CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: HUSSAINTAHIR

UMRAH IV, HAJI DAN PENGALAMAN KE TANAH SUCI MADINAH DAN MAKKAH (HARAMAIN)

 Close [Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 5-3-2009 12:41 PM |All posts

Reply #448 HUSSAINTAHIR's post

tks ye hussain,
belakang hilton dah kira ok..
kiranya rawasi misfallah ni lps dr firdaus tower,firdaus palace ker?
klau antara abreer garden mane lebih mudah ye?
atau kalau hussain ada terjumpa pakej haji 2009 yg hotelnye berdekatan
sharelah dgn kami disini
Reply

Props Report

Post on 5-3-2009 12:48 PM |All posts
wajiblah berlaku adil dgn demamnya itu
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 5-3-2009 01:21 PM |All posts

Balas #467 emiliahani\ catat

rasanya kena ada 3 orang yg bukan mahram dari sini..kalau dlm package umrah tu nanti mereka akan buatkan lah macam declaration kut among group  tu..sbb kawan saya ada 2 orang ni tak kahwin lg mrk selalu pi umrah, sebulan ramadhan berdua aja...dok pun berdua satu rumah..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-3-2009 02:55 PM |All posts
Ni akak tgh baca thead umrah I...try nk abiskan I, II, III...yg hokk ni harus ikut hari2 takut
tertinggal lakk sbb laju benor.......sbb selama ni baca langkau2 jerrkkk.....malas nk ikut turutan...

Byk sgt info2 n tips yg sgt2 berguna....especially dr Ustaz ...terima kasih Ustaz...

Soklan : Sapa tau....dlm thead ada info nk cium Hajarul aswad certain waktu di khas kan utk pompuan dr 7am-9am....masih apply ke waktu nii??...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 5-3-2009 03:25 PM |All posts
Originally posted by edlinyy at 5-3-2009 12:41
tks ye hussain,
belakang hilton dah kira ok..
kiranya rawasi misfallah ni lps dr firdaus tower,firdaus palace ker?
klau antara abreer garden mane lebih mudah ye?
atau kalau hussain ada terjum ...


tgk dalam website tabung haji

th triple-quad sharing pakai
barakah 16, 490
barkati 18990
hijjaz, 18990
firdaus palace, 20990
firdaus tower, 22490
ad-durra 20990


travel agency muhammadiyah
pakai zahrotul syams ataupun ufuk al fateh 2
dlm 16 k for quad sharing
(ada kenalan pernah try baru2 nie kata ok)
but i dunno

andalusia abeer, royal sultan

ash har travel pun pakai ad-durra mcm th

ash har pakai durra
Ya..ALLAH..save palestine..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 5-3-2009 03:26 PM |All posts
edinyy

for your information



[ Last edited by  HUSSAINTAHIR at 5-3-2009 15:28 ]
Ya..ALLAH..save palestine..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 5-3-2009 03:30 PM |All posts
Originally posted by edlinyy at 5-3-2009 12:41
tks ye hussain,
belakang hilton dah kira ok..
kiranya rawasi misfallah ni lps dr firdaus tower,firdaus palace ker?
klau antara abreer garden mane lebih mudah ye?
atau kalau hussain ada terjum ...

rujuk map pada url nie

http://www.thts.com.my/itinerary/PkjHj_Peta%20Makkah%201429H.pdf
Ya..ALLAH..save palestine..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 5-3-2009 03:32 PM |All posts
Originally posted by kakct at 5-3-2009 14:55
Ni akak tgh baca thead umrah I...try nk abiskan I, II, III...yg hokk ni harus ikut hari2 takut
tertinggal lakk sbb laju benor.......sbb selama ni baca langkau2 jerrkkk.....malas nk ikut turutan. ...


rasanya this rule dah tak pakai lagi..

i am not so sure...
Ya..ALLAH..save palestine..
Reply

Props Report

IDB  

Rank: 8Rank: 8

Post on 5-3-2009 08:33 PM |All posts
Originally posted by kakct at 5-3-2009 14:55
Ni akak tgh baca thead umrah I...try nk abiskan I, II, III...yg hokk ni harus ikut hari2 takut
tertinggal lakk sbb laju benor.......sbb selama ni baca langkau2 jerrkkk.....malas nk ikut turutan. ...



Masa Akak pegi baru-baru ni, sebelum solat subuh, ada separate Q untuk laki dan perempuan...bila masa nak cium hajarulaswad, kena gilir-gilir ...waktu solat fardu solat yang lain, tak berapa pasti sbb tak nampak dari jauh..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 5-3-2009 09:27 PM |All posts

Reply #482 HUSSAINTAHIR's post

hussain,baiiknye awak lengkap dgn map n url lg.
ini mmg sangat2 berguna buat semua yg nak g  menziarahiNYA
thanks yeh.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-3-2009 10:44 PM |All posts
Semangat kita sendiri ialah ubat paling mujarab untuk menyembuhkan penyakit.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-3-2009 10:49 PM |All posts
Teringat sembang kawan kawan masa Umrah Ramadan lepas..
Jumpa kat Mekah Tower..
"Duduk kat Hotel mana ?"
Entahlah..jauh jugak..ahaa.. Jawharat Hotel"
Padanlah dgn namanya..patutlah jauh..
Boleh gurau lagi..
Alhamdulillah..
Semangat kita sendiri ialah ubat paling mujarab untuk menyembuhkan penyakit.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-3-2009 10:50 PM |All posts
Originally posted by pikacun at 5-3-2009 12:07



sambil berforum, jgn lupa makan ubat tau!


Terima kasih atas nasihat tu...
Semangat kita sendiri ialah ubat paling mujarab untuk menyembuhkan penyakit.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-3-2009 10:52 PM |All posts
Originally posted by IDB at 5-3-2009 12:30
Azi...semoga cepat pulih.




Terima kasih IDB...
Tadi pi Spa...massage sikit..
Alhamdulillah...oklah sikit.
Semangat kita sendiri ialah ubat paling mujarab untuk menyembuhkan penyakit.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-3-2009 11:39 PM |All posts
Originally posted by HUSSAINTAHIR at 5-3-2009 12:24

wsalam

samalah kita..makcik

demam..tak sihat, selesema...

tak larat...


Biar sakit sekarang..tak pe..
Mudah mudahan bila nak pi Umrah nanti dah sehat..sesehat sehatnya..
Insyallah...Aminnnn..
Semangat kita sendiri ialah ubat paling mujarab untuk menyembuhkan penyakit.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-3-2009 11:44 PM |All posts


Binaan ni sama dgn Binaan Red City ( Seven Wonders of the world ) kat Petra Jordan.

Semangat kita sendiri ialah ubat paling mujarab untuk menyembuhkan penyakit.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 6-3-2009 01:01 AM |All posts




Terlalui merindui saat ini..

Kepada MU KEKASIH..

KepadaMu Kekasih
Aku berserah
Kerana ku tahu Kau lebih mengerti
Apa yang terlukis di cermin wajahku ini
Apa yang tersirat di hati
Bersama amali

KepadaMu Kekasih
Aku bertanya
Apakah Kau akan menerimaku kembali
Atau harus menghitung lagi
Segala jasa dan bakti
Atau harus mencampakku ke sisi
Tanpa harga diri

Hanya padaMu Kekasih
Aku tinggalkan
Jawapan yang belum ku temukan
Yang bakal aku nantikan
Bila malam menjemputku lena beradu

KepadaMu Kekasih
Aku serahkan
Jiwa dan raga
Jua segalanya
Apakah Kau akan menerima penyerahan ini
Apakah Kau akan menerimaku
Dalam keadaan begini
Semangat kita sendiri ialah ubat paling mujarab untuk menyembuhkan penyakit.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-3-2009 07:39 AM |All posts
Originally posted by aziefa at 6-3-2009 01:01
http://farm3.static.flickr.com/2403/2491498645_c0e70bc2c9.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3275/2633235998_2515f25beb.jpg

Terlalui merindui saat ini..

Kepada MU KEKASIH..

KepadaMu K ...


Assalamulaikum azie dan semua,

Azie,
Melagukan, malah membaca dan menghayati  bait-bait lagu yang sangat merdu itu juga merupakan teraphy kepada jiwa kita.  Ditambah  lagi membayangkan keindahan pemandangan dari jendela, yang tiada tolok bandingannya

Semoga azie cepat sembuh.
Cinta Sejati
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 6-3-2009 09:24 AM |All posts
Originally posted by IDB at 5-3-2009 20:33



Masa Akak pegi baru-baru ni, sebelum solat subuh, ada separate Q untuk laki dan perempuan...bila masa nak cium hajarulaswad, kena gilir-gilir ...waktu solat fardu solat yang lain, tak berap ...


So makna nya if nk lancar better try b4 solat subuh la yerr....
Reply

Props Report

IDB  

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-3-2009 10:20 AM |All posts
Nampaknya begitu-lah sebelum fardhu suboh..kalau tiada Q (jemaaah berebut-rebut), kita lakukan ibadat lain buat sementara waktu sambil menunggu-nunggu adanya Q...nampak aje ada Q, terus join...jangan lengah-lengah sbb Q semakin panjang dalam tempoh singkat.. biasanya akan ada jemaah yang cut-Q tapi terpulang kepada kita nak beri laluan or not...kadang-kadang ada tactic aneh di sini dalam usaha untuk mencium hajarulaswad tapi usah terganggu dgn cara mereka...teruskan berdoa dan berzikir supaya semuanya dipermudahkan..Amin.

Ini keadaan masa Umrah Ziarah...tak pasti pula samada Umrah biasa sama atau tak.



Originally posted by kakct at 6-3-2009 09:24


So makna nya if nk lancar better try b4 solat subuh la yerr....
Reply

Props Report

IDB  

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-3-2009 10:22 AM |All posts
Azi...spa di Bangi ke?...teruskan ...janji kesihatan kita semakin baik.
Originally posted by aziefa at 5-3-2009 22:52


Terima kasih IDB...
Tadi pi Spa...massage sikit..
Alhamdulillah...oklah sikit.
Reply

Props Report

IDB  

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-3-2009 10:26 AM |All posts
Azi...Jordan dulu pegi melalui Th Travel juga ke?


Originally posted by aziefa at 5-3-2009 23:44
http://farm4.static.flickr.com/3634/3325519592_bd244cfeb0_b.jpg

Binaan ni sama dgn Binaan Red City ( Seven Wonders of the world ) kat Petra Jordan.

http://farm4.static.flickr.com/3186/29486 ...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 6-3-2009 11:16 AM |All posts

Reply #491 aziefa's post

kak azie,
mengikut kata tour guide, memang diaorg ni satu bangsa/style. kawasan madain saleh ni pun skrg dah masuk dlm UNESCO world heritage site.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-3-2009 12:51 PM |All posts

Reply #492 aziefa's post

lagu M nasir ni kan...laju gak thread ni takut ketinggalan..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-3-2009 01:36 PM |All posts
Lagi satu pakej umrah untuk pilihan:

Pakej umrah/ziarah bulan April - Jun 2009

Destinasia Travel Sdn. Bhd.
Tel: 03-20703366

Harga pakej RM4390.99 (4 sebilik)

Penginapan di Hotel  Andalusia(4*)  di Madinah 2 malam
Hotel Zahrat Shams (3*) di Makkah 8 mlm

Pesawat Biman/PIA/AirLanka
Cinta Sejati
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-8-2014 12:33 AM , Processed in 0.137198 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top