmmm....den pun dah bosan duk kuarters ni...kalo sape dapat kuarters yg baru ni untung la..cantik n besar tapi kalo dapat yg lama..baik den cari umah sendir je..huhuhu
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 26-2-2010 11:27 PM |All posts
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-3-2010 10:17 PM |All posts
1# mama_green

Salam....sekadar cadangan: http://www.mudah.my/Double-Sty-in-Presint-9-Putrajaya-4279905.htm
nurizzah Post at 26-2-2010 23:27


wah...leh tahan harganyer...
yer la, harga rumah kat putrajaya dah naik melambung2..
area sekitarnyer pun tumpang sekaki...
AdaTamanDiHati
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-3-2010 10:20 PM |All posts
saper ader tengok apartment presint 15 tue?
ada ker yg membelinyer??

APARTMENT ALAM DUTA

AdaTamanDiHati
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-3-2010 10:21 PM |All posts
kater nak launch mac nih..
tapi, still lum lagi... ujung bln kot..??

price rm250k...
AdaTamanDiHati
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-3-2010 10:22 PM |All posts
-ALAM DUTA-

• FREEHOLD
• Built-up 1,076 sq ft
• 6 clocks: 17, 18 & 19 storeys
• All corner units
• 3 lifts per block
• Condo facilities provided
AdaTamanDiHati
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-3-2010 10:23 PM |All posts
hmmm....den pun dah bosan duk kuarters ni...kalo sape dapat kuarters yg baru ni untung la..cantik n besar tapi kalo dapat yg lama..baik den cari umah sendir je..huhuhu
jambu_batu Post at 25-2-2010 20:19


betul tu, skrg bujang pun leh dpt rumah sebuah..
yg layak gred g pulak leh dpt gred f...
besar tue.. siap ada stor lagi...
AdaTamanDiHati
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 19-3-2010 08:28 AM |All posts
Saya ada rumah satu tingkat kat cyberjaya (taman pinggiran cyber), end lot. Dah lama sangkut, tapi last year dah sambung balik buat dah. Dengar cerita mid this year siap. Rumah tu ingat nak jual, malas nak jaga.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-3-2010 09:33 AM |All posts
Saya ada rumah satu tingkat kat cyberjaya (taman pinggiran cyber), end lot. Dah lama sangkut, tapi last year dah sambung balik buat dah. Dengar cerita mid this year siap. Rumah tu ingat nak jual, mala ...
ICDeadPeople Post at 19-3-2010 08:28


Berapa price rumah tue?
AdaTamanDiHati
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-3-2010 09:39 AM |All posts
Saya ada rumah satu tingkat kat cyberjaya (taman pinggiran cyber), end lot. Dah lama sangkut, tapi last year dah sambung balik buat dah. Dengar cerita mid this year siap. Rumah tu ingat nak jual, mala ...
ICDeadPeople Post at 19-3-2010 08:28


so, sekarang rumah tue still under progress la yer..
nie yg terbengkalai lama tu kan...
developer baru ker yg continue balik atau still under developer asal???
AdaTamanDiHati
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 19-3-2010 11:49 AM |All posts
Developer baru, tak silap IJM. Developer lama mr Talam yg famous tu.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 19-3-2010 01:29 PM |All posts
rasanya Kondo kat Precinct 15 tu org dah duduk... kalo yg kat roundabout tuh laaa.
Reply

Props Report

idx  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-3-2010 09:56 PM |All posts
Kat sekitar Bangi, Sepang, Dengkil nie banyak projek2 umah baru..yg pentingnya ada duit jer..budgetnya berapa?
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 20-3-2010 07:06 AM |All posts
hmmm....den pun dah bosan duk kuarters ni...kalo sape dapat kuarters yg baru ni untung la..cantik n besar tapi kalo dapat yg lama..baik den cari umah sendir je..huhuhu
jambu_batu Post at 25-2-2010 20:19


Ha ah... elaun kuarters+cola ditambah sikit duit sendiri dah boleh buat bayar installment rumah....
Ada berani nak fitnah aku?.. aku heret kau ke mahkamah.. jangan main2 aaaa..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 20-3-2010 10:16 AM |All posts
skang ni rumah teres double story stadard size kat putrajaya kalo umah baru maunya min kurang2 500k

kalo pandai cari bleh la dapat 350k rumah double story subsale, tapi tak banyak la, tgk nasib
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-4-2010 02:31 PM |All posts
Saya ada rumah satu tingkat kat cyberjaya (taman pinggiran cyber), end lot. Dah lama sangkut, tapi last year dah sambung balik buat dah. Dengar cerita mid this year siap. Rumah tu ingat nak jual, mala ...
ICDeadPeople Post at 19-3-2010 08:28


nak jual berapa?huhuhuh
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 13-4-2010 02:56 PM |All posts
mama_green,

how about Kota Warisan? driving dalam 10 minit ke Putrajaya.
ramai org government beli rumah kat that area
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-4-2010 03:14 PM |All posts
skang ni rumah teres double story stadard size kat putrajaya kalo umah baru maunya min kurang2 500k

kalo pandai cari bleh la dapat 350k rumah double story subsale, tapi tak banyak la, tgk nasib
honam Post at 20-3-2010 10:16

my friend beli end lot   db storey..rm400k..fuhhh...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 14-4-2010 10:40 PM |All posts
kalo mampu beli...
kurang mampu, carik laa kt tmpt lain ikut bdget sndri...
nk dekat, murah, brkualiti ikut kehendak kita, susah...
Mencari bahagia...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 22-4-2010 03:37 AM |All posts
saper ader tengok apartment presint 15 tue?
ada ker yg membelinyer??

APARTMENT ALAM DUTA
mama_green Post at 18-3-2010 22:20



ada sesapa yg dah beli?? betul rege dia 250K??
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 22-4-2010 08:41 AM |All posts
ada sesapa yg dah beli?? betul rege dia 250K??
ecomoda012 Post at 22-4-2010 03:37



    rasanya dah sold out
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 16-9-2014 12:51 PM , Processed in 0.138456 second(s), 32 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top