CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 30695|Reply: 43

NAK CARI KEDAI PINTU

[Copy link]

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-11-2008 08:13 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

hye all,
tau tak kedai pintu area sg buloh? area lain pon leh inform gak.
tq.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-11-2008 10:35 AM |All posts
kedai hardware kan ada jual
Ku ibarat pungguk menukar tradisi. Bukan rembulan yang ku nanti, tapi suria dipagi hari...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-11-2008 03:59 PM |All posts
Originally posted by aiharanaoki at 12-11-2008 08:13 AM
hye all,
tau tak kedai pintu area sg buloh? area lain pon leh inform gak.
tq.


kalau kat Sg. Buloh leh cari kat Jalan Welfare, Jln Subang ke Sg. Buloh, sebelah kiri, selepas Caltex.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 13-11-2008 06:59 AM |All posts

Balas #2 nalis\ catat

ada ty satu kedai hardware kt dataran sunway nie..katenye kl nk byk boleh la, sbb dia amik dr kilang..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 13-11-2008 07:00 AM |All posts

Balas #3 dzihny\ catat

leh tau name kedai tu?
kl aku dr kota damansara ikut jln subang tu kan??
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 13-11-2008 07:58 AM |All posts
aiharanaoki

ko punya pintu standart size ke atau bukan .. kalu bukan baik ko gi kat klang ada satu kedai ... transport dia free... pastu dia punya pemasangan pintu memang tip top .... ko beli kayu nyatoh ... kalu tak silap aku size pintu standard 83 x 33 --> aku rasa la ... nanti aku check balik
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-11-2008 08:22 AM |All posts
biasanya pintu yg siap dari kilang besar sikit atau ngam2 ngam2 dgn gawang yg dtg dari kilang. Kalau ketat, cuma perlu adjust ngan 'plane' <-- apa bahse melayu dia ni eh? hahhaha
Experience lets you recognize a mistake the second time you make it
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 13-11-2008 01:29 PM |All posts
Originally posted by aiharanaoki at 13-11-2008 07:00 AM
leh tau name kedai tu?
kl aku dr kota damansara ikut jln subang tu kan??



yer ikut jln subang, jln welfare tu sebelah kiri, kedai tu pun sebelah kiri... dlm 200 meter kot dari jlan besar, kedai dia pun besar jgk, mcm kilang.. tinggi..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-11-2008 04:24 PM |All posts
Originally posted by eddysha9 at 13-11-2008 07:58 AM
aiharanaoki

ko punya pintu standart size ke atau bukan .. kalu bukan baik ko gi kat klang ada satu kedai ... transport dia free... pastu dia punya pemasangan pintu memang tip top .... ko beli ...


eddysha,
saya sangat2 mengharapkan jawapan awak.
best nyer kalau penghantaran tu free.
kat mane ek? ader alamat tak?
aku nak buat sliding door untuk dapur.
nak wat style gini mcm No1 ngan No2
tapi aku nak daun pintu nyer macam gambar no 3. ala... style atas dia cermin bawah dia kayu.
agak2 mahal tak mcm ni ek? uhuhuh...

in case ader sesaper tanya nape aku nak wat sliding door kat pintu dapur, jawapan aku ialah aku nak save space. kalau tak buat sliding door aku akan rugi semi-D space untuk bukak pintu ker yard tu... uhuh dah la appartment aku tecik jer... uhuhu

No. 1


No. 2


No. 3
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-11-2008 09:49 PM |All posts
Originally posted by nuryta at 16-11-2008 04:24 PM


eddysha,
saya sangat2 mengharapkan jawapan awak.
best nyer kalau penghantaran tu free.
kat mane ek? ader alamat tak?
aku nak buat sliding door untuk dapur.
nak wat style gini mcm No1  ...



ari tu mm ada pergi satu kedai pintu kat puchong... sliding sytem tu sekali pintu dalam RM2K...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 17-11-2008 07:41 AM |All posts

Reply #10 masammanis89's post

kawang.. kwang.. kwang.... bapak mahal
Experience lets you recognize a mistake the second time you make it
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-11-2008 08:25 AM |All posts
Originally posted by neotoxin at 17-11-2008 07:41 AM
kawang.. kwang.. kwang.... bapak mahal


ngaaaa!!! 2K?? aduuu...
macam kene kensel jer plan kalau mahal gitu...
takder ker yang murah ek?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 17-11-2008 01:19 PM |All posts
Originally posted by nuryta at 17-11-2008 08:25 AM


ngaaaa!!! 2K?? aduuu...
macam kene kensel jer plan kalau mahal gitu...
takder ker yang murah ek?


He he he.. pakai sliding systemmmg mahal... lagi satu, pintunyer pun solid... cantik.. memula ingat nk cari gak sliding door utk dapur, tgk rege.. huh.. tunggu dulu la jawabnya... tapi kalo ada kengkawan yg dapat reger murah syer2 la info yerk... kalo pakai pintu yg biasa nyer murah le...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-11-2008 02:22 PM |All posts
nk tanye jugak...standard size pintu bape erk?


i mean lebar nye...


thanks
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 28-11-2008 12:59 AM |All posts
aku pun duk tgh cari pintu nih...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-11-2008 09:25 AM |All posts
sy guna folding door utk bilik air (boleh jugak letak kat tmpt lain sbb dia ada macam2 jenis).. harganya RM 500 jer..

[img][/img]
"Malu itu tidak datang kecuali dengan membawa kebaikan" ~riwayat B ...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-11-2008 08:56 PM |All posts
kalau kat klang area bukit tinggi.. somi baby hari tu tempah pintu dkt situ..
aduhh bikin pening,pusing kapala...
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 29-11-2008 11:46 PM |All posts
Originally posted by neotoxin at 13-11-2008 08:22 AM
biasanya pintu yg siap dari kilang besar sikit atau ngam2 ngam2 dgn gawang yg dtg dari kilang. Kalau ketat, cuma perlu adjust ngan 'plane'  


kalau ketat ejas dengan mengetam dengan ketam
jualan runcit TUDUNG BAWAL Asli shj,  di online sejak 2003,butik nyata di Kelantan
:: http://ctredzuan.com ::
di FB blh search "ctredzuan.com"
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 29-11-2008 11:47 PM |All posts

Reply #14 datinmarissa's post

biasanya saiz frame standard satu pintu saiz 30
jualan runcit TUDUNG BAWAL Asli shj,  di online sejak 2003,butik nyata di Kelantan
:: http://ctredzuan.com ::
di FB blh search "ctredzuan.com"
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 30-11-2008 08:30 PM |All posts
kalo korang nak tau...
kat area Sentul ade 1 kedai pintu yg murah ( kedai hardware actually )
nama nya Majuhin Timber ( opposite Kg Chubadak )
Reply

Props Report

wra  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-1-2009 02:06 PM |All posts
mintak tlg... siapa ada kontek utk pasang & cat pintu?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 4-12-2009 12:01 AM |All posts
sy guna folding door utk bilik air (boleh jugak letak kat tmpt lain sbb dia ada macam2 jenis).. harganya RM 500 jer..


midori_katana Post at 28-11-2008 09:25


boleh bagi detail kat mana beli foldong door ni..memang tgh cari ni
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 4-12-2009 08:36 AM |All posts
Saya pun tengah mencari pintu jugak ni......
Area Kajang or puchong mana nak carik aa?
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 4-12-2009 04:54 PM |All posts
kat kedai hardware pon ada jual pintu bi-flod ni,

pintu store rumah saya pon guna pintu camni brand Onitek,

rege standard skang RM380,

kalau beli lebih dari satu boleh kawtim lagi,

saya pon baru tempah 2 pintu bi-fold ni brand Vitally kat bright house taman equine,
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-12-2009 10:58 AM |All posts
kat kedai hardware pon ada jual pintu bi-flod ni,

pintu store rumah saya pon guna pintu camni brand Onitek,

rege standard skang RM380,

kalau beli lebih dari satu boleh kawtim lagi,

saya po ...
mkmh Post at 4-12-2009 16:54


ic..i penah g kedai tu.. tak perasan plak ada pintu bi-flod..
design pintu byk choice ke?..
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-4-2014 10:20 PM , Processed in 0.147676 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top